Daria Stanojević: Pevam o svom ljubavnom životu

5
Pevačica Daria Stanojević u intervjuu za Story.rs govori na koji način će graditi svoju karijeru i otkriva kako treba da izgleda njen idealan muškarac.
Daria Stanojević, Foto: Andreja Damjanović
Daria Stanojević, Foto: Andreja Damjanović

Mlada i talentovana Daria Stanojević (26) odlučila je da nakon studija arapskog jezika na Filološkom fakutletu u Beogradu uplovi u muzičke vode, pa je uz podršku porodice i poznatog muzičkog znalca Saše Miloševića Mareta objavila svoj album prvenac. Daria u razgovoru za Story.rs govori kako su njeni roditelji reagovali kada je odlučila da se posveti pevanju, ali i otkriva da treutno uživa u statusu singl devojke, kao i da je jedna njena bivša ljubav opevana u pesmi Alal vera.

S: Zbog čega ste nakon završenih studija arapskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu odlučili da uplovite u muzičke vode?

- Razlog leži u tome što je muzika moja velika ljubav i što me od malena privlačio taj poziv. Potičem iz muzičke porodice, moj otac svira gitaru već 35 godina i u našoj kući se uvek pevalo i sviralo.

S: Koliko je to što ste odrasli u muzičkoj porodici uticalo na ovu odluku?

- Sigurno da je uticalo dosta,  odrastala sam uz zvuke muzike, i to prilično raznovrsne, a pre svega uz domaći i strani rok koji je tata dugo svirao, pa onda i uz pop, r'n'b i hip hop, i naravno neizostavnu našu narodnu muziku... U jednom periodu mog odrastanja sam svirala i gitaru koju sam, nažalost, poslednjih godina zapostavila.

S: U kom trenutku ste shvatili da će muzika biti vaše životno opredeljenje?

- Trenutak koji je presudio da se muzici posvetim ozbiljnije, tačnije profesionalno, svakako je bilo moje pojavljivanje na festivalu pop muzike u Vrnjačkoj banji kada sam osvojila treće mesto i nagradu Hit leta i shvatila da je moj talenat, trud i iskrenost još neko primetio, što mi je dalo podstrek da se odlučim na ozbiljan korak kao što je snimanje albuma i da se u potpunosti posvetim muzici.

S: Kako su oni reagovali na ovu vašu odluku?

- Tata i nije baš bio za to, kao ni mama, jer je smatrao, iz iskustva, da je to težak posao pun odricanja za jednu devojku, ženu, sutra i majku, želeo je da prvenstveno završim fakultet, pa ako i tada budem želela da pevam, neće se buniti. Nakon što sam diplomirala, moja želja je samo postala jača i njemu nije ostalo ništa drugo osim da me pravim savetima podrži na tom putu.

S: Čiji saveti vam najviše znače sada kada promovišete svoj album prvenac?

- Od oca sam mnogo naučila i njegova podrška mi mnogo znači, ali moram da pomenem i mog kompozitora i prijatelja Sašu Miloševića Mareta koji mi je, pre svega, uradio fenomenalne pesme, ali i koji mi svojim savetima i iskustvom mnogo pomaže da se snađem u ovom, za mene potpuno novom, svetu.

S: Kakvu karijeru priželjkujete?

- Želim da ljudi uživaju slušajući moje pesme i budu srećni, da ih uvek iznenadim nečim novim, da pevam, jer mi je najveće zadovoljstvo kada sam u prilici da svoje emocije izrazim kroz muziku i prenesem ih onima koji to umeju da osete i prepoznaju.

S: Da li zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza trpi vaši emotivni život?

- Ne mogu reći da trpi, jer se uvek trudim da uskladim privatno i poslovno na način koji će meni odgovarati i činiti me srećnom.

S: Da li ste trenutno zaljubljeni?

- Uživam u statusu singl devojke za sada, radim ono što volim i to me ispunjava.

S: Koje osbine mora da poseduje muškarac da bi pridobio vašu pažnju?

- Svaki muškarac bi pre svega trebalo da ima lepe manire. Ne robujem prototipima crn, plav, zgodan, nezgodan, više se vodim stihom: nema puta od tijela do tijela, duše jedna drugoj putuju…

S: Da li u u vašim pesmama ima i autobigrafskih motiva?

- Itekako ima, višegodišnje druženje sa Maretom rezultiralo je velikim brojem autobiografskih tekstova na mom albumu, jer je bio upućen u mnoga dešavanja u mom životu, posebno kada je reč o ljubavi. Kao primer ću navesti pesmu Alal vera koja je nastala u jednom periodu mog života kada sam izašla iz duge veze.

S: Kakvi su vaši planovi za naredni period?

- Promovišem album, nastupam u zemlji i inostranstvu, krajem marta će se održati i promocija mog albuma, a imam u planu i snimanje novog spota, ali otom-potom, bićete blagovremeno obavešteni.

S: Koji su najveći izazovi sa kojima se susreću mladi pevači

- To može biti prelazak iz anonimnosti u nekog ko je poznat, u žiži javnosti, pa zbog toga može da promeni ponašanje, što opet zavisi od osobe, njene ličnosti i karaktera, a smatram da je najbitnije ostati normalan, dosledan sebi i na zemlji.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker