Viktor Savić: Samo Bog može da mi sudi

0
Glumac objašnjava kako je reagovao na napise o istrazi zbog vređanja policajca i ističe da inače nije agresivan
Foto: Marko Mladenović, VLCSNAP
Foto: Marko Mladenović, VLCSNAP

Iako igra jednu od glavnih rola u novom sjajnom pozorišnom komadu Svojta koji govori o tranzicionoj i tabloidnoj stvarnosti, slična podela uloga trenutno je na meniju i u privatnom životu popularnog glumca Viktora Savića (28). Ali, za razliku od komediografskog rediteljskog zapleta Nikole Zavišića u Pozorištu Boško Buha, glumčeva stvarnost prenosi se na stranicama crne hronike dnevnih novina. Naime, on je nedavno bio tema štampe zbog navodnog vređanja policajca, a povodom toga uskoro bi trebalo da počne da mu se sudi u Palati pravde. U ovoj sudskoj predstavi Viktor ne igra sa vrsnim glumcima, već će sam morati da se suoči sa optužbama o tome da je navodno sprečio policajca da fotografiše njegov mercedes parkiran na pešačkom prelazu. U intervjuu za Story glumac kojeg pojedini mediji predstavljaju kao kontroverznog i agresivnog, prvi put objašnjava da li je zaista takav. 

Story: Jeste li osetili potrebu da reagujete na napise o tome da ste vređali policajca i da li se kajete zbog te nemile situacije?

- Po ko zna koji put citiraću velikog umetnika i mislioca Tupaka Amaru Šakura: Saberi svoje misli, ne dozvoli da budu raštrkane jer mediji su puni prljavih trikova. Samo Bog može da mi sudi.

Story: Budući da je istraga u toku, možete li da kažete nešto o tom slučaju?

- Moći ću jednog dana kada ta tema novinarima postane nebitna i nezanimljiva jer ne mogu da poverujem  da je, osim medijima, zaista ikome zanimljiva.

Story: Jeste li agresivni i u kojim situacijama?

- Nemam utisak da me mediji tako predstavljaju, još manje da me ljudi tako doživljavaju, a ponajmanje tako doživljavam sebe.

Story: Kako suzbijate svoju impulsivnost i kada se ona ispoljava?

- Ne suzbijam je, naprotiv, trudim se da je kanališem u pravom smeru. Ispoljava se kada naiđem na prepreke i smatram da pozitivno utiče na moju kreativnost.

Story: Poznato je i da ste verni navijač Crvene zvezde. Da li navijačke strasti u vama rasplamsavaju ili obuzdavaju impulsivnost?

- Moja ljubav prema Crvenoj zvezdi nije nastala zbog mog karaktera. A možda i jeste...

Story: Srčani ste i u svojim ulogama. Priželjkujete li ponovo rolu nekog romantičnog zavodnika koja bi medijsku sliku o vama vratila na period kada su vas voleli kao šarmantnog Bobana Čančara?

- Da bi napredovao u svom poslu, glumac mora da odigra što različitije uloge. Da bi napredovao kao ličnost, čovek mora da prođe što različitije faze. Tek nakon različitih iskustava treba odlučiti kad si se najbolje osećao. Valja delovati srcem i biti
srčan.
Story: Koja uloga najbolje opisuje vaš karakter?

- Jednom prilikom nam je profesor Dragan Petrović Pele na akademiji ispričao kako je na komentar da u svakoj ulozi podseća na sebe odgovorio da to i jeste on. A zatim je pitao na koga bi trebalo da podseća.

Story: Radujete li se emitovanju nastavka filma Montevideo, Bog te video, kao i istoimene serije na RTS-u?

- Naravno da se radujem. Veliki napor i energija uloženi su u stvaranje ovog projekta.

Story: Za vreme praznika prvi deo ovog ostvarenja oborio je sve rekorde televizijske gledanosti, kao i pre toga film Šišanje u kom ste takođe igrali. Jeste li mogli da predvidite tolike televizijske i bioskopske uspehe?

- Nisam se bavio predviđanjem, ali su mi te dve role donele novo iskustvo i nove poslovne kontakte. Verujem u uspeh svakog projekta u koji su uloženi pozitivna energija i velika želja.

Story: Šta vam je najbolji izduvni ventil od posla?

- Mapirurdacija - dugo bi trebalo da objasnim šta to znači, zatim kvalitetna muzika, sport i prijatelji koje opuštaju iste stvari.

Story: Kako ste se proveli na zimovanju u Bugarskoj?

- Izuzetno.

Story: Od kada datira vaša ljubav prema zimskim i ektremnim sportovima?

- Odmalena me privlače ekstremni sportovi. Moj deda je motorom vozio zid smrti, bio je prvak stare Jugoslavije u motociklizmu, a otac mi se bavi ekstremnim sportovima, tako da su geni uradili svoje.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker