Rade Šerbedžija: Unuci ne liče na mene

4
Glumac Rade Šerbedžija priča kako ni posle višedecenijske uspešne karijere nije umoran od novih izazova, ali ističe i kako ga s godinama najviše opušta druženje sa unucima u porodičnoj atmosferi
Foto: Marko Poplašen, Guliver
Foto: Marko Poplašen, Guliver

Mada iza njega stoje decenije uspešnih poslovnih poduhvata, slavni umetnik Rade Šerbedžija (65) još nema nameru da stane nego je neprestano žedan novih profesionalnih izazova. Holivudski superstar balkanskog šarma ne zapostavlja ni svoju glumačku, ali ni muzičku karijeru, pa će 21. i 22. januara održati koncerte u Teatru i operi Madlenianum. Mada njegov nesputani duh nisu smirili ni supruga, rediteljka Lenka Udovički (41), ni naslednici Danilo (39), Lucija (37), Nina (19), Vanja (16) i Milica Alma (14), umetnik ne krije kako otkako je dobio unuke najviše uživa u porodičnom okruženju. U intervjuu za Story, Šerbedžija otkriva odakle crpe energiju za neprestanu ličnu nadogradnju, ali objašnjava i da li će u narednim nedeljama u Beograd doći njegova prijateljica, američka glumica Anđelina Džoli.

Story: Gde ste boravili tokom praznika i kako ste se proveli?

- Bio sam u Beogradu na familijarnom dočeku Nove godine i proveli smo se odlično.

Story: Jeste li spremni za predstojeće koncerte u Beogradu?

- Radujem se koncertima koje ću održati 21. i 22. januara u Teatru i operi Madlenianum. Naročito sam srećan zbog toga što je reč o pozorišnom ambijentu koji je zbog posla kojim se primarno bavim približniji mom senzibilitetu. Publici svakako obećavam dobru zabavu, a u Beograd stižem na dan prvog koncerta.

Story: Poslednjih dana spekuliše se da će u prvom redu na vašem koncertu sedeti slavna glumica Anđelina Džoli. Da li je to tačno?

- Vidim da su se mediji u Beogradu raspisali o tome kako će u Beograd doputovati moja prijateljica i koleginica Anđelina Džoli, ali to nema veze sa istinom. Obećala mi je da će tokom godine sigurno dođi u Beograd, ali nema ni govora da će to biti za moje koncerte.

Story: Anđelina je za Glas Amerike izjavila kako se nada da je pozvana u Beograd gde bi trebalo da se održi premijera njenog filma. Hoće li do te beogradske premijere zaista doći?

- Verovatno hoće i trebalo bi da se održi do proleća.  

Story: Jeste li završili snimanje nastavka filma Taken u Parizu u kojem igra i čuveni glumac Liam Nison?

- Nastavljam snimanje odmah posle beogradskih koncerata, a trajaće do 9. februara. Liam je briljantan i genijalan i privatno i kao glumac, a i taj film će siguran sam biti odličan.

Story: Da li je tačno da ste dobili veliku ulogu u jednom ostvarenju koje će se snimati tokom 2012. godine?

- Ima nešto novo na tom planu, ali znate moj princip, ništa ne govorim dok ne potpišem ugovor.

Story: Uspeva li vaša supruga Lenka da prati vaš tempo?

- Trudimo se da što više vremena provedemo zajedno. Družimo se uglavnom kod kuće, volimo porodičnu atmosferu i lepo nam je.

Story: Gde crpite energiju za poslovne poduhvate?

- Nije to meni naporno, a imam vremena da odigram i tenis.  Teniski mečevi su jedino što gledam na televiziji, naročito oni u kojima igra Novak Đoković. Nekada sam poluprofesionalno igrao i fudbal i bio član kluba Tifani koji je u malom fudbalu bio jedan od najboljih sastava bivše Jugoslavije.

Story: Poznato je i da se družite sa Novakom Đokovićem. Čujete li se često sa njim?

- Nismo se dugo čuli, on je sada daleko, ali se čujem sa njegovim ocem Srđanom, stricem Goranom i sa celim njegovim štabom. 

Story: Stižete li često da viđate unuke?

- Viđam se sa njima i u Zagrebu i u Beogradu. Trudim se da što češće budemo na okupu.

Story: Ko od unuka najviše liči na vas?

- Nema realnih porodičnih procena na tu temu. Svi oni imaju svoje mame i tate i na njih i liče.

 

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker