Džon Travolta: Izazov mi je da glumim srpskog kriminalca

0
Ponikao u pozorištu, devojke su ga zavolele nakon uloge u filmu Groznica subotnje večeri, a momci ga poštuju zbog role u delu Petparacke price, a americki glumacki velikan Džon Travolta (58) u novom fi lmu Olivera Stouna pod nazivom Divljaci, zajedno sa nekoli
Džon Travolta
Džon Travolta

Story: Važite za glumca koji veoma pažljivo bira uloge koje tumaci. Šta je ono što vas je privuklo da glumite u filmu Divljaci?

- Želeo sam da budem deo ovog projekta jer je delovao veoma originalno i sveže. Nisam bio siguran u to šta mogu da uradim sa likom kojeg igram, a Oliver Stoun je rešio da mu pridodamo različite slojeve i karaktere.

Story: Šta ste pomislili o filmu kada ste prvi put procitali scenario?

- Pomislio sam da je to verovatno najbolji scenario koji sam pročitao još od filma Petparačke priče. Tekst za Divljake osvojio me svojom originalnošću, savremenošcu, relevantnošcu, time što je politički pametno napisan i zabavan. Kako sve ovo da objedinite u jednoj priči? Gotovo je nemoguće.

Story: U filmu tumacite lik agenta DEA. O kakvoj ulozi je reč?

- Denis je lik koga angažuju sa razlicitih strana, od meksičkog kartela, pa do njegove vlade. On svoj nacin života uglavnom opravdava time što mora da se stara o porodici, ali to ne znaci da je u pravu. Kako težak život...

Story: Na koji način ste kreirali takav tip ličnosti kakav je Denis?

- O kakvom liku se radi shvatio sam zapravo onda kada smo Oliver i ja imali susret sa pravim agentom DEA. Intervjuisao sam ga nekoliko puta i provodio dosta vremena sa njim. Taj susret započeo sam pitanjima njegovom životu i o tome šta on zapravo radi. Shvatio sam da je i on morao da glumi i koliko mu je u pojedinim trenucima bilo teško da to radi.

Story: Šta vas je najviše iznenadilo u razgovoru sa tim agentom?

- Neke stvari su mi bile očigledne, jer sam uloge takvih momaka vec igrao, ali nijedan njih nije bio toliko dvoličan. Pitao sam ga kakav je osećaj živeti na takav način, a on je prošao kroz sve spletke koje je opisao. Zanimljivo je da je bio zabrinut za to da li može da veruje Oliveru Stounu i na koji način ce reditelj iskoristiti sve to što on isprica.

Story: Da li vam je bilo zanimljivo da spremate takvu ulogu?

- Uvek moram da se pripremim za rolu koju igram. Bez toga ne biste uspeli. Morate da se upustite u to kako biste dobili sve deliće zamišljene uloge. Najpametniji način za to jeste da koristite samo ono što vam je potrebno.

Story: Koliko su probe koje imate pre snimanja korisne za vas?

- Nismo u mogućnosti da uradimo ono što je potrebno ako iza nas nije nekoliko nedelja pripreme. Uvek sam pristalica dobre pripreme, možda zato što potičem iz pozorišta.

Story: U čemu ste najviše uživali radeći na ovom filmu?

- Zadovoljan sam obavljenim poslom. Mislim da je bilo dovoljno dobrih momenata koji stvaraju efekat za koji sam znao da je reditelju bio potreban. Sećam se scene koju sam snimao sa Benisijom u kojoj mi je Oliver dozvolio da pređem na sledeći nivo i improvizujem.

Story: Jednu od zapaženih uloga u Divljacima igra i Benisio Del Toro, koji se pojavljuje kao ubica koji radi za meksicki kartel? Kakvo je vaše mišljenje o njemu?

- On i ja smo slični u tome što ulogama prvo priđemo emotivno i pokušavamo da zamislimo kako će to da izgleda na sceni pre nego što do_emo do planiranog teksta za film. Ponekad vam situacija na sceni diktira to koje ćete reci da upotrebite u dijalogu. Benisio je uvek uveren u realan nacin predstavljanja. Dobijate dozu komfora kada glumite sa njim.

Story: Kakvo je vaše mišljenje o Tejloru Kiču i Aronu Tejlor-Džonsonu, koji tumace glavne uloge u filmu?

- Oni su ozbiljni mladi glumci. Svidela mi se njihova posvecenost ulogama koje imaju. Trude se da zaista shvate likove koje tumace, harizmaticni su i mislim da ce imati neverovatnu buducnost.

Story: U ostvarenju Divljaci igra i Selma Hajek. Šta možete reci o njoj?

- Selma ne može biti savršenija nego što jeste. Ona je prelepa i divna za gledanje.

Story: Šta je vaš naredni projekat?

- Volim da radim razlicite stvari. U svom narednom filmu glumim srpskog ratnog kriminalca. Ako ispred mene nije izazov, onda to ni ne mogu da uradim kako treba.

makonda-tracker