Aleksandar Saša Đorđević: U zdravom telu, zdrav duh

0
Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Aleksandar - Saša Đorđević i nakon okončanja karijere nastavio je da bude angažovan u afirmaciji svog, ali i ostalih sportova, prvenstveno među mladima.
Aleksandar Saša Đorđević, foto: Story press
Aleksandar Saša Đorđević, foto: Story press

Story: Koliko je važno da se sport što više afirmiše?

- Vremena su se promenila od kad sam ja bio dete. Danas je važno podstaći mlade da se aktivno bave sportom i razvijaju timski duh. Zato mi je drago kad vidim klince koji naporno treniraju, ugledajući se na velike sportiste i težeći da budu kao oni. Ne treba zanemariti ni značaj rekreativnog sporta, jer su brojni oni koji se njime bave, a mnoge situacije iz sporta mogu da se primene u životu, pa čak i u poslu. On uči kako da budeš deo kolektiva i kako da se u njemu ponašaš.

Story: Šta sve spada u prioritete?

- Pored sporta, zdrave životne odluke, preventiva i briga o zdravlju jesu prioritet savremenog čoveka. Svi znamo da je bolje sprečiti nego lečiti, a ukoliko dođe do toga da moramo kod lekara, preporučujem MedUNIQA dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje građanima pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Story: Uviđate li rezultate koje ste tokom pet godina saradnje Uniqa i vi postigli?

- Naravno. Realizovali smo brojne donacije i akcije humanitarnog karaktera. Uniqa se priključila akcijama Škola bez nasilja, obnovila je beogradske košarkaške terene i pomogla dečije prihvatilište i porodilišta u Beogradu. Osim toga, bavljenje sportom i fer-plej jeste nešto čemu je potrebna afirmacija u našoj zemlji, pa smo i na UNIQA street basket turniru pokušali da animiramo mlade da budu fizički aktivni.

Story: Da li se zbog promocije sporta i zdravog načina života  odazivate akcijama ovog tipa?

- Važno je da se sport, kao i ostale prave vrednosti, afirmiše među mladima u Srbiji. Jedan od prioriteta Strategije za razvoj sporta jeste masovnije bavljenje fizičkom aktivnošću dece i razvoj školskog i rekreativnog sporta.

makonda-tracker