Ana Ivanović: Volim inteligentne momke

5
Srpska teniserka je za italijansko izdanje časopisa Men's Health otkrila kakvi momci joj se dopadaju, ali i šta je naučila o životu igrajući tenis.
Ana Ivanović, foto: Profimedia, Story arhiva
Ana Ivanović, foto: Profimedia, Story arhiva

Lepa Ana je u intervjuu čiji je deo postavljen na njenom sajtu, ispričala i kako vodi put do njenog srca, da li sebe doživljava kao seks simbol i koji su njeni profesionalni planovi.

Predstavite se u deset reči.

- Pozitivna, osetljiva i pažljiva, i porodična osoba.
 
Kakve životne lekcije ste stekli kroz tenis? 

- Naučila sam toliko toga, da bi ceo dan mogla da pričam o tome! Na neki način sam odrasla u tenisu, pošto igram još od kako sam bila dete, čak sam sa 12 ili 13 godina putovala po celom svetu na juniorske turnire. Posećivanje toliko različitih zemalja i doživljavanje različitih kultura vam definitivno pomogne da brže sazrite. Sport vas definitivno nauči disciplini, ali sam ja i bez toga bila prilično razumno dete, na primer, bila sam dobra u školi, i volela sam da idem u školu. Ipak, profesionalni tenis vas primora da imate dobru rutinu, a to zahteva disciplinu. Jedna od najvećih lekcija koje sam naučila je da, iako je tenis individualni sport, nije moguće uspeti bez pomoći, ljubavi i podrške ljudi koji su oko vas, pogotovo vaše porodice. Naučila sam mnogo i o prijateljstvima, vezama, medijima, poslu... o mnogim stvarima. 

Kako prevazilazite poteškoće? Na koji način razmišljate?

- Mislim da je moja najveća snaga u tome što sam prilično pozitivna osoba i što dosta verujem u sebe. To mi pomaže u mnogima sferama tenisa - dobro je kada ste uvek pozitivni i optimistični u vezi budućih turnira.

Kako se osećate u vezi toga što ste seks simbol?

- Svaka žena uživa u takvom komplimentu, i ja se ne razlikujem. Ali ne shvatam to previše ozbiljno, i definitivno ne vidim sebe na taj način!

Dajte nam tri predloga za osvajanje vašeg srca. 

- Teško je reći. Ne volim momke koji previše forsiraju, pa bih mogla da kažem da mi pokloni nisu važni na početku veze. Želim da vidim iskrenost, lepe manire i smisao za humor.

Kakve momke volite? Možete li nam reći tri različita tipa?

- Volim momke koji su možda malo staromodni, sa dobrim porodičnim vrednostima, i koji se dobro odnose prema ženi. Ne volim aroganciju. Volim inteligentne momke - momke sa kojima možete da razgovarate o različitim stvarima. Ako su visoki i zgodni, još bolje.

Kako provodite slobodno vreme?

- Mislim da kada zbog posla morate mnogo da putujete, nastojite da uživate u jednostavnim stvarima u životu, kao što je vreme provedeno sa porodicom i prijateljima. Volim da čitam - čitam dosta romana, često trilere. Volim i da gledam filmove, a povremeno pokušavam da popravim svoj španski. 

Koji su vaši sledeći profesionalni planovi?

- Prošlo je dosta vremena od kako sam igrala u četvrtini finala nekog Grand Slama, tako da mi je trenutno to jedan od ciljeva. I hoću da se do kraja godine vratim u prvih osam.

 

makonda-tracker