Kifer Saterlend: Magija čarobnog dodira

0
Glumac Kifer Saterlend ne može ni da zamisli kako bi izgledao njegov život kada bi bio lišen mogućnosti da zagrli i dodirne svoju decu poput junaka kojeg igra u seriji Touch koja se emituje na TV Fox Life
Kifer Saterlend, Foto: Fox Life
Kifer Saterlend, Foto: Fox Life

Glavni glumac serije Touch koja se emituje na televiziji Fox Life, Kifer Saterlend (45), popularnost je stekao početkom novog milenijuma u ostvarenju 24 koje je zabeležilo ogromnu gledanost širom sveta. Ovaj rođeni Kanađanin poznat je i po tome što iza sebe ima dva propala braka, kao i veridbu sa glumicom Džulijom Roberts koja mu je navodno vratila prsten tri dana pre venčanja, pošto ju je prevario sa striptizetom. Međutim, on je ovu priču uvek demantovao. S druge strane, ono čemu je u potpunosti bio posvećen jesu njegovi naslednici i unuci. Kifer ima jednu biološku ćerku Saru Džad koju je dobio u braku sa prvom suprugom Kameliom Kat, ali je prihvatio i njenu, kao i decu druge supruge Keli Vin: Timotija, Džuliana i Mišel koja mu je rodila i dva unuka Hamiš i Kvin. U intervjuu za magazin Story, Saterlend je ispričao je kada je bio dobar, a zbog čega loš otac.

Smatrate li da su ljudi povezani jedni s drugima kao što je to slučaj u seriji Touch?

- Obično jedna stvar u životu mora da se dogodi kako bi pokrenula onu drugu. To stalno ponavljam i svojim prijateljima. Kad neko osvoji dobitak na lotou, često kažemo: Taj čovek je bio u pravo vreme na pravom mestu, ali nikada ne razmišljamo šta je njega u stvari dovelo baš tu. Serija se time bavi. Povezani smo jedni s drugima više nego što možemo i da zamislimo.

Priča prati odnos oca i sina. Svojevremeno ste rekli kako ste bili veoma zabrinuti kada je vaša ćerka pošla u školu. Koliko su se vremena promenila u odnosu na period kada ste vi bili mali?

- Nisam provodio vreme sa ocem do svoje 17. ili 18. godine. Viđao sam ga jedino u vreme Božića pošto je mnogo radio. Dosta sam bio vezan za majku, kao i moja sestra bliznakinja i ona nas je do naše dvanaeste godine vodila u školu. Veoma sam blizak s oba roditelja, imao sam fantastičnu detinjstvo, ali drugačije od moje ćerke. To je smešno jer sada kada sam to izgovorio glasno, zvuči kao da se žalim, ali to nije tačno. Sad razumem oca, pošto sam i ja često bio odsutan od kuće.

Jeste li naučili nešto novo o očinstvu?

- Da. Kada se osvrnem i pogledam svoj život i ono što sam uradio kao roditelj, često mislim da je bilo dana kada nisam postupio kako je trebalo. Divna stvar je to što se posao roditelja ne završava sve dok ne umre. Nedavno sam na ovu temu razgovarao sa mojim najmlađim detetom, a ona sada ima 24 godine.

Glavni lik se ne usuđuje da dotakne svog sina. Da li ste razmišljali kako bi to izgledalo u stvarnom životu? 

- Imam dve ćerke i dva unuka i srce bi mi prepuklo kada bih bio uskraćen da držim njihovu ruku, zagrlim ih, poljubim za laku noć… To su uobičajene ljudski imenitelji bez obzira na kulturu, rasu ili religiju. Ove stvari prevazilaze te okvire.

Lik koji tumačite u seriji Touch, Martin Boham, jak je karakter, ali da li je dovoljno snažan da ubije sećanje na Džeka Bauera koga ste dočarali u seriji 24?

- Apsolutno ne, ali mislim da će biti prijatelji. Slični su, imaju dosta toga zajedničkog.

Moni Marković

 

 

 

 

makonda-tracker