životna ispovest

Majka joj je bila velika JUGOSLOVENSKA ZVEZDA, a otac čuveni SLIKAR: Znate li ko su roditelji glumice Isidore Minić?

1

Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije preminula je u 41. godini, pa je se glumica seća samo zahvaljujući ulogama koje je maestralno odigrala 

ISIDORA JE IMALA BOLNO DETINJSTVO
ISIDORA JE IMALA BOLNO DETINJSTVO foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznata glumica Isidora Minić jedna je od onih glumica koje su život podredile glumi i ulogama za koje je davala celu sebe. Ona potiče iz umetničke porodice, a o svom privatnom životu je retko kada govorila u javnosti.

 

Ipak, bilo je trenutaka kada je znala da se priseti majke, koja je preminula kad je Isidora imala svega 8 godina. Zato često zna da kaže da je se seća samo zahvaljujući ulogama koje je za života odigrala. 

 

Majka Isidore Minić je legendarna glumica Neda Spasojević, dok joj je otac čuveni slikar Bane Minić.

Neda Spasojević važila je za jednu od omiljenih glumica bivše Jugoslavije i jednu od najlepših žena na ovim prostorima. Preminula je od teške bolesti u 41. godini života. Naime, njoj je dijagnostikovan rak, a preminula je svega nekoliko meseci nakon snimanja filma „Banović Strahinja“.

 

Isidora retko govori o ovim trenucima, ali je jednom prilikom ispričala kako je izgledao dan kada je njena majka preminula. 

 

- Sada, kada imam skoro 50 godina, mogu da kažem da je mnogo lakše kada ti neko ode rano jer nisi stigao da se za njega vežeš. Pamtim kako je izgledala mamina bolest, šta se dešavalo po kući. Onda su me stavili kod nane, a mama je otišla u bolnicu. Sećam se, to jutro je zvonio telefon -  ispričala je glumica, pa je nastavila:

 

MAJKA ISIDORE MINIĆ JE BILA PRAVA LEPOTICA
MAJKA ISIDORE MINIĆ JE BILA PRAVA LEPOTICA foto: RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal, Youtube Printscreen

 

- Nana se javila, a ja sam se pravila da spavam. Probudila me je i rekla: ‘Sine, mama je umrla.’ Ja, ništa. Šta da radim, kao dete nisam znala kako da se ponašam. Znam da su mi išle suze, ali me je bilo užasno sramota i stalno sam ih brisala. Ne da me je nešto bolelo, pa plačem. Nego, onako, instinktivno, životinjski.

 

Kao je bila mala mala devojčica kad joj je majka preminula, Isidora ne pamti mnogo njihovih zajedničkih trenutaka.

 

- Da mama nije bila glumica i da nema tih filmova u kojima je igrala, ne znam da li bih je se sećala. Onih pravih uspomena i emocija koje te vežu za neku ličnost nemam. Pamtim kako me je ujutru budila, ali nemam svesnih doživljaja sa njom, nemam razgovora. Bila sam dete. Dugo sam čuvala neke njene stvari, a prošle godine nešto i iznela iz stana. Ostao mi je jedan svileni penjoar - rekla je glumica, prenosi Kurir, pa je otkrila da joj je otac bio velika podrška u životu:

 

ISIDORA JE RASLA UZ OCA
ISIDORA JE RASLA UZ OCA foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

- Normalno je da roditelj treba da ode jednog dana, ali mnogo više boli kad ide neko s kim si proživeo nešto, imaš uspomene, znaš ga, znaš kako diše, šta razmišlja, kako te je podržavao ili ne. I kao mala sam bila više vezana za oca jer je on bio pored mene češće nego mama. Posle, kad sam postala tinejdžer, bilo je trenutaka kada ćale nije mogao da me razume, jer on je muško. Hoću karmin, a on to ne dozvoljava. Onda plačem, ali više što sam ljuta nego što nemam mamu - zaključuje svoju životnu ispovest Isidora.

 

Ipak, čini se da je Isidora nasledila mnogo toga od svoje majke. Pre svega tu su lepota, ali i neosporan talenat za glumu koji je i dokazala kroz brojne uloge u domaćim filmovima i serijama. 

 

Isidoru smo imali prilike da gledamo u filmu „Lajanje na zvezde“, a nakon toga ostvarila je zapažene uloge u brojnim domaćim filmovima i serijama kao što su „Točkovi“, „Balkanska braća“, „Potera za sreć(k)om“, „Selo gori a baba se češlja“, „Metla bez drške“, „Pljačka Trećeg rajha“, „Pevačica“ i drugi.

 

Isidora je prisustvovala jednom prestoničkom događaju, a kako je na njemu izgledala pogledajte u galeriji koju smo prirpemili za vas.

 

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Bonus video:

 

Kako izgleda majka Aleksandre Prijović pogledaje u videu

 

makonda-tracker