Intervju čitalaca - Ceca Ražnatović: Sama sebi postavljam standarde

15
Folk diva Svetlana – Ceca Ražnatović vratila se sa odmora na Kipru i odgovorila na neka od mnogobrojnih pitanja koja su joj postavili posetioci sajta Story.rs. Otkrila je da čeka vizu za američku turneju u novembru, potvrdila da se raduje koncertima u Australi
Ceca Ražnatović, foto Miloš Nadaždin
Ceca Ražnatović, foto Miloš Nadaždin

Pratite li turske serije i koje? Tamara Stajić

Ceca: Pratim Sulejamana Veličanstvenog i Izgubljenu čast. Ezela sam davno ogledala.

Pozdrav za legendu muzičke scene na Balkanu. Koji je tvoj neostvareni san? Neda Marković

Ceca: Naravno da postoji i u tome je smisao života: postavljati sebi ciljeve i osvajati ih. Nisam megaloman kada je reč o željama, ali trudim se da sebi u poslovnom i privatnom životu postavljam neke standarde i osvajam ih.

Kako ste nakon svega što ste preživeli i dalje ostali jaki? Danijela Vranić

Ceca: Posao kojim se bavim i porodica održali su me i učinili da ostanem mentalno jaka. Jedina baza iz koje čovek akumulira energiju i utehu je pre svega porodica, a imam i veliku životnu sreću da se bavim najdivnijim poslom na svetu – muzikom i meni je moja publika uvek bila velika podrška i u dobru i u zlu.

Milorad Anđelić: Da li bi pevala moje pesme koje bi te digle u još veće visine?

Ceca: Osmeh

Ninulina: Ko je po vašem mišljenju najlepša žena iz javnog života?

Ceca: Imamo mnogo lepih žena na našoj javnoj sceni. Beograd je svetska metropola i svim strancima koji svraćaju kod nas, prva fascinacija su lepe žene.

Imate li ambicija da snimite neke pesme za rusko tržište kao što ste svojevremeno najavili? Ivana Marković

Ceca: Imala sam ponude da to uradim, ali sam to uvek odlagala. Nikako da stignem da to uradim, ali zašto da ne, nikada nije kasno.

Kada ćete organizovati neko druženje s fanovima? Ima nas mnogo koji bismo to voleli. Veliki pozdrav za tebe, ljubim te. Marijana Bogdanović

Ceca: Moja publika zna da sam mnogo radila u poslednjih šest meseci i da nisam imala prilike za organizaciju sličnog događaja ali desiće se i nešto tako, zašto da ne. Pripadam kategoriji pevača koji uvek maskimalno posvećuju svoju ljubav publici.

Poštovana Ceco, da li se pesma Pesma Brat i sestra odnosi na tvog sina i ćerku i zašto je nema na repertoaru koji najčešće izvodiš? Giancarlo Kravar

Ceca: Ne odnosi se jer je iz teksta vrlo jasno da je reč o ljubavnoj tematici. Sa albuma Ceca 2000 izvodim: Votku sa utehom, Dokaz, Oproštajnu večeru. Drago mi je što je nemoguće svima ispuniti želje jer to pokazuje da imam mnogo hitova iza sebe. Uvek postoje određene specijalne želje, a kada bih ih svima uslišila moji koncerti bi trajali po osam sati.

Zašto obično ne pominjete fanove iz Bosne i Hercegovine i uvek forisrate Srbiju? Rusmir Kazazović

Ceca: Svu publiku iz regiona uvek sam pozivala na najveće koncerte koje održavam u Beogradu. Mislim da su to koncerti za pamćenje, najmasovniji i sa najlepšom atmosferom. Nikada svoju publiku nisam razdavajala po tome odkale je ona. Oni koji vole mene, dolaze na moje koncerte i zanju šta vole da čuju. Svi ste mi podjednako dragi.

Nevena Kneževiš: Da li voziš? Uvek kada te vidim na televiziji, voze te vozači ...

Ceca: Retko, ali vozim. Ne vozim isključivo zbog parkiranja jer mi je lakše sa vozačima i usput ne razmišljam da li će mi neko obiti auto.

Kada si poslednji put odgledala CD sa svoje svadbe? Milan

Ceca: To često radim ali preko YouTube-a. Tako mi je lakše.

Kada ste poslednji put zapkalakali?

Ceca: U Guči na sceni Sabora trubača na kom sam nastupala. Počela sam sve češće da iskazujem burne emotivne reakcije. S godinama sam valjda ranjivija. U Sofiji sam takođe nedavno zaplakala kada su svi u publici podigli crvena srca s natpisima: Ceco, volim te. Zaplačem i uz film, tužnu pesmu...Uvek sam osetljiva i na bolesnu i napuštenu decu, gladne penzionere i sve one kojima je pomoć potrebna. Kao pojedinac nemoćna sam da pomognem svima pa me takve scene često rastuže...

Ceco, ja te obožavam. Živela si u Prokuplju a i ja sam iz tog grada. Voleo bih da dođeš u Prokuplje na gradski trg da nam pevaš. Povedi i Seku Aleksić J Dule Đavolak.

Ceca: Nikada nisam tamo živela niti sam se tamo školovala. Samo u Žitorađi. Ali rado ću doći da vam pevam.

Ceco, da li si sada zaljubljena i srećna? Jasmina Trajanova

Ceca: Srećna jesam ali nisam zaljubljena. Kod mene zaljubljenost ne podrazumeva sreću.

Kako održavate vitku liniju? Da li držite dijete, trenirate ... Tijana Radović i Lili S.

Ceca: Reč je prvenstveno o genetskoj predispoziciji za mršavost, jer u porodici smo svi vitki. Posle tridesete međutim na liniju utiče i hormonalni status, ali i gravitacija tj. sila Zemljine teže. (Smeh). Upražnjavam treninge u teretani koji me opuštaju i dobri su za zdravlje, a imam i sreće da mi je priroda posla takva da po svakom izlasku provedem tri aktivna sata đuskajući i pevajući. To je kao da sam šest sati provela u teretani. I mama i tata su mi vitki, a povukla sam na oboje.

Da li vam smetaju snimci i slike sa profila vaše dece pošto su maloletni i takvo ponašanje im ne priliči. Miladinka Misić.

Ceca: Apsolutno učestvujem u životima svoje dece i uvek sam bila upućena u to što oni rade, a ne rade ništa što nije u skladu sa njihovim godinama. Smeta mi što mediji zadiru u njihovu privatnost samo zbog toga što su to moja deca. Jedno je kad ja slikam svoju decu i eksponiram ih, a drugo je kada to neko zloupotrebljava.

Ceco, veliki pozdrav iz Hrvatske. Obožavam vas i vaše pesme. Da li je bilo teških momenata kada ste poželeli da odustanete od karijere? Tatjana

Ceca: Bilo je teških momenata u mom životu, ali nikada nisam poželela da odsutanem od karijere.

Koliko često sama kuvaš? Vanja Lj.

Ceca: Ne kuvam zato što nisam veliki ljubitelj kuvanja. Ljubitelj sam degustacije kulinarskih proizvoda. Ne mogu za sve da budem talentovana.

Kada ćeš gostovati u Americi i Kanadi? Sanela Karac

Ceca: Čekam vizu za Ameriku i Kanadu. Ukoliko je dobijem, tamo putujem u novembru na koncerte, a u decembru me ponovo čeka Australija.

Da li ste imali lepo i srećno detinjstvo i d ali biste izdvojili neke posebne trenutke koje pamtite kao najsrećnije? Pozdrav iz Podgorice. Ksenija Pajović

Imala sam prelepo detinjstvo i trudim se da svojoj deci pružim slično takvo. Najlepše uspomene vežu me za moju rodnu Žitorađu, za moju školu i društvo sa kojim sam tamo odrasla.

Na kojoj klinici ste radili fejslifting laserom Titan? Maja

Ceca: U Aviceni.

Milica Bojanić. Da si kolač, koji kolač bi bila?

Ceca: Tiramisu, ali po receptu moje sestre. Retko kad pojedem nešto slatko, ali taj tiramisu je bruka.

Obožavam te i želim ti svu sreću ovog sveta, na svim poljima. Kada izlaze spotovi za dve nove pesme? Jelica Šutić

Ceca: Jelice, strpi se još malo. U septembru izlaze dva nova spota za Zagrljaj i Probudi me kad bude gotovo.

Ko ti više zadaje pubertetskih problema: Veljko ili Anastasija. Jelena J.

Ceca: Nijedno.

Šta vam vraća veru u ljubav i optimizam?

Ceca: Gestovi humanih ljudi. Ljudska plemenitost je ono što me uvek ohrabri u vremenu u kom dominira podlost.

Draga Svetlana, kako si? Od narodne muzike jedino tvoje pesme volim i slušam. Koliko su ti duhovni razgovori pomogli kad ti je bilo najteže? Ivana Nikolić

Ceca: Izuzetno su mi pomogli.

Kako ste kao samohrana majka uspeli da izvedete decu na pravi put i nadomestite im ulogu oca u njihovom detinjstvu? Anđela P.

Ceca: Ima samohranih majki koje su u mnogo goroj poziciji od mene, a imaju i više dece. Ne treba mi orden za tako nešto jer se to podrazumeva. Trudim se da izvučem najbolje iz sebe i prenesem na svoju decu. Ona su meni najbitnija u životu a sve ostalo je sporedna stvar.

Kako si prevazišla trenutke tokom kojih si mislila da ti ništa ne ide od ruke? Ana Borovčanin

Ceca: Draga Ana, sve je to individualno i čovek to podnosi u zavisnosti od toga kako je koncipirana njegova ličnost. Nisam sklona depresiji i negativnim stvarima i trudim se da svaki problem sagledavam sa najpozitivnije moguće strane. Bitni su i ljudi koji te okružuju kada ti je dorbo, a još bitnije je ko je uz tebe kada ti je loše. U tim situacijama najbolje se vidi ko ti je prijatelj.

Draga Ceco, jesi li i dalje spremna da voliš? Bojan

- Dragi Bojane, uvek sam spremna da volim i umem da volim. Kada volim celu sebe dajem: partneru, deci, porodici, prijateljima... Nisam neko ko kalkuliše osećanjima. Trenutno međutim nema nikog u mom emotivnom životu, ali srećna sam i ispunjavaju me neki drugi životni prioriteti. 

Priredio: Nikola Rumenić

makonda-tracker