Marijana Kovačević i Nikola Nemešević: Od jeseni nas niko neće razdvojiti

12
Pobednica prošlogodišnjeg rijaliti šou-programa Veliki brat Marijana Kovačević otkriva kroz kakve je pretnje i spletke bivšeg muža prošla da bi dobila razvod i prepustila se ljubavi sa pevačem Nikolom Nemeševićem sa kojim se nedavno verila
Marijana Kovačević, Nikola Nemešević, Foto: Mario Strmotić
Marijana Kovačević, Nikola Nemešević, Foto: Mario Strmotić

Upoznali su se i rijaliti progamu Veliki brat, ljubav im je počeala strasno i pred kamerama, a svoje emocije nisu uspeli da sputaju ni kada su izašli na slobodu. Pored brojnih torbulencija Marijana Kovačević (28) i Nikola Nemešević (23) nastavili su da uživaju u svojoj romansi i srećnom zajedničkom životu koji upotpunjuje njena ćerkica iz prvog braka Korina Čvrljak (3). Prvi put od kada je naspustila Kuću pobednica ovo rijalitija govori o svim problemima koji su je snašli, razvoda braka, borbe za starateljstvo, podele imovine, ali i veridbi sa novim dečkom za hrvatsko izdanje magazina Story.

Story: Što ste uradili s nagradom od 104 000 evra?

- Da razjasnimo na početku, nagradu sam dobila umanjenu za poreze i u više rata, što je otežalo neka veća ulaganja. Život je skup, a novac ništa ne vredi. Imala sam mnoge planove, ali sticajem okolnosti nisam uspela da ostvarim. Ovo mi je teška godina, puno sam rastrgana i još uvek tražim način da organizujem život tako da živim u miru s Korinom i Nikolom. Novac sam podelila sa porodicom jer na kraju krajeva, oni su ti koji su bili i biće uz mene i u dobru i u zlu.

Story: Da li ste polovinu osvojenog iznosa morali da date suprugu Ivanu Čvrljku?

- Svaki pravnik će vam reći da je to smešno s obzirom na to da je Ivan predao zahtev za razvodom u aprilu prošle godine sa napomenom da je bračna zajednica prekinuta danom mog odlaska u Beograd. On se nadao mom skorom ispadanju i radovao činjenici da ću ostati sama bez ičega. Pametnome dosta. Ali je još smešnije što je dotični gospodin uprkos svojim izjavama da mu ne treba ništa od novca zarađenog seksom i igranjem uloge žalosnog poštenog muža, ipak prošlog meseca zatražio je polovinu tog iznosa na koji nema pravo.ž

Story: Kako je izgledao vaš prvi susret nakon što ste se vratili iz Beograda?

- Izgledao je kao i svaki pre njega. Hladan i rezervisan, kao i on sam. Tad mi je rekao da se ne bojim za novac, da ga iskoristim za život s Korinom i da mu ne pada na pamet da je odvaja od mene, da je svestan da sam dobra mama i da mogu sama s njom bolje nego on.

Story: U kakvim ste sada odnosima?

- Imala sam najbolje namere da zbog Korine ostanemo u dobrim odnosima,  jer (da se ne lažemo) ako smo do sad uspevali da glumimo, mogli smo i da nastavimo bar da njoj olakšamo ovo razdoblje. On nije hteo. Svaki naš susret bio je ispunjen provokacijama i lažima s njegove strane, nije poštovao nikakve dogovore, pokušavao je okrenuti poznanike i prijatelje protiv mene, život je posvetio osveti. Lako za sve ljude, ali je Korinu zapostavljao i također joj ispirao mozak sitnim provokacijama, tako da sam od vlastitog deteta doživela da je ljuta na mene jer joj je tata rekao da sam je ostavila zbog Nikole, da sam glupa, da njegovu devojku naziva mamom...

Story: Da li je razvod pri kraju?

- S njegove strane spletke i provokacije, kako sam već navela. S moje strane ćutnja i nada da će to mučenje uskoro prestati. Između nas ništa osim nerazumevanja. Odvodio bi mi dete kod devojke u Zagreb ili ostavljao kod svojih kada bih je htela videti dok je kod njega. Kupio bi joj igračke, potom zabranio da ih ponese sa sobom puneći joj glavicu time da tamo pripada i da kod tate ima više igračaka. Vrhunac je bio kad ju je poslao po sestrama kod mene, zajedno s pumpicom za astmu sa lošim uputima za korištenje, a niti mi je spomenuo da joj je uzeo pumpicu niti joj je bila potrebna jer sam odvela dete pedijatru, imala je upalu pluća! Razvog je priveden kraju prošlog meseca, u njegovu korist. Malena nastavlja da živi sa mnom, a s njim je svakog drugog meseca po tri nedelje. Ja se pitam: Kakav je to život? Pet nedelja sa mamom, tri s tatom. Koliko će izostajati iz vrtića kada je upišem, hoće li se uspeti da se scojalizuje i stekne osećaj pripadnosti? Zašto i svom detetu priželjkuje život poput svog, pun pakovanja, selidbi i rastanaka?

Story: Kako ste se dogovorili oko raspodele zajedničke imovine?

- Nisam imala nameru da tražim bilo šta od zajedničke imovine, premda sam i ja radila i pridonosila u braku. Zajedno smo kupili auto i renovirali stan, ulagali u investicijske fondove ali zaista sam se htela da se odreknem tih prava misleći da će i on ostati dosledan u svojim obećanjima. Imala sam tek nekolicinu predmeta od emotivne važnosti (pokloni od prijatelja i porodice) koje sam donela u stan i čak mi je i to teškom mukom vratio tek pre mesec dana. Kada je on prošlog meseca podmuklo provukao tužbu za podelom moje nagrade, odgovorila sam protivtužbom na imovinu na koju polažem stvarna prava.

Story: Bojite li se da ne zatraži potpuno starateljstvo nad vašom kćerkom Korinom?

- Nikad nije imao osnove, iako je tražio, što je neverovatno. Meni je predložio da je ostavim i živim svoj život, a da će je njegova mama odgajati. Zbog inata i zbog svoje majke on sve ovo i radi. Ja znam da je baka voli i treba da je viđa, ali koliko strašno može biti da je baka odgaja pored žive majke? Ivan je čovek koji je navikao na slobodu i lutanje, nikad se nije vezao ni za mesta ni za ljude. On se ne može brinuti za dete, pa valjda ga ja znam, koliko je ranijih godina provodio vremena s njom, koliko je učestvovao u odgoju, odnosno nije. Da je Korina zavisila od njega, još bi jela iz bočice, nosila pelene i gugutala, jer je njemu to lakši način.

Story: Kakav je tata?

- Ne sumnjam u njegovu ljubav prema kćeri, ali verujte mi, ja sam s tim čovekom živela tri i po godine, znam da mu je sat vremena igre dnevno s njom i više nego dovoljno. Jednostavno je takav.

Story: Da li vam je tokom braka ili nakon showa ikad pretio?

- Pretprošle godine bili pred samim krajem, tada mi je rekao da zna da mi je Korina najvažnija na svetu i ako ga ikada ostavim da će okrenuti i nebo i zemlju da mi je oduzme. Tada to nisam shvatala ozbiljno. Nakon showa je spomenuo veze u Ministarstvu pravosuđa i govorio da će me uništiti, oduzeti mi novac i dete. Ne samo da u Šibeniku nisam uspela da angažujem advokata, svi su me odbijali jer ili ga poznaju ili ih je već tražio savet, pa se izvlače na kartu sukoba interesa, već svaku odluku ili poziv on zna deset dana pre mene. Strah me da se njegove pretnje ostvaruju. S obzirom na to da je sve u njegovom životu kupljeno novcem (ispiti, diploma i detetova ljubav) svesna sam da je spreman na sve. Ne želim misliti da neko u ovoj priči nije pošteno odradio svoj posao, ali toliko je nepravde da sam morala da progovorim i verujte mi da neću stati ovde. Volela bih kad bi ovaj slučaj preuzeo neki neutralni sud. Moram dodati i to da se zakleo da mi neće dati više od minimuma za izdržavanje devojčice. To se i ostvarilo. Sud mu je dodelio 22 900 dinara alimentacije uprkos njegovoj plati od oko 380 000 dinara i očekivanom povećanju na 761 974  sledeće godine. I opet se pitam, da li je dotični sud upoznat sa time koliko dete košta? Da li je pošteno da ju bogati otac za vreme boravka s njim obasipa luksuzom, učeći je da se poklonima pokazuje ljubav, da dete govori da ju mama ne voli jer nije u mogućnosti priuštiti joj sve te stvari?

Story: Šta je s Ivanovim ljubavnim životom?

- Moje lično mišljenje je da se taj čovek ne može zaljubiti, on traži osobu od koje ima kakve koristi ili se njom može hvaliti unaokolo. Mene je zvao žena-trofej, koliko god i meni a verujem i ostalima zvučalo smešno, verujte mi, kad ga bolje upoznate, vidite o čemu se radi. A koliko ja znam, u vezi je s Martinom Vrdoljak, zaposlenoj u Ministarstvu pravosuđa.

Story: Jesu li se on i Nemeš imali prilike da se upoznaju?

- Kad mi je Ivan objavio da vodi Korinu na upoznavanje sa devojkom i da će tamo spavati koji dan, nije mi bilo svejedno. Upitala sam ga mogu li upoznati tu devojku, jer ne znam ko je. Kako će malena reagovati, čisto da znam gde će mi dete spavati. Mislim da bi svaka majka tako reagovala. On me odbio s protivpitanjem zar mislim da će me upoznavati sa svakom s kojom spava, što je meni bio još veći šok, i dodao da ni on Nikolu ne želi nikada upoznati, da se skloni kad sledeći put ode po malenu. Nikola se, naravno, nije sklonio, ali nije ni imao potrebu da ga upozna, ostao je sedeći u trpezariji, a kad je Ivan ušao u stan, odmah je prišao Nikoli i pružio mu ruku. Toliko o karakteru.

Story: Nedavno ste na Facebooku objavili virtualne zaruke s Nemešom. Planirate li se uskoro venčanje?

- Veridba nije samo virtualna, nakon više od godinu dana zajedničkog života odlučili smo našu vezu prenijeti na viši nivo. Ali ne žurimo se nigde, imamo ceo život pred sobom i još mnogo stvari koje treba da posložimo.

Story: Kako je izgledao vaš prvi susret na slobodi?

- Sigurno da je bilo neobično. Našli smo se 15-ak dana nakon showa ne znajući šta da očekujemo. Nismo bili sigurni da li su osećaji još uvek stvarni, na slobodi,  gde svako može otići na svoju stranu, da li je naša veza bila nabijena veštačkim emocijama izolacije. Pokazali su se stvarnima, nismo se danima odvajali jedno od drugog.

Story: Jesu li vas prihvatili njegovi roditelji?

- Nije jednostavno gledati svoje dete u neočekivanim situacijama a ne imati prilike razgovarati ni razjasniti to s njim. Sve preterane reakcije s njihove strane bile su odraz straha. Show ima takvu koncepciju da se iz sažetih emisija može izvući bezbroj raznih zaključaka. Njegovi roditelji znaju da ni ja ni on nismo ponosni na način kako je naša veza započela, ali isto tako da je naša veza iskrena i čvrsta i da sam ja posle njih sledeća osoba koja mu želi sve najbolje u životu.

Story: Zamerate li njegovoj mami izjave koje je davala o vama tokom showa?

- Nikako. Od početka sam shvaćala njene strahove. Pa majka je, a majka svom detetu želi samo najbolje. Nije lako ne biti u prilici razumijeti postupke svog deteta misleći da njima uništava svoj život, slušajući zlobne komentare okoline.

Story: Planirate li da se preselite u Beograd?

- Već godinu dana živim u Beogradu s Nikolom, doduše uz česta odsutstva budući da Korina nije smela da napusti državu pa sam svo moguće vreme s njom provodila u Hrvatskoj. Velika želja mi je napokon organizirati naš zajednički život, nije bitno gde, ali od jeseni smo svi zajedno i niko nas više neće razdvojiti.

Story: Kako se Korina slaže s Nemešem?

- Od trenutka našeg pomirenja njih dvoje su stvorili poseban odnos. Prvo su vodili telefonske razgovore koji su prešli u duga druženja preko Skypea, a kada smo uvideli da ga je u potpunosti prihvatila, odlučili smo da se upoznaju uživo. Prvi susret bio je dirljiv, odmah mu je skočila u zagrljaj. Sad ga zove moj Nikola, razvili su posebnu vrstu komunikacije meni nepoznatu, zajedno komenatisajući crtiće i ona misli da je on najjači čovek na svetu.

Story: Priželjkujete li još dece?                       

- Nadam se da se nijedna moja izjava neće protumačiti kao kliše, ja zaista tako razmišljam. Verujem da su deca smisao života, a ja želim svom životu dati još mnogo smisla. Šteta bi bilo da Korina odraste kao jedinica, ja sama potičem iz mnogobrojne porodice i znam koliko je zabavno imati sestre, iskrenog prijatelja u svakoj prilici. Deca uz braću i sestre nauče da deliti i paze jedni na druge, a roditeljima umnožavaju radost.

Story: Šta trenutno radite, od čega živite?

- Oduvek sam imala dara za likovne umetnosti, ali me je život odveo na drugu stranu, te sam prestala razvijati svoj talent. Po izlasku iz Kuće započela sam jedan posao, usko vezan za moja zanimanja, no kako je još u razradi, o tome bih pričala nekom drugom prilikom.

 

Vinko Paić

 

 

makonda-tracker