Mina Lazarević: Još sam zaljubljena u svog supruga

2
Glumica Mina Lazarević opisuje koliko se njen odnos sa mužem promenio otkako su dobili treće dete i navodi taktike kojima njihovi naslednici pridobijaju svoje roditelje.
Foto: Milovan Knežević, Luka Šarac
Foto: Milovan Knežević, Luka Šarac

Kada nakon uspešne radne sezone tokom koje je blistala u nekoliko novih predstava, igrala u dve najgledanije domaće serije i oprobala se kao član žirija šou-programa Ja imam talenat, glumica Mina Lazarević (36) podvuče crtu - može da bude veoma zadovoljna. Međutim, ono što posebno greje njeno srce jeste život u srećnoj porodici u kojoj sa svojim suprugom, baletskim igračem Goranom Stanićem, gaji sinove Luku (15),  Marka (1) i ćerkicu Ivu (3). Najluđu noć ova petočlana družina provela je u svom domu zaigrana ispod jelke, gde su najmlađi otvarali poklone za koje veruju da ih je doneo Deda Mraz. Tom prilikom, najstariji Luka samo se smeškao i vešto skrivao tajnu o najvoljenijem deki na svetu za kojeg njegovi sestra i brat veruju da zaista postoji.

 

Story: Šta doček Nove godine predstavlja u vašoj kući?

- I kao mala uvek sam provodila najluđu noć sa roditeljima i te trenutke pamtim kao posebne jer se cela porodica okupljala. To negujem i sada, a otkako imam decu, ne odvajam se od njih i veoma mi je važno da budem tu kad otvaraju paketiće, raduju se i iščekuju da vide šta su dobili. To su trenuci za pamćenje i ne želim da ih propustim.

Story: Gde pronalazite kreativnost za originalne poklone?

- Suština je da dobro poznajete osobu kojoj nešto poklanjate, a ja znam šta vole i čemu se raduju moja deca pa se time i rukovodim. Ivu, koja još veruje u Deda Mraza, pitala sam u nekom spontanom razgovoru šta bi volela da dobije i ona mi uvek kaže šta želi. Luka zna da Deda Mraz ne postoji pa naručuje poklon.

Story: U kom trenutku je Luka prestao da veruje u Deda Mraza?

- U prvom razredu osnovne škole jer tada verovatno počnu da pričaju šta je stvarno, a šta nije. Naravno, najglasnije su Neverne Tome koje kažu: Ma daj, šta ti je, to ne postoji i razuvere one što su do tada verovali.

Story: Uspevate li suprug i vi da nasamo razmenite poklone?

- Nekada smo uspevali, ali otkako imamo i Marka, potpuno smo izmoreni od nespavanja pa će biti dobro ako svi ostanemo budni do ponoći. Trudićemo se da sve izgleda normalno, ali znam da će nam padati glave i kapci.

Story: Kako se snalazite sa svojim trećim i najmlađim naslednikom? Da li je miran?

- Rastu mu zubići i vrlo je nervozan. Izbijaju mu po dva paralelno, a pošto su zubi krupni, svaki put dobije temperaturu. To je užasno bolno i noću nam nema spavanja. Zaređala sam nekoliko besanih noći, a svaki dan radim. Inače, kažu da su Škorpije veoma posesivne, a Marko je baš takav. Iako sam do sada ja noću ustajala da ga hranim, sada to mora i Goran. Njegov medijum je tata, on pada na ta molećiva cviljenja i kukanja, pa ga nosi po kući, a Maki zna kod koga to može da prođe.

Story: Kada je Marko prohodao i da li je progovorio?

- Hoda već dva meseca i to veoma sigurno, ali još nije progovorio.

Story: Kako se slaže sa Ivom?

- Pošto među mojom decom nema inferiornih, svako mora da se bori za svoj prostor. Ima trenutaka kada ona njega maltretira, a sve pod parolom: On je još mali i ne smem da mu dam igračku kako se ne bi povredio. Kad se okrene na drugu stranu, Marko počne da je napada i tako u krug. Ne smemo da skrenemo pogled s njih jer niko ne odustaje i nema povlačenja.

Story: Na koji način Luka s njima izlazi na kraj?

- Najbolećiviji je prema Makiju jer je on najmanji. Stalno nam govori: Kako vam nije žao da vičete na njega, pogledajte kako je mali. Vidi kolicki je. A ovaj mali vršlja, otvara rernu, mašinu za sudove, ulazi u mašinu za veš, nema šta ne radi. I kada posle šest stotina ponavljanja: Nemoj Maki, on počne da vrišti jer je vrlo tvrdoglav i mora da ostvari šta je zacrtao, Luka obavezno dolazi da interveniše.

Story: Da li ste srećni što ste se odlučili za veliku porodicu?

- Da, veseli me što je stalno gužva i volim da čujem njihove glasiće. Kad ne uspemo da se organizujemo sa bejbisiterkom, onda ih odvedemo kod Goranovih roditelja na dva ili tri dana. Kuća mi je tada baš prazna i jedva čekam da se vrate. Ne mogu da zamislim kako sam živela bez dece. Imam osećaj da je oduvek bilo ovako. 

Story: Planirate li možda još jednog naslednika?

- Nemojte da mi postavljate ovo pitanje. Svi me to pitaju, ali nije mi jasno zašto ga ne postave onima koji nemaju nijedno dete. Verujem da su moja deca svima slatka, ali ja bih se za početak malo naspavala. (Smeh)

Story: Kako se vaš suprug snalazi u svoj toj frci i da li vam pomaže?

- Fenomenalno. Međutim, niko nikome ne pomaže jer smo zajedno u svemu. Živimo zajedno, znamo koje stvari treba da se obave i jedino se dogovaramo ko će šta uraditi, ali nema nikakve podele. Sve što radim ja, to radi i suprug i obrnuto. Jednostavno smo se našli i razumemo se.

Story: Čime vas je Goran osvojio?

- Definitivno svojim duhom. Obožavam šarmantne, duhovite i zabavne ljude. To je nešto što zapada za oči kod Gorana.

Story: Može li zaljubljenost da se menja sa godinama?

- Skoro sam pričala sa kumom na tu temu. Ona mi kaže da nisam zaljubljena kao na početku, tačnije da nisam baš toliki idiot, ali da je to i dalje veoma strašno. Verujem da je u pravu jer i ja to osećam. Zaljubljenost se jednostavno desi ili je nema. Mi smo maksimalno radili na tome da se zbližimo, ali verujem da nas je Bog pogledao zbog te hemije koja nas spaja.

Story: Kada ste spoznali da je Goran idealan čovek za vas?

- Znamo se čitavog života. Uvek mi se dopadao, samo što se među nama ništa nije dešavalo i to je dobro. Kada si mlad, neke stvari ne možeš da vidiš i pitanje je kako bi se između nas stvari razvijale. Mislim da se desilo baš kad je trebalo.

Story: S obzirom na to da ste i jedno i drugo temperamentni, ko prvi spusti loptu kada dođe do rasprave?

- Mrtva trka. Naš odnos i jeste dobar zato što smo veoma slični. Pršti i kad je dobro i kad je loše. U početku sam više za neku tišu raspravu, ali ako ne uspem da ga stišam, onda se oboje pojačamo do maksimuma. Brzo se ispraznimo i idemo dalje.

Story: Ima li ljubomore u vašem odnosu?

- Nema.

Story: Kako čuvate brak?

- Brak po meni nije institucija, već ono što čini porodicu. Taj papir se tiče formalnosti, ali nikad ga nisam ni pogledala, niti mi on nešto znači. Ono što je suština, to je odnos i on mi je najbitniji.

Story: Jeste li ikada pomišljali da se razvedete?

- Nikada.

 

Story: Odnedavno imate i novu obavezu na poslu. Zbog čega ste rešili da se priključite članovima žirija šou-programa Ja imam talenat?

- Na dan mog putovanja na more, u avgustu, pozvali su me producenti iz Talenta, predložili saradnju, a ja sam prihvatila i zbog toga se malo ranije vratila sa odmora. Inače, volim šou-programe, to je forma u kojoj se veoma dobro osećam i volim da je radim.

Story: Radujete li se nastavku snimanja serije Bela lađa?

- Iako smo mislili da je snimanje završeno, ipak su rešili da ga nastave. Veoma se radujem zbog toga, a. prve snimajuće dane imala sam protekle nedelje.

Story: Publika ima priliku da vas vidi iz novog ugla u seriji Cvat lipe na Balkanu?

- To je nešto što je u svakom smislu novo za mene. Tumačim dramsku, ozbiljnu ulogu kakvu do sada nisam imala prilike da igram. Reč je o drugačijem tipu žene u odnosu na one kakve je publika, kada sam ja u pitanju, imala prilike da vidi.

Story: Šta se novo dešava u pozorištu?

- Radimo muzičku reviju Pod sjajem zvezda u produkciji Pozorišta na Terazijama. To je trebalo da bude samo novogodišnji šou, ali pošto je fenomenalno prihvaćen od strane publike, verujem da će biti deo našeg stalnog repertoara.

 

Piše: Moni Marković

 

makonda-tracker