Zdravko Čolić: Supruga je stroža od mene

2
Pevač Zdravko Čolić priča o tome kako će sa suprugom i ćerkicama provesti novogodišnje praznike, otkriva gde nakon dočeka putuju na zimovanje i ističe da devojčice na tatu obožavaju prirodu i sneg.
Foto: Privatna arhiva, Story press
Foto: Privatna arhiva, Story press

Legendarni pevač Zdravko Čolić (60) zadovoljno korača u susret Novoj godini jer je iskonsku sreću i podršku odavno pronašao u supruzi Aleksandri i ćerkicama Uni Zvezdani (10) i Lari (6). Iako tokom 2011. godine nije objavio novi album, publika ga je zadovoljno dočekivala u svakom gradu u kojem je imao koncert, a nakon novogodišnjeg nastupa u Boru, slavni pevač će sa svojom porodicom otputovati na zimski odmor za koji će birati neku od planina u okruženju. U iskrenom razgovoru za Story, Čola rekapitulira godinu za sobom i sa mnogo emocija i nežnosti priča o svojim naslednicama kojima nikada ne može da kaže ne.

Story: Šta vam je donela, a šta odnela godina na izmaku?

- U profesionalnom smislu sam zadovoljan jer sam održao lepe koncerte. Iako nisam ništa novo snimio, lepo sam se družio sa publikom.

Story: Kako ćete provesti praznike sa svojom porodicom?

- Predstojeći dani ličiće na svaki naš običan dan kojem ćemo samo dodati prazničnu atmosferu. Popodne kada devojčice dođu iz škole i vrtića i tokom večeri provodićemo u kvalitetnom druženju. Vikendom odlazimo u šetnju, imamo zajednički ručak ili se sa prijateljima družimo van grada. I one, baš kao i ja, obožavaju kada idemo u prirodu.

Story: Ispunjavate li im sve prohteve ili ih učite da budu skromne?

- One su veoma ispunjene i zadovoljne. Imaju neke svoje željice, ali ih vaspitavamo da ne budu preterano zahtevne.

Story: Koje životne mudrosti prenosite svojim ćerkicama?

- Nisam klasičan primer roditelja. Volim da ih posmatram sa strane i analiziram njihovo ponašanje. Aleksandra i ja se služimo nekim gotovim formulama roditeljstva. Kao čovek koji u ovim godinama ima malu decu, pokušavam da budem previše dobar i darežljiv, a znam da to nije uvek dobro. Oko svega se dogovaram sa suprugom da ne bi svako vukao na svoju stranu. Ipak, ona je malo stroža od mene, ali oboje ih vaspitavamo tako da budu dobre, poštene, skromne i da cene druge ljude.

Story: Posle toliko godina braka, šta za vas predstavlja pojam bračnog zajedništva i kako vi funkcionišete?

- I pre nego što smo stupili u brak, Aleksandra i ja smo se godinama poznavali. Važno je da su bračni partneri dobri prijatelji i da među njima vlada veliko poverenje, kao i razumevanje. Sve ostalo je manje važno. Nas dvoje mnogo vremena provodimo zajedno i imamo normalne probleme, kao i ostali supružnici sa dvoje dece. Najbitnija je odanost, a kod nas zbog toga sve dobro funkcioniše i pored svakodnevnih stresova.

Story: Gde pronalazite duševni mir?

- U druženju sa običnim i normalnim ljudima. U kafanicama, gde se sluša fina muzika i uz čašicu dobrog razgovora. Ipak, volim i kada sam šetam u prirodi, što mi predstavlja najveći odmor. Šetnja mi  poboljšava cirkulaciju, a i problemi odmah odlaze na drugu stranu.

Story: Planirate li porodični odmor u toku zimskog raspusta?

- U januaru ćemo otići na planinu i tradicionalno putujemo početkom godine jer volimo sankanje, skijanje i šetnje po snegu.

Story: Imate li neku neostvarenu želju?

- Voleo bih da u životu sve ide svojim tokom, da vlada mir i da ekonomska situacija bude bolja. Iako obećanja i prognoze za narednih nekoliko godina nisu dobre, želim da svi živimo u blagostanju, da više ljudi ima posao, zdravlje i sreću. To je najbitnije.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker