Ivan Ivanović: I posle svega, verujem u ljubav

0
Voditelj Ivan Ivanović govori koliko je zbog poslovnih uspeha ispaštao njegov privatni život, kako gleda na brak nakon rastanka od supruge Zorice i ne krije da ćerka Staša oblikuje njegov svet
Ivan Ivanović, Foto: Petar Đorđević
Ivan Ivanović, Foto: Petar Đorđević

Mali Čkalja, kako su ga zbog njegove duhovitosti i šarma prozvali u detinjstvu, izrastao je u Ivana Ivanovića (36), TV šoumena kome svakog petka polazi za rukom da u svojoj emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem na TV Prva nasmeje milionski auditorijum. Kada se govori o Ivanu ravnodušnih nema, a naučio je da se na zlurade komentare ne obazire, pa na njih odgovara svojim poslovnim uspesima. A uspeo je da u svojoj emisiji ugosti neke od značajnih javnih ličnosti iz regiona i sveta, od Džeja Ramadanovskog do Stinga. Iako se nakon devet godina braka nedavno rastao od supruge Zorice (35), Ivan nikada nije dozvolio da se njegov privatni život odrazi na njegov posao. Sada Ivan svoje slobodno vreme provodi uz ćerkicu Stašu (8), pa sa ponosom ističe kako je ona centar njegovog sveta. Ivanović uveliko kuje i nove poslovne poduhvate i projekte, a kako kaže, najveći broj poslova sklapa upravo u kafani, što mu ne pada teško jer je boemštinu nasledio od svojih predaka.

Story: Emisija Veče sa Ivanom Ivanovićem za kratko vreme stekla je veliku popularnost koja još ne jenjava. Mnogi misle kako vam se uspeh dogodio preko noći i nezasluženo...

- Kod nas je to najnormalnija stvar. Kada napraviš nešto veliko, svi nalaze sto i jedan razlog kako bi to omalovažili. Ne događa se to samo meni, već svima... Taj problem imaju i naši sportisti… Čak i jedan Novak Đoković doživi da ga omalovažavaju kada izgubi meč. Mi smo jednostavno takav narod, i ko god radi nešto u Srbiji, na to mora da navikne. Malo je ljudi o kojima se ružno piše kao o meni. Rešio sam da to preživljavam. I preživljavam...

Story: U kom smeru će se menjati vaša emisija u narednom periodu?

- Moja ekipa i ja se trudimo da radimo neke nove stvari, kao što je u ovoj sezoni to bila izborna kampanja. Posvetićemo se više igranoj formi i skečevima, pa iako je to skupa i zahtevna zanimacija, pronašli smo način da to odlično funkcioniše. Spremam još jednu novu emisiju koja je još samo neostvareni projekat, pa ne mogu o tome mnogo da govorim. Humoristička je, postoji u svetu, ali je niko nije radio kod nas.

Story: Šta vam je posao na televiziji doneo, a šta odneo? Da li ste u nekom trenutku zažalili zbog izbora profesije?

- Ne mogu da se kajem i nakon ovolikog uspeha bilo bi suludo da to činim. Velika je čast i privilegija imati gledanu emisiju i biti jedno od poznatih TV lica. Svaki veliki uspeh traži i velike žrtve, a tako je bilo i kod mene, i to na privatnom planu. Naravno da sam tužan zbog toga, ali šta god da ti se desi u životu, imaš dve opcije: prvu da propadneš, a drugu da pokupiš delove sebe zalepiš se i kreneš dalje. Ja uvek biram ovu drugu opciju...

Story: Pre više od godinu dana izjavili ste kako je brak partnerstvo za mir. Kakvo je danas vaše viđenje ove institucije?

- I danas mislim kako je brak partnerstvo za mir i nema razloga da menjam mišljenje. To što ja nisam uspeo, ne mora da znači da nije takav kakvog sam ga video. Desilo se da ja nisam umeo da ga odigram do kraja kako treba.

Story: Na koji način ste uspeli da odvojite posao od dešavanja u privatnom životu?

- Imam teoriju kada je reč o javnim ličnostima, koja glasi: Ako želiš privatnost, ostani kod kuće! Čim si izašao, oprostio si se od privatnosti i nemaš pravo da budeš neraspoložen i nadrndan prema ljudima jer ako ti je takav dan, ostani u stanu. Kako bi bio veliki u javnom životu, moraš da budeš u stanju da, i kada ti je najteže, budeš lepo raspoložen i tolerantan prema ljudima. To su pravila igre.

k

Story: Zbog vaših mnogobrojnih poslovnih angažmana najviše ispašta ćerka Staša...

- Jeste, a ja se trudim da to popravim kad god mogu. Čim sam u prilici, vodim je sa sobom na putovanja. Nedavno smo zajedno bili i na Rolan Garosu u Parizu i to je vrlo lepa uspomena za nju. Mogla je da vidi i kako funkcioniše televizija. Neobičnost mog posla koja se ogleda i u fleksibilnom radnom vremenu dozvoljava mi da se sa njom družim usred radne nedelje. Nas dvoje uvek nađemo vremena jedno za drugo.

Story: Da li je Staša svesna kojim se poslom bavi njen tata?

- Kako vreme prolazi, sve više. U prvoj sezoni nije bila, ali sada već shvata šta je to.

Story: Jeste li odbijali neke poslove samo da biste više vremena proveli sa svojom mezimicom?

- Bilo je situacija kada nisam prihvatao neke angažmane koji su zakazani baš onog dana koji mogu da provedem sa svojom ćerkom. Desilo se i to da sam pozvao francusku pevačicu Zaz u emisiju samo da bih njoj ispunio želju. Svaki roditelj voli svoje dete i ono je centar njegovog sveta.

Story: Prepoznajete li neke svoje osobine kod nje? 

- Ima neke karakterne osobine zbog kojih sam srećan, ali i neke zbog kojih nisam. (Smeh) Velika mi je čast da budem Stašin tata. Privilegija je biti otac takve devojčice. Možda je isuviše dobra za moj standard, ali ne bi bilo u redu da je sad kvarim. Trudim se da nas dvoje imamo iskren i drugarski odnos.

Story: Zbog čega vas najčešće kritikuje?

- Najčešće mi govori kako treba da smršam. Slabo sam trenirao, nisam karakter i ne pazim šta jedem, a to mi Staša stalno prebacuje pa se trudim da joj ispunim želju i oslabim.

Story: Kako ćete provesti četiri nedelje odmora u avgustu?

- Tih mesec dana provešću na moru sa Stašom, od 25. jula do 25. avgusta biću u Rovinju u Hrvatskoj i malo na Kipru.

Story: Da li na odmoru možete da se distancirate i nakratko zaboravite na novine i dešavanja na domaćoj sceni?

- Mogu da izdržim sedam dana, a već nakon toga moram da pročitam štampu, a i ne smem da dozvolim sebi da zarđam. Radujem se našem odmoru pošto verujem da će nam biti lepo. Idemo na Crveni otok preko puta Rovinja, to je pravo mesto za uživanje. Imam prijatelje sa kojima ću se videti preko leta, poput Nine Badrić i Tonija Cetinskog. Planiram i da idem na koncert Zdravka Čolića u Pulskoj areni 4. avgusta. Sve u svemu, mislim da će nam biti veoma zabavno.

Story: Prija li vam to što uživate status modernog boema i da li sebe doživaljavate na taj način?

- (Smeh) Ne razmišljam o tome, a i ne možeš da odlučiš da budeš boem. Boemštinu sam nasledio od svojih dedova. To nije put koji ti biraš, već put koji bira tebe. Volim da budem u kafani i tamo se osećam kao u svom prirodnom okruženju.

Story: Da li je tačno da se najbolji poslovi sklapaju baš u kafani?

- Nekad se pitam da li u Srbiji postoje kancelarije jer kad god s nekim treba da se vidim, to je u kafani. A onda jedna stvar vodi drugoj… Kad se nađeš s nekim popodne da se sklopi neki dogovor, lako ostaneš do uveče, a veče se pretvori u jutro i to je to...

Story: Kakav odnos imate sa roditeljima Zoranom i Ljiljanom?

- Ništa se po tom pitanju ne menja. I dan-danas tata dolazi po mene u kafanu jer ne vozim kad popijem, a mama me tera da jedem boraniju. Moji roditelji su veoma ponosni na mene. Moj ćale, kad god počinjem nešto da radim, ima komentare poput onog: Jaka je naša televizija kad su tebe uzeli da budeš voditelj, a isto tako bilo je i kada sam se zaposlio u Američkoj ambasadi, komentar je bio sličan: Jaka je to ambasada kad su tebe uzeli za obezbeđenje. Ipak, kada uspem, ne libi se da mi to prizna.

Story: Pravite li dugoročne životne planove?

- Ovaj posao je sličan zemlji u kojoj živimo, ne možeš da praviš dugoročne planove. Mnoge uspešne televizije propale su za kratko vreme. Jedino što mogu da garantujem jeste kako ću vredno raditi svoj posao da ono što zavisi od mene ne propadne...

Story: Imate li neki plan B?

- Moj bekap plan je da završim prava, pa makar treću godinu, da budem pravnik. Kada jednog dana okončam karijeru na televiziji, treba da se bavim nekim normalnim poslom. Budući da sam nedavno bio na fakultetu, svi su se jako iznenadili kada su me videli, a mnogi moji vršnjaci sada rade kao profesori. Sigurno će biti smešan izlazak na prvi ispit, ali to jedva čekam jer sam mnogo voleo studentske dane. Mislim da je red da diplomiram na dvadesetogodišnjicu od ulaska na Pravni fakultet.

Story: Da li ste tokom godina uspeli da sačuvate prijatelje i oni vas?

- Sačuvao sam sve svoje prijatelje. Moje društvo se ne menja poslednjih jedanaest godina. Čuvali su i oni mene i u super smo odnosima. Uvek sam tu kada im je važno. Od novih prijatelja stekao sam trojicu. Ne bih da ih imenujem, ali uglavnom svi znaju sa kim se družim s javne scene. Prijatelji su bili uz mene kada mi je bilo teško, a to su pravi životni testovi.

Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker