Adel: Moj dečko je razveden

0
Pevačica Adel svesna je lica i naličja slave koja lako može da ponese i uništi čoveka, ali i da stabilnost i zdrav razum pronalazi u činjenici da je okružena ljudima koji je vole
Foto: Guliver, Profimedia
Foto: Guliver, Profimedia

Soul pevačica Adel koja je trijumfovala na ovogodišnjoj dodeli Grammy nagrada u čak šest kategorija rođena je u severnom Londonu, 5. maja 1988. godine. Počela je da peva u svojoj četvrtoj, a često govori kako je od malena opsednuta različitostima boje ljudskih glasova. Odrasla je u radničkoj porodici, ali su njeni roditelji prepoznali da Adel treba da zagazi u estradni svet. Dok je išla u školicu oduševljavala je vaspitačice svojim pevušenjem, ali nikada nije uspevala sa stane ispred svoje grupe i otpeva neki svoj omiljeni hit, jer je bila isuviše sramežljiva. Taj strah i do današnjih dana prati je kao usud, a na jednom od svojih prvih većih koncerata, kao posledica ogromne treme uspela je da se ispovraća po fanovima. Sklonost ka soulu spoznala je u tinejdžerskom peridu, jer su emocije bile visoko klasifikovane i važile za primat u svim odlukama koje je donosila. Ljubavna razočarenja koštala su je dosta suza, ali je sa druge strane zapisivala reči u kojima se danas milioni pronalaze. Nakon što ju je dečko Majkl ostavio, jer je hirovita, tvrdoglava i krupna nastali su tekstovi za album 21 koji su joj doneli svetsku slavu i brojna priznanja.

Jeste li očekivali ovakav trijumf na dodeli Grammy nagrada?

- To je prestižno muzičko takmičenje, tako da uprkos činjenici das u me mediji najavljivali kao favorite, nisam se preterano nadala. Veoma sam uzbuđena zbog svega što mi se dešava.

Paralelno sa poslovnim uspehom usledio je, posle turbolentnog perioda I skald na polju emocija. Da li su vas pogodile glaasine da je vaš dečko Sajmon koga obožavate oženjen?

- Ovo je prvi i poslednji put da komentarišem svoju vezu sa Simonom. Suprotno napisima u novinama da je oženjen, Simon je već četiri godine razveden. Svi u našim životima žele nam sve najbolje.

Nedavno ste operisali polipe na glasnim žicama. Jeste li se plašili kako će sve proteći?

- Naravno, ali na sreću sve je proteklo u savršenom redu i sada sam vrlo zadovolljna zbog te činjenice.

Međutim, spekulisalo se da imate rak grla?

- Želimo da naglasimo da sam išla na operaciju zbog problema sa glasnim žicama. Svi izveštaji da bolujem od nečeg drugog su sto procentno lažni.

Da li vas je pogodio komentar Karl Lagerfilda koji je rekao da ste malo predebeli?

- Nikada nisam želela da izgledam kao model sa naslovne strane. Predstavljam većinu žena i ponosim se time.

Veoma je zanimljiv spor koji imate s bivšim dečkom. Naime, on vas je tužio i traži da mu platite, jer vam je bio inspiracija za pesme?

- Nedelju dana me je zvao i bio je mrtav ozbiljan u vezi sa tim. Zamislite! On je zaista mislio da je imao nekog uticaja na kreativni proces, samo zato što je bio kreten. Istina, za jedno mu moram odati priznanje, naterao me je da odrastem i krenem putem na kome sam sad.

Mnoge je iznenadilo kada ste u septembru prošle godine odlučili da se pomirite i date mu još jednu šansu, ali veza nije bila dugog daha?

- Ponovo se družimo. Dovoljno je vremena prošlo. Bitno mi je da mogu da podelim sa njim sve što se desilo od kada je album izašao. A sve ovo što se odigralo je neverovatno. On je promenio moj život, to ne mogu da negiram.

Jeste li verovali da ćete postati tako slavni?

- Nikada nisam nameravala da postanem profesionalna pevačica koja će izdavati albume. Jedini razlog zbog koga sam se odlučila da pohađam muziku u školi za scenski nastup i umetnost je taj jer sam znala da ću da padnem na prijemnom za državni koledz, pa sam se uspaničila.

Prija li vam popularnost?

- To je medalja sa dve strane, ona je u stanju da vam da krila, ali i da ih obogalji. Sve zavisi koliko ste stabilna osoba pre nego što vas ona uzme pod svoje. Nadam se da neću posustati i predate se najnižim porivima.

Imate li neki porok?

- Povremeno pušim cigarete i pomalo pijem alkohol.

Moni Marković

 

makonda-tracker