Suzana Šuvaković Savić: Najvažnije je dokazati se u svojoj zemlji

0
U susret novogodišnjem gala koncertu u Sava Centru, sopran Suzana Šuvaković Savić otkriva ko će biti njeni gosti, ali i da sprema novu premijeru u Narodnom pozorištu
Suzana Šuvaković Savić, foto: Privatna arhiva
Suzana Šuvaković Savić, foto: Privatna arhiva

Primadona Opere Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić održaće 21. decembra novogodišnji solistički  koncertu u Sava Centru sa gostima među kojima će biti italijanski tenor Đakomo Pati, ali i glumac Nikola Kojo. Iako je tokom dugogodišnje karijere nastupla širom sveta, ova operska pevačica priznaje da je osvajanje domaće scene uvek najvažnije za svakog umetnika.

Story: Da li sa nestrpljenjem iščekujete novogodišnji koncert?

- Da, s obzirom na to da sam ove godine dobila čast da to bude moj solistički koncert sa prijateljima i imaću tu privilegiju da osmislim program koji će se dopasti ne samo sladokuscima Opere već i publici koja želi da čuje druge popularne melodije. Moje iskustvo pevanja pred jedanaest hiljada ljudi u Seulu, otvaranje Olimpijskih igara u Atini i koncert hola u Šangaju daje mi snage da ovoga puta to podelim sa domaćom publikom.

Story: Ko je došao na ideju za realizaciju tog projekta?

- Pre tri godine prvi put sam nastupala sa orkestrom Binički u Sava Centru što je naišlo na pozitivne reakcije, a ove godine publika je na neki način tražila da se ponovo družimo tako da je poziv stigao iz te kuće. Bila sam prijatno iznenađena, ali duboko verujem da kada činiš dobra dela, da se ona i vraćaju. Za svakog umetnika je najvžanije da se pokaže u svom gradu i svojoj zemlji.  

Story: Šta će sve biti na vašem repertoaru te večeri?

- Izvodiću arije iz opera La Traviata, La Boheme, Rigolleto, Santa Lucia, Torna a Suriento, kao i napolitanske, španske i ruske pesme i romanse. Mislim da će to stvarno biti predivno veče.

Story: Da li ćete imati specijalne goste?

- Nadam se da će sala Sava Centra te večeri biti ispunjena divnom atmosferom i sjajnom muzikom koju će pored mene izvoditi i naša proslavljena imena kao što su Bora Dugić, italijanski tenor Gaicomo Patti, ali i glumac Nikola Kojo uz pratnju Orkestra Ministarstva odbrane Stanislav Binički i hora KUD Svetozar Marković, a sve pod dirigientskom palicom Vesne Šouc.

Story: Očekuje li vas neki novi projekat u Narodnom pozorištu?

- Za mene je trenutno veliki izazov uloga Toske koju pripremam i radujem se što ću imati priliku da otpevam operu koju najviše volim i u našem pozorištu, a premijera bi trebalo da se desi početkom sledeće godine.

 

Razgovarala: Jelena Kulović

Foto: Privatna arhiva

 

 

makonda-tracker