Džej Ramadanovski: Strahovao sam za svoj život

0
Pevač Džej Ramadanovski priča da li se pridržava saveta lekara nakon što mu je konstatovan veoma visok pritisak kojem je prethodilo padanje u nesvest tokom koncerta
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Sve češća putovanja, gust raspored koncerata i nezdrav način života, uticali su na to da se zdravlje pevača Džeja Ramadanovskog (47) preko noći znatno pogorša. Tokom nedavnog nastupa u Švajcarskoj, Džej se onesvestio na sceni, što je bio jasan alarm da hitno potraži medicinsku pomoć . Čim se vratio u Beograd, lekari su pevaču savetovali da hitno promeni svoj stil života. Nakon što je prihvatio neke promene, pevač se u intervjuu za Story priseća trenutaka tokom kojih je strahovao za svoj život i ističe da više nego ikada oseća snažnu želju da poštuje umerenost u hrani i piću.

Story: Šta se zapravo desilo sa vašim zdravljem?

- Dok sam počinjao nastup u jednoj diskoteci u Švajcarskoj, iznenada sam primetio da mi se vrti u glavi. Pokušao sam da uspostavim ravnotežu tako što sam uhvatio pod ruku devojku iz publike. Hteo sam da krenem napred, ali nisam mogao. Osetio sam da me nešto vuče nazad. Imao sam sreću da najpre padnem na donji deo leđa i ne udarim glavom o pod. Di-džej je pustio muziku, a ja sam otišao do garderobe. Nakon što sam popušio cigaretu, vratio sam se na scenu i sasvim normalno otpevao drugi blok pesama.

Story: Kada ste odlučili da odete kod lekara?

- Kada sam došao u Beograd, našao sam se sa svojim prijateljima u kafiću. Čim sam im ispričao šta mi se dogodilo, počeli su da me nagovaraju da odem do obližnje apoteke i izmerim pritisak. Nakon kraćeg ubeđivanja ipak sam ih poslušao. Žena u apoteci koja mi je merila pritisak, nekoliko puta je ponavljala postupak misleći da se pokvario aparat. Na kraju je konstatovala da moram hitno u bolnicu.

Story: Kako ste reagovali?

- Ipak sam se vratio u kafić, ali kada sam prijateljima rekao koliki mi je pritisak, odmah su me odvezli u bolnicu. Nakon prve kontrole, rekli su mi da sam ceo betoniran, tačnije, da imam povišenu masnoću, trigliceride, pritisak... Hitno sam morao na dijetu. Zabranili su mi sve: alkohol, masnu hranu, čak i duvan čvarke kojima je ovo sezona. (Smeh) Prepisali su mi i odgovarajuću terapiju.

Story: Da li ste u tim trenucima strahovali za svoj život?

- Naravno, sam odlazak u bolnicu za mene je neprijatan i kada sam najzdraviji, a pogotovo ako mi je zdravlje ugroženo. Ali, hvala Bogu, sada je sve dobro. Mislim da je ubrzanom radu mog srca prethodilo to što sam iza sebe imao veoma naporan poslovni period.

Story: Kako su vaše ćerke reagovale? Da li su vas kritikovale zbog vašeg neurednog načina života?

- Starija Ana živi sa mnom i godinama se trudi da se kod kuće zdravo hranim. Bareno povrće i zeleniš često su na našem meniju, pa se često šalim s njima da sam pojeo pola Kalemegdana.

Story: Da li se sada pridržavate dijete?

- Otkako mi je propisana, strogo poštujem sve zabrane. Sada redovno jedem piletinu, ali ipak sebi ponekad dozvolim poneko vino ili viski. Potrudiću se da budem pažljiv i umeren u svemu. Nastavio sam da radim punom parom, ali sada sam obazriviji prema svom zdravlju.

Story: Ima li istine u tome da ste sve odlučniji u nameri da neko vaš život pretoči u roman?

- Ideja postoji već godinama, ali još ništa nije konkretizovano. Za tu moju zamisao treba mnogo truda i odgovornosti, a naslov romana glasio bi Bela žena. Inspiraciju sam pronašao u mom odrastanju kada sam kao klinac teško mogao da dođem do bele žene. (Smeh) Danas je situacija drugačija.

 

Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker