Dušan Borković i Andrijana Kerkes: Zavet večne ljubavi

1
Košarkašica i manekenka Andrijana Kerkes i automobilista Dušan Borković, koji su prošle nedelje sklopili građanski i crkveni brak, odlučno tvrde da su još na prvom susretu oboje znali kako su stvoreni jedno za drugo
Dušan Borković i Andrijana Kerkes, Foto: Privatna arhiva
Dušan Borković i Andrijana Kerkes, Foto: Privatna arhiva

Najuspešniji srpski automobilista i odnedavno evropski prvak u ovom sportu, Dušan Borković (28), pre deset dana upustio se u najvažniji trku u svom životu i zaputio pred oltar gde se zakleo na večnu ljubav svojoj izabranici, manekenki i košarkašici Andrijani Kerkes (26). Crkvena ceremonija održana je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi, a građansko venčanje i žurka u prisustvu tri stotine zvanica u restoranu Jezero na Adi Ciganliji.

Story: Andrijana, kako ste izabrali venčanicu i ko je bio zaslužan za Dušanov stajling?

Andrijana: Za Dušanov stajling zadužena sam isključivo ja, ali ne bismo uspeli ni da primetimo njegov smoking bez napadne italijanske prodavačice. Što se moje venčanice tiče, prvo sam videla jedan božanstven model u nekom američkom butiku, ali zbog Dušanove sezone i zajedničkih obaveza, morala sam da se odlučim za improvizaciju koja poprilično podseća na ono što sam zaista htela. Ceo dan osećala sam se kao iz bajke.

Story: Kako ste se i kada Andrijana i vi upoznali?

Dušan: U novembru 2010. godine zapazio sam Andrijanu na košarkaškoj utakmici Partizana za koji je ona tada igrala. Uspostavili smo kontakt, ali nismo se videli, pošto je ona otišla za Ameriku. Otpočeli smo komunikaciju preko Facebooka i tu se izrodilo nešto što nismo mogli odmah da definišemo, osim da nam je svaki trenutak bio lep. Iako smo tokom naše veze više vremena proveli na Skypu nego zajedno, još tada smo shvatili da daljina nije barijera za pravu ljubav. Ako nešto treba da se desi, onda će se desiti bez obzira na sve prepreke.

Story: Čime vas je Dušan osvojio?

Andrijana: Visinom, ali ne samo fizičkom nego i onom koja je mera njegovih moralnih standarda i životnih stavova. To sam primetila već u prvoj poruci koju mi je poslao kada me je na lep i poseban način zamolio da izađemo zajedno. Dušan je divan životni saputnik jer je pre svega sjajan čovek.

Story: Kada ste shvatili da ste idealni jedno za drugo?

Dušan: Neverovatno, ali prvog dana. On ima sve one kvalitete u sebi koje sam oduvek želeo da ima moja supruga. Prelepa je, visoka, aktivna i vredna. Podržava me u svemu i daje mi snagu da napredujem. Umiljata kada treba, a s druge strane vrlo otresita ukoliko to situacija zahteva. Jednostavno, sve uradi u pravom trenutku.

Andrijana: Slažem se sa Dušanom da sam i ja već pri prvom kontaktu shvatila da je on kao stvoren za mene. Naravno, u životu se nikada ništa ne zna sa sigurnošću, ali naš susret desio se u pravo vreme i razvio u nešto što mislim da ni Dušan ni ja nismo očekivali. Uklopili smo se do sitnih detalja i za kratko vreme počeli da živimo, radimo i rastemo zajedno.

Story: Kako ste je zaprosili?

Dušan: Još dok je Andrijana bila u Americi, posle nekoliko stotina sati razgovora i na hiljade SMS poruka, odlučio sam da snimim video materijal u kojem ću je zaprositi i da joj to pošaljem na mejl. Sutradan se verovatno  prevrnula iz kreveta, otišla da kupi kartu i došla u moj zagrljaj. Dijamantski prsten uručio sam joj na plaži u Los Anđelesu, u novembru prošle godine.

Story: Koliko Vam je vremena bilo potrebno da se naviknete na misao kako je auto-sport opasan?

Andrijana: Auto-sport je jako rizičan i nikada se neću navići na to da moj muž u opasnosti svaki put kada pokuša da radi svoj posao. Odahnem jedino kada vidim ili čujem da je živ i nepovređen prošao cilj, a osećaj da je u tom trenutku postigao veliki uspeh - uvek potisne strah koji sam imala.

 

 

 Moni Marković

 

makonda-tracker