Svetlana Ražnatović i Nikola Rađen: Sve ono o čemu sanjamo…

2
Dodirne tačke folk zvezde Cece Ražnatović i vaterpoliste Nikole Rađena jesu uspešna karijera, ljubav prema porodici, popularnost… a njihova autentična harizma presudila je da čitaoci magazina Story požele da ih vide zajedno na prvoj ovogodišnjoj naslovnici i p
Svetlana Ražnatović i Nikola Rađen, Foto: Dejan Milićević
Svetlana Ražnatović i Nikola Rađen, Foto: Dejan Milićević

I ove godine, četvrti put zaredom, čitaoci magazina Story na portalu story.rs predlagali su, a potom i glasali za svojih omiljenih Top 20 ličnosti u različitim kategorijama u 2012. godini koje su budile njihovu radoznalost, plenile njihovu pažnju, izazivale poštovanje ili ih na bilo koji način intrigirale… Samo dve, već tradicionalno, krase prvu januarsku naslovnicu magazina Story.

Dodirne tačke između njih, naizgled postoje. Ona je folk pevačica i veliki poštovalac sporta iako se, kako sama tvrdi, u vaterpolo odveć ne razume. On je popularni sportista, oženjen pevačicom. Oboje su porodični ljudi, roditelji. Uz to, lepi, zgodni, atraktivni i uspešni.

Ona se posle svih životnih nedaća dizala kao feniks iz pepela, svaki put još snažnija i odlučnija da ne dozvoli da joj išta uništi volju za životom, pa iako joj je prvih pola godine bilo obeleženo odsluženjem kazne u kućnom pritvoru, ostatak je posvetila uspešnoj turneji i druženju sa svojim fanovima koji su je i proglasili za Naj folk pevačicu i Naj ženu.

On, Naj sportista, osvajač olimpijske i medalje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, sa raznim životnim i sportskim izazovima nosi se hrabro i odvažno, a do najboljih rezultata često dolazi i težim putem, tako što ume da pliva uzvodno.

Naj folk zvezda Svetlana - Ceca Ražnatović (39) i Naj sportista Nikola Rađen (27) fotografisali su se zajedno i na ekskluzivnom fotosešnu jedno drugom, ali i Storyju, otkrili detalje svog života i najupečatljivije momente minule godine, kao i planove za 2013.


Nikola: Kažeš da ti je prošla godina počela u februaru. Da li je to bilo dovoljno za realizaciju svih tvojih zamisli?

Ceca: Nije bilo baš dovoljno vremena da zaokružim sve što sam zamislila u tom periodu.

Nikola: Kada to kažeš, misliš li na ljubav? Premda je ona vrlo živa u tvojim pesmama. (Smeh)

Ceca: Mediji se, po mom mišljenju, previše bave mojim ljubavnim životom i emocijama.

Nikola: Mora da se zna da li je taj potencijalni izabranik dostojan miljenice nacije. (Smeh)

Ceca: Misliš, kao što se kašalj i ljubav ne mogu sakriti?! Da li ja kašljem dok razgovaram? (Smeh)

Ceca: Jesi li očekivao da će te čitaoci portala magazina Story proglasiti Naj sportistom 2012. godine?

Nikola: Nisam očekivao tako laskavo odličje, naročito ako se uzme u obzir konkurencija. Sigurno je da ovo priznanje obavezuje i na neki način pokazuje kako je to što radim dobro, te da i ubuduće treba da nastavim istim putem, možda čak da budem i bolji u svakom pogledu.

Story: Da li je po vašem mišljenju i izbor Naj folk zvezde za ovu godinu adekvatan?

Nikola: Naravno! Mislim da su svi drugi komentari ili bilo kakva objašnjenja suvišni.

Story: Ceco, retko se za magazine fotografišete u društvu drugih javnih ličnosti. Šta vas je podstaklo da pred naš foto objektiv stanete rame uz rame sa Nikolom?

Ceca: Ovo je jednogodišnja anketa koja je presudila da nas dvoje budemo izabrani kao estradno-sportski par godine. Slikanje je bilo izuzetno pozitivno, veselo i opušteno.

Story: Nikola, šta mislite o karijeri Svetlane Ražnatović?

Nikola: Sigurno da nije lako godinama biti na samom vrhu i imati toliko hitova, velikih turneja i koncerata. Njena karijera zaslužuje svako poštovanje i pohvalu.

Story: Ceco, u javnosti nije poznato pratite li vaterpolo…

Ceca: Nisam baš neki poznavalac vaterpola, ali znam da je Nikola jedan od zlatnih momaka iz reprezentativnog tima.

Story: Nikola, na snimanju ste se šalili menjajući stihove Cecinih pesama u: Umreću Rađen al’ neću da molim i Kad bi bio Rađen, krvi bih ti dala…

Nikola: Te njene pesme su mi omiljene.

Ceca: To mi je bilo izuzetno simpatično.

Story: Budući da vam Ceca nije poslovna, ali ni emotivna partnerka, da li ste se na fotografisanju osećali kao maneken koji treba dobro da pozira ili je na vaše dobro raspoloženje uticalo saznanje kako se slikate u ulozi Naj muškarca?

Nikola: Osećao sam se kao reprezentativac koji je osvojio dve olimpijske medalje, prvak sveta i Evrope u vaterpolu, požrtvovan otac dve preslatke devojčice i brižan i nežan muž svoje voljene. Kraće rečeno, baš kao naj-muškarac!

Story: U čemu ste sebi bili najbolji tokom prošle godine?

Nikola: Prošle godine sa svojim saigračima osvojio sam evropsko zlato koje do tada nisam imao u kolekciji svojih zlatnih medalja, kao i olimpijsku bronzu.

Story: Da li vam je 2012. godina bila uspešna na svim poljima?

Nikola: Mogu slobodno da kažem da jeste, možda čak i više nego što sam očekivao.

Ceca: Godinu za nama pamtiću po izuzetno uspešnoj turneji i priznanjima kojima me je publika nagradila za uloženi trud i rad.

Story: Čini li vam se da ste se turnejom Ljubav živi ponovo podigli iz pepela ili da je ona samo logičan nastavak vaše dosadašnje uspešne karijere?

Ceca: Zbog dobro poznatih okolnosti, album Ljubav živi nije imao nikakvu promociju, niti medijsku kampanju na kakvu je moja publika možda navikla, iako to nikada i ne radim na agresivan način. Na estradi sam dugi niz godina pa se pokazalo kako mi promocija više nije ni potrebna. Publici ne možete na silu nametnuti nešto što joj se ne sviđa, a jedini pokazatelj kvaliteta nečijeg rada jeste broj posetilaca na koncertu. Ipak, nije moj manir da se hvalim, iako sam ponosna na broj poklonika svoje muzike.

Story: Nikola, koliko ste zadovoljni svojim emotivnim životom tokom 2012?

Nikola: Težak mi je bio jedino period kada sam živeo u Atini zbog čega smo Ana i ja bili povremeno razdvojeni, ali to je samo još više učvrstilo naš odnos.

Story: Koliko vam često supruga naglas govori da ste njen naj- muškarac?

Nikola: Rekla mi je to kada sam krenuo na ovo slikanje za Story. Ali to je izjavila i kada sam ubio velikog skakavca koji nam je ušao u kuću. (Smeh). Šalim se, stalno mi to govori.

Story: Kakav muškarac, po vašem mišljenju, pristaje Ceci Ražnatović, Naj ženi za 2012.  godinu, koja je još singl?

Nikola: Onaj koji je ostvaren u svakom pogledu.

Ceca: Mislim da je to ispravna formulacija. To želim i samoj sebi.

Story: Šta ste poklonili ćerkama za novogodišnje praznike?

Nikola: Ono što su najviše želele da dobiju, puno igračaka i slatkiša.

Story: Želite li da u 2013. godini po treći put postanete tata?

Nikola: Sigurno da želim, ali i Ana i ja imamo mnogo poslovnih obaveza i planova, pa ne mogu sa sigurnošću da kažem da će se to desiti ove godine.

Story: Ceco, u jednom novogodišnjem intervjuu najavili ste mogućnost da usvojite dete?

Ceca: Na pitanje novinara da li bih usvojila dete, rekla sam zašto da ne jer za to imam mogućnosti. Mogla bih da mu pružim ljubav, toplinu doma, zaštitu i da ga školujem. Postoji mnogo parova koji bi deci pružili roditeljsku ljubav, ali država bi trebalo da poradi na zakonskoj regulativi koja bi omogućila da se provere partnera vrše brzinski i da ta deca postanu članovi porodica koje zaista žele da im pruže ljubav. To je mnogo lepše i humanije nego da u raznim ustanovama vape za ljubavlju. Ako kao samohrana majka mogu da izdržavam i vaspitavam svoje dvoje dece, a da država nema problem sa tim, zašto bi predstavljalo problem da odgajim još jedno, ili možda još troje. To dete sigurno ne bi bilo lišeno ljubavi, već bih mu poklonila osećanja ista kao i svojoj deci.

Story: Radujete li se dolasku blizanca u svoj dom, budući da će vaša sestra Lidija uskoro roditi dvojicu dečačića?

Ceca: Beskrajno sam srećna. Dosad u porodici nismo imali zabeležen slučaj blizanačke trudnoće, ali za sve postoji prvi put. Uskoro ću živeti sa šestoro dece. Kad čeljad nisu besna ni kuća nije tesna

Story: Kako ste se proveli za doček Nove godine?

Ceca: Dočekala sam je u kućnoj atmosferi i bilo mi je prelepo. A i vrsta provoda zavisi od toga da li mi je taj dan radni ili ne. Odavno ne verujem u Deda Mraza i ništa ne očekujem.

Story: Kako to da ste se odlučili da umesto šou-programa imate novogodišnji kontakt-program na TV Pink koji je gledalo preko dva i po miliona ljudi?

Ceca: Zbog previše obaveza u decembru, nismo stigli da snimimo pravi šou-program, ali bila je to zanimljiva kontakt-emisija u koju su se uključivali gledaoci i poklonici moje muzike kako bi mi postavljali pitanja, poželeli muzičke želje, dobili nagrade…

Story: Ipak, nisu samo vaši fanovi imali prilike da se uključe. Da li ste bili spremni i na eventualna neprijatna pitanja?

Ceca: Otvorena telefonska linija u emisiji koja ide uživo svakako je rizik. Ali ja sam to što jesam i uvek sam spremna da odgovaram na sva postavljena pitanja, ma kakva ona bila. Čim sam prihvatila učešće u takvoj emisiji, bila sam spremna i na neka neprijatnija pitanja, iako ih nije bilo.

Story: Koji su vam najveći izazovi u 2013. godini?

Ceca: Kada je o poslu reč, prioritet mi je da novi album bude urađen tako da se prvenstveno dopadne onima koji slušaju moju muziku. Volela bih i da promocija tog CD-a bude finalizovana na Ušću, na Vidovdan. Privatno, svojoj porodici i sebi želim zdravlje, to mi je na prvom mestu.

Nikola: Da sa VK Crvena zvezda osvojim neki trofej i sa novim trenerom ostvarim što bolje rezultate u reprezentaciji.

Story: Ceca u junu pravi koncert na Ušću, hoćete li ga posetiti?

Nikola: Budući da sam u letnjem periodu uglavnom na pripremama i takmičenjima sa reprezentacijom, ako na dan koncerta budem bio u Beogradu, doći ću vrlo rado.

Story: Budući da Ceca izuzetno voli sport, da li biste voleli da na nekom važnom meču pruži podršku vašem timu ili reprezentaciji?

Nikola: Vaterpolu kao sportu svakako je potrebna velika podrška u svakom pogledu, pa bi i njeno prisustvo, siguran sam, mnogima značilo.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker