Svetlana - Ceca Kitić: Još nisam razvedena

0
Slavna rukometašica Svetlana - Ceca Kitić otkriva u kakvom je odnosu sa svojim petim suprugom, čime je raduju njeno troje naslednika, ali i kakve je zdravstvene nedaće muče u poslednje vreme
Svetlana Ceca Kitić, Foto: Luka Šarac
Svetlana Ceca Kitić, Foto: Luka Šarac

Svetlana - Ceca Kitić, najbolja rukometašica svih vremena na svetu, (52) rekapitulirala je svoju životnu priču u knjizi Emotivna priča o životu legende, koju je napisala Svetlana Vujčić. U vreme promocije romana u medijima se pisalo da se razvela od petog muža Milana Magića (47) sa kojim je prošle godine učestvovala u rijali šou-programu Parovi. Slavna rukometašica u intervjuu za Story otkriva da li je još u braku, čime je raduju naslednici Nikola (30), Mara (24) i Aleksandra (15), ali i kakve je zdravstvene nedaće muče u poslednje vreme.

Story: Nedavno je objavljena vaša biografija. Šta mogu da očekuju čitaoci?

- Knjiga je pisana iskreno, nema izmišljenih događaja. To je moja gola istina. Čitaoci imaju prilike da upoznaju novu stranu Svetlane koja je pored sporta majka, prijatelj... Knjiga nosi mnoštvo poruka, a jedna od njih jeste to da ništa nije neostvarivo i nemoguće. Ni sanjala nisam da ću biti najbolju rukometašica svih vremena, a nisam se mnogo čega odricala. Tri puta sam postala majka i svaki put sam se vraćala sportu. Volela sam i bila voljena...

Story: Nikada niste mnogo govorili o svojim trijumfima. Zašto?

- Nisam jer živimo u zemlji gde je uspeh najgora stvar. Osetila sam mnogo ljubomore i zlobe prema sebi, čak i od političara i ljudi iz javnog života. Čini mi se da bi me više voleli da nisam zvanično izabrana za najbolju rukometašicu.

Story: Nedavno se pisalo kako ste se razveli od petog supruga. Da li je to istina?

- Milan i ja se još nismo razveli. Kada se to desi, obavestiću sve, a sada o tome ne bih volela da pričam.

Story: Proživeli ste brojne turbulencije, razvodili se nekoliko puta, jedan suprug vam je nestao, jednog su ubili. Kako ste uspevali da prevaziđete sve to?

- To su tragedije koje nikome ne bih poželela, a ti stravični trenuci opisani su u knjizi. Najvažniju ulogu u tim situacijama odigrala su moja deca, kao i moja velika želja za životom. Obožavam da živim, meni je svaki dan lep i biće mi strašno žao da umrem. Volim život i ljude, kao i to što postojim, a iznad svega svoju decu. Zar to nije dovoljno da ustanem svako jutro?

Story: Na šta ste najponosniji kada su vaša deca u pitanju?

- Na to što su sve troje bavili sportom još od malih nogu. Aleksandra sada želi da je upišem na rukomet, dok su Nikola i Mara odrastali baveći se sportom. Čini mi se da sam uspela da ih izvedem na pravi put, a mogu da kažem da nisam imala problema ni tokom njihovog puberteta. Pokušavam da budem, ako ne savršen, onda odličan roditelj.

Story: Da možete ispočetka, da li biste ponovo sve isto uradili?

- Sigurna sam da bih mnoge stvari uradila iznova. Ja nisam neko ko stalno planira. Slušam instinkt i svoje srce, a kada god ga nisam poslušala,  pravila sam greške. Ako bih se ponovo rodila, još više bih slušala svoj instinkt.

Story: Promenili ste se vizuelno, a žene to obično čine kada im se nešto važno dešava u privatnom životu...

- Sve se desilo slučajno. Počela sam da puštam kosu jer mi je to bila želja od kada sam prestala da igram rukomet. Liniju sam doterala zahvaljujući ubrzanom radu svoje štitne žlezde koja mi ne dozvoljava da nabacim ni kilogram viška.

Story: Kakav problem imate sa štitnom žlezdom?

- U pitanju je ubrzan rad. To je moderna bolest izazvana stresom, a svi mi živimo stresno. Važno je bolest otkriti na vreme, primeniti određenu terapiju i ići na kontrolne preglede svakih tri do šest meseci. Nije naivno, ali ni strašno, bitno je da usporite i pokušate da živite bez nerviranja.

Story: Smatrate li da ste hrabra žena?

- Mislim da jesam i želim to da budem. U principu ne volim kukavice i u tom duhu vaspitavam i svoju decu. Družim se samo sa hrabrim ljudima, u mom životu nema mesta za slabiće.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker