Ana Bebić i Filip Miletić: Poverenjem protiv ljubomore

1
Kako se odupiru zloj sili kojom ne smatraju da se ljubav dokazuje, ali i koliko je teško deliti posao i postelju, u unakrsnom intervjuu otkriva mladi i atraktivni par, muzički i emotivni dvojac Ana Bebić i Filip Miletić
Ana Bebić, Filip Miletić, foto: Marko Poplašen
Ana Bebić, Filip Miletić, foto: Marko Poplašen

Njihova ljubav rodila se u muzičkom studiju, spojila ih je strast prema muzici, a oboje su od samog starta svoje veze morali da nauče kako da privatni život razdvoje od profesije. Pevačica Ana Bebić (26) i muzički producent Filip Miletić (31) uspeli su da uprkos brojnim usponima i padovima sačuvaju svoju romansu koja traje već tri i po godine. Odnedavno zajedno sa Milošem Roganovićem (35) čine muzički trojac, FM bend, čija je prva numera Italiana koju su snimili sa Severinom Vučković (40) postigla veliki uspeh. Ana i Filip trenutno su fokusirani na posao, pa ne planiraju skoriji odlazak pred matičara, ali ipak uspevaju da izdvoje vreme za sebe i uživanje u romantičnim trenucima.

Story: Šta su prednosti, a šta mane činjenice da delite posao i ljubav?

Ana: Do sada nisam pronašla nijednu manu. Pozitivno je to što ćemo zbog rada u FM bendu mnogo vremena provoditi zajedno, a to ranije nismo mogli. Nekada sam kao manu shvatala njegov strog odnos prema meni kada je posao u pitanju, ali sada više nije tako jer sam svesna da na taj način izvlači ono najbolje iz mene.

Filip: Prednosti su mnoge, a mana nema ili ne želim da ih vidim. Sve je do toga kako čovek gleda na određene situacije.

Story: Imate li isti ukus za muziku koju privatno slušate?

Filip: Ana je odrasla na kvalitetnoj muzici, tako da nemamo nesuglasica na tu temu.

Story: Čime vas je Ana šarmirala i šta ju je izdvojilo od drugih devojaka?

- Naivnost, iskrenost, čist i vedar duh... to su osobine koje su me osvojile,  kao i njeno traganje za nekakvim ljubavnim skloništima.

Story: Ko je koga osvajao i inicirao prvi korak?

Ana: Ja sam, naravno, prvo osvojila Filipa svojim osmehom i pozitivnim, vrcavim duhom, bar on tako kaže. A on je bio taj koji je napravio prvi korak.

Filip: Ništa ne prepuštam slučaju, uvek prvi vučem poteze.

Story: Koje osobine međusobno najviše cenite, a šta ste morali da tolerišete jedno drugom?

Ana: Kod Filipa mi se sviđa to što je veliki perfekcionista i ništa ne prepušta slučaju. Izborio se sam za sebe, što je veliki motiv za mene u poslovnom i privatnom smislu. Jako je romantičan, privržen, pun ljubavi i podrške u svakom momentu. Volim taj njegov plemeniti, pošten duh i pri svakom pogledu iznova me osvaja, što je nakon tri i po godine veze predivan osećaj.

Story: Zbog čega se najčešće svađate i kako se mirite? Ko prvi popušta?

Ana: Mi se ne svađamo. (Smeh)

Filip: Ne svađamo se, ali ako se ipak omakne neka situacija te prirode kao u onoj izreci pametniji uvek popušta, to sam uvek ja! (Smeh)

Story: Da li ste otpočeli zajednički život?

Ana: Iako ne živimo zajedno, naš zajednički život odavno je počeo,  pošto se u devedeset odsto slučajeva budimo jedno kraj drugog.

Story: Planirate li odlazak kod matičara ili mislite da ste još mladi za brak?

Ana: Sve u svoje vreme. Sada u potpunosti uživamo u vezi.

Filip: Verujem da se takve stvari ne planiraju.

Story: Ana, na koji način vam je Filip pomogao da prebrodite tragediju kada je u požaru u novosadskoj diskoteci Kontrast stradala vaša najbolja drugarica Milena Dalmacija?

- Filip je moja čvrsta stena i kada sam padala on me je dizao... Pomogao mi je da neke stvari realno sagledam i bio je uz mene u svakom momentu. A takve nesreće i gubici nikad se sasvim ne prebole...

Story: Ima li u vašoj vezi ljubomore?

Ana: Naučila sam da ljubomora nikud ne vodi. Poverenje nas drži daleko od te zle sile.

Filip: Ljubomora svakako nije izraz prevelike ljubavi. Potiče iz osećanja duboke unutrašnje nesigurnosti. Dakle, veliko Ne ljubomori.

Story: Kako biste opisali svoju vezu?

Ana: Karakterišu je brojni usponi i padovi. Mnogo smo različiti po karakteru pa se konstantno nadopunjavamo.

Story: Ko je došao na ideju da osnujete FM bend?

Filip: Od detinjstva sanjam svoj autorski bend, kao moj prijatelj i saradnik Miloš Roganović, tako da smo zajedno došli na tu ideju da formiramo grupu.

Story: Koji su vam planovi za naredni period?

Filip: Trenutno završavamo Severinin album koji će izaći početkom oktobra. Što se tiče sastava FM, okupili smo sjajne muzičare i svako veče vredno i predano vežbamo u studiju. Jedva čekamo prvi koncert i razmenu energije sa publikom. Ne postoji novac koji može da kupi taj katarzičan osećaj.

Story: Dugo sarađujete sa Milošem. Da li i zbog čega između vas dvoje najčešće dolazi do nesuglasica?

Filip: Kada s nekim provodite mnogo vremena, normalno je da povremeno dođe do nesuglasica. (Smeh) Mi smo kao dobro uigran bračni par.

Story: Ana, kako se kao jedina devojka snalazite u bendu?

Ana: Odlično, jer me drže kao malo vode na dlanu. (Smeh) Momci su divni, tako da jednostavno izlazim na kraj s njima, a pri tom su i jako kreativni tako da pored njih mogu mnogo toga da naučim.

Story: Kako ste se proveli na snimanju spota za pesmu Italiana koju izvodite sa Severinom?

Filip: Ekipa koja je radila spot bila je fenomenalna i provod je bio zagarantovan. Snimali smo na više lokacija, u svim glavnim gradovima bivših republika, ali najviše kadrova odrađeno je u Zagrebu i Beogradu. Režiser Darko Drinovac rekao je da je ovo najduže snimanje spota kod nas do sada koje još traje. (Smeh)

Story: Imate li već pripremljene nove numere za FM bend? Da li je u planu neka slična saradnja kao ova sa Severinom?

Ana: Planiramo da u oktobru izdamo singl, a do Nove godine i album. U FM bend uloženo je mnogo pozitivne energije, kreativnosti, ljubavi... Otvoreni smo za razne saradnje i želimo da domaću scenu obogatimo dobrom muzikom.

Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker