Amber Le Bon: Tati otkrivam sve tajne

0
Manekenka Amber Le Bon otkriva čemu su je naučili slavni roditelj, top model Jasmin Le Bon i lider čuvenog benda Duran Duran Sajmon Le Bon
Amber Le Bon, Foto: Profimedia
Amber Le Bon, Foto: Profimedia

Odrastajući kraj svojevremeno jedne od najlepših žena na svetu, top modela Jasmin Le Bon (47), i frontmena legendarnog benda Duran Duran, Sajmona Le Bona (53), atraktivna manekenka Amber Le Bon (23) imala je otvorene sve mogućnosti za lagodan život. Ova rođena Britanka  završila je srednju umetničku školu, a kako je iskazivala izuzetan talenat za muziku, usavršila je pevanje, kao i sviranje klavira. I dok njene mlađe sestre Safron Sahara (21) i Talula Pain (18) planiraju da se bave muzikom i dizajnom, Amber je u svet mode ušla na savet agenta svoje majke, a jednako strasno danas se bavi i poslom DJ-a. Šarmantna mlada dama, koja se nedavno u Istanbulu na reviji španskog brenda Mango pojavila kao manekenska zvezda, a potom i nastupila kao DJ, u intervjuu za Story otkriva kako je izgledalo njeno odrastanje kraj slavnih roditelja, ali i šta je čini srećnom.

Story: Jeste li pitale mamu za savet kada ste odlučili da uđete u svet mode?

- Ne, ona je želela da sve postignem sama i učim na svojim greškama. I ja mislim da nikada ništa ne bih naučila da nisam sama pravila greške. Napravila sam ih milion, ali to je sastavni deo bilo kog posla.

Story: Jesu li vaši roditelji blagi ili strogi?

- Roditelji su mi poput prijatelja i zaista su briljantni jer nikada nisam imala razloga da ih se plašim. Otkako sam počela da izlazim tata me čeka da se vratim kući, onda nam u kuhinji pripremi po šolju čaja i želi da mu ispričam sve što mi se desilo te noći, kao i sve tračeve. Tako sedimo do pet ujutru i ja mu pričam baš sve. Uvek me podseti da je potpuno otvoren, tako da znam da mogu sve da mu kažem. Imam sreće da je i mama ista. Nikada mi nisu nametali pravila ili zabrane. Nisam imala potrebu da budem loša, pošto me nisu izlagali pritisku. Naprotiv, uvek sam znala da mi ništa nije zabranjeno i da ne mogu da uradim ništa što oni već nisu uradili isto ili gore. Nikada nisam uspela, niti sam želela da ih šokiram. Mi smo veoma zabavna i pomalo čudna porodica.

Story: Kritikuje li otac vaše pevanje ili mu se dopada?

- Tata voli da me sluša kad pevam i skrene mi pažnju kad sam loša, baš kao što me i pohvali kad sam dobra. Nekada pevamo zajedno i to mi se dopada jer kraj njega mnogo učim. Uvek je iskren u svojim kritikama, a generalno svi smo jedni prema drugima u porodici iskreni i odani. Baš kao i moj otac, cenim kada su ljudi iskreni u odnosu sa mnom.

Story: Da li svirate još neki instrument?

- U poslednje vreme obožavam da sviram gitaru. Pokušavam da budem dobra pa sviram često jer želim da jednog dana kažem za sebe kako sam dobar gitarista. Gitaru uvek nosim na sva putovanja i potpuno sam oduševljena svojim novim hobijem. Volela bih i da naučim da pišem pesme, i mada sam počela i trudim se, to je veoma težak posao, baš kao i izrada melodija.

Story: Imate dve sestre. Da li one više vole muziku ili modu?

- Vole oboje i obe su i muzikalne i kreativne. Moja srednja sestra trenutno ima bend, a mlađa, kako mi se trenutno čini, želi da postane dizajner. Na papiru crta neverovatne modele i stalno je molim da mi sašije neki.

Story:  Živite u Londonu gde je veoma cenjen rad srpske dizajnerke Roksande Ilinčić. Da li vam se dopada to što ona radi?

- Mislim da je odeća koju ona radi divna i neobična i veoma mi se sviđa njen rad, mada nikada ne umem da izgovorim njeno prezime. (Smeh) Znam gde se nalazi Srbija jer je jedan od najboljih prijatelja mog tate Srbin.

Story: I vaša mama je devedesetih godina boravila u Beogradu kao model na reviji srpske dizajnerke Verice Rakočević. Da li to znate?

- Ne, nikada mi to nije rekla.

Story: Da li više volite da svirate klavir ili nastupate kao DJ?

- Prija mi i jedno i drugo. Kao DJ sam početnik, ali klavir je nešto čime se bavim i što je suštinski veoma stresno jer kada sviram u kući veoma sam glasna pošto u tim trenucima sve moje frustracije nekako dođu do izražaja. Posao DJ-a za mene predstavlja zabavu, a sa druge strane klavir je divan.

Story: Kakvi mladići vam se dopadaju?

- Volim zabavne, uzbudljive i fine muškarce. Ja sam zapravo romantična devojka. 

Story: Jeste li šopingholičarka?

- Volim da šetam Londonom i obilazim radnje, ali ne kupujem mnogo jer mi je teško da izaberem. Najviše volim šoping putem Interneta jer nemam osećaj da dajem novac, što je magično, ali je i velika opasnost.

Story: Čime planirate da se bavite kada okončate karijeru modela?

- U ovom trenutku ne mogu ni da zamislim čime bih mogla da se bavim i pokušavam to da shvatim, ali mi ne ide... (Smeh) Volim da budem spontana, ne volim da planiram, nego želim da vidim šta bi moglo da se desi. Trenutno mi se sviđa to što radeći manekenski posao mogu da putujem i obilazim različite delove sveta. Mada se ponekad, kada putujem sama, osećam usamljeno. Sve u svemu zabavno mi je!

 

Mirjana M. Višnjić

 

 

 

makonda-tracker