Katarina Radivojević: Pokušali smo, ali nismo odoleli daljini

0
Glumica Katarina Radivojević kaže da se njen raskid sa istoričarom umetnosti Vidojem Ristovićem nije desio iznenada jer su se oboje na sve načine trudili da pobede izazove veze na daljinu u čemu ipak nisu uspeli
Katarina Radivojević, foto: Marija Aničić
Katarina Radivojević, foto: Marija Aničić

Popularna glumica Katarina Radivojević (33) u Sjedinjenim Američkim Državama živi svoj glumački san gradeći uspešnu inostranu karijeru, ali trenutno bez podrške svog emotivnog partnera, istoričara umetnosti Vidoja Ristovića (35) jer je par pre nekoliko nedelja doneo odluku da okonča svoju jednogodišnju romansu na daljinu. Razišli su se bez pompe i ružnih reči, a atraktivna brineta je u intervjuu za Story rešila da otkrije  razloge zbog kojih je došlo do njihovog rastanka.

Story: Šta je dovelo do raskida sa vašim bivšim partnerom?

- Jednostavno, daljina je učinila svoje i kako je vreme odmicalo, postajalo je sve teže da zbog obaveza koje smo oboje imali, ne samo u različitim državama, već i na različitim kontinentima, nalazimo vreme koje bismo kvalitetno provodili zajedno.

Story: Jeste li pokušavali da sačuvate vezu ili ste raskinuli iznenada?

- Takve odluke se ne donose u trenutku, pa tako ni odluka o našem razlazu nije došla iznenada. Daljini je teško odoleti, a mi smo pokušali. Kada smo shvatili da je postalo teško, odlučili smo da prekinemo.

Story: Kako se osećate u periodu nakon raskida? Trudite li se da sakrijete osećanja ili se ne povlačite u sebe?

- Uvek se ponašam se u skladu sa onim što osećam. Ne povlačim se u sebe, niti se trudim da sakrijem bilo kakva osećanja i to moji najbliži znaju.

Story: Verujete li i dalje u ljubav na daljinu?

- Teško jeste, u šta sam se lično uverila i to ne samo jednom, ali i dalje verujem, zašto da ne. U svom okruženju imam dosta prijatelja i poznanika čije veze na daljinu opstaju, a ima i onih koji su ih krunisali brakom.

Story: Prija li vam to što u trenutnoj emotivnoj fazi povodite vreme daleko od Srbije?

- Prijaju mi posao i obaveze koje imam. Često poželim da su moji najbliži pored mene, ali to se dešava od kada sam se odselila ovde, ne samo sada. Nije lako kada živite daleko do svoje porodice i najbližih prijatelja, a ja se trudim da uz redovan kontakt sa svima njima, prebrodim sve to i maksimalno se koncentrišem na posao.

Story: Šta vas trenutno čini srećnom?

- Rad i mnogo malih stvari koje mi se svakodnevno dešavaju. Od lepog vremena ujutro, kada se probudim, do odlaska na čas joge sa prijateljicom. Osmesi moje porodice i prijatelja i pozitivne stvari koje se trenutno dešavaju u njihovim životima.

Story: Imate li dovoljno strpljenja i snage za stalne odlaske na kastinge?

- Imam. Sve je ovo jedno veliko životno iskustvo za mene. Daleko od toga da je lako, nije uopšte, ali borim se i verujem u sebe, što je najbitnije. Od dolaska u Sjedinjene Američke Države do danas, svesna sam koliko sam uradila i koliko sam napredovala, a to je ono što me uz veru, podstiče da ne posustajem i da idem dalje. Jedno je sigurno, donela sam velike i hrabre odluke u kojima i danas istrajavam. Teško jeste, ali i izazovno i uzbudljivo, a najbitnije je da se ne kajem.

Story: Postoji li neki konkretan angažman u Americi o kojem biste mogli nešto više da kažete?

- Trenutno ne mogu da pričam o novim projektima i verujem da ćete me razumeti. Sve u svoje vreme. Mogu samo da kažem da se kad je reč o novim angažmanima dešavaju pozitivne stvari. Po završetku snimanja u Rusiji, umesto odmora, poželela sam da mi i ovo leto bude radno pa tako i jeste.

Story: Jeste li sada oprezniji u komunikaciji sa muškarcima koji vam se udvaraju?

- Svaka veza donosi novo iskustvo, ali ne bih rekla da sam trenutno namenski opreznija nego ranije. Kada je reč o emocijama prepustila sam se životu, vodim se njima i osluškujem sebe.

Story: Jeste li smireniji kad imate partnera?

- Drugačija nisam, ali smirenija sigurno jesam. Naučno je dokazano da je to slučaj sa većinom žena kada su u vezi zbog naših hormona. (Smeh)

Story: Šta najlakše smiri vaš divlji temperament?

- Meditacija, joga, trening, razgovor, dobra knjiga, odličan scenario...

Story: Imate li u ovom trenutku potrebu za muškim zagrljajem ili vam prija samoća?

- Trenutno sam posvećena poslu i da budem iskrena, ne razmišljam o tome. Emocijama treba pustiti da se dese, njih ne treba planirati.

Story: Nedavno ste u Rusiji snimali film i seriju Viktorija. Da li je tačno da se i vaša junakinja u tom ostvarenju zaljubljuje u istoričara umetnosti?

- Ne, ona je istoričarka umetnosti ruskog porekla, koja je odrasla u Americi, ali je potraga za umetninama dovodi u Rusiju gde se i zaljubljuje, ali u zabranjenog muškarca.

Story: Priželjkujete li nove angažmane i u Srbiji i Hrvatskoj ili ste trenutno fokusirani na karijeru u Americi?

- Trenutno sam u Americi, ali sam uvek otvorena za projekte koji dolaze iz naše zemlje, kao i iz Hrvatske. Samo da su u pitanju oni koji će mi se odmah svideti i da uloge predstavljaju novi izazov za mene kao umetnicu. Takođe, u oktobru se očekuje premijerno prikazivanje serije Viktorija u Rusiji, a kasnije i istoimeni film, tako da verujem da me i na tom tržištu očekuje još dobrih projekata.

Story: Osećate li se potpunom strankinjom u Obećanoj zemlji?

- Potpunom ne, ali strankinjom da, pogotovo kada je reč o poslu. U svakodnevnom životu zaista ne toliko, ali što se posla tiče da, konkretno zbog akcenta koji imam dok govorim engleski jezik. Moram da priznam da sam, od trenutka kada sam prvi put kročila u SAD i Rusiju dosta radila na usavršavanju oba jezika, a i danas se trudim da redovnim odlascima na časove, moj akcenat bude što blaži. Da sam znala da će se moja karijera odvijati u ovom pravcu, od rane mladosti bih se posvetila učenju jezika, što u školi, što u slobodno vreme. Poučena tim iskustvom poručujem mladim ljudima da obavezno uče jezike koje im nastavni sistem nudi, ali i da im se u slobodno vreme posvećuju što više jer je to direktna investicija u budućnost, kojim god poslom žele da se bave.

Story: Sa kim se družite u Americi?

- S obzirom na to da sam se nedavno iz Njujorka preselila u Los Anđeles, imam manje prijatelja i poznanika nego tamo, što je i normalno. 

Story: Zaštitno ste lice linije Solutions kompanije Avon za Srbiju i Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. Smatrate li da vam prirodan izgled donosi dobre marketinške ugovore ili je presudniji vaš umetnički kredibilitet?

- U konkretnom slučaju, verujem da je to sjajan spoj umetničkog kredibiliteta i izgleda koji mi je majka priroda podarila, a ja ga pažljivo negujem i sa ponosom mogu da kažem da sam zaštitno lice kompanije Avon, koja pruža pravo rešenje za moju kožu i čije kreme sa zadovoljstvom koristim kako bi moj ten uvek bio lep i negovan. Meni Avon mnogo pomaže i oko predstavljanja ovde jer kada kažem da sam njihovo zaštitno lice za regiju bivše Jugoslavije, jasna im je moja pozicija u istoj.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker