Ivana Peters: Volela bih da opet rodim

0
Pevačica Ivana Peters komentariše spekulacije da je u vezi sa učesnikom Prvog glasa Srbije Igorom Terzijom, otkriva da li planira pomirenje sa bivšim suprugom i ističe kako priželjkuje da ćerki podari brata ili sestru
Foto: MIša Obradović
Foto: MIša Obradović

Rok zvezda Ivana Peters (37) 2011. godinu završava srećnija nego ikada. Iako se tokom proleća ponovo rastala sa suprugom Aleksandrom Petersom, ekscentrična umetnica odlučila je da hrabro krene dalje u nove životne pobede ponesena najlepšim emocijama koje joj svakodnevna pruža ćerkica Sara (5,5). Mada joj se posle bračnog kraha nije dogodila nova ljubav, Ivana ne krije kako bi jedino zbog sreće svoje mezimice volela da ponovo ode na vantelesnu oplodnju i podari Sari brata ili sestru. U intervjuu za Story, članica bendova Negativ i TAP 011 otkriva da li planira pomirenje sa bivšim mužem ili priželjkuje novu ljubav.

Story: Nedavno se spekulisalo da ste sa bivšim suprugom Sašom ponovo obnovili ljubav. Da li je to tačno?

- Ne.

Story: Postoji li mogućnost da se pomirite?

- Najvažnije je da naš odnos bude dobar zbog deteta i mislim da je odlično da ostane ovakav kakav jeste, pre svega zbog Sare.

Story: Kako vas dvoje usklađujete obaveze oko naslednice?

- Sve je pod kontrolom.

Story: Kakva su sada interesovanja vaše ćerke?
- Odustala je od karatea i ide samo na balet i engleski jezik. Izuzetno voli da igra i rekla mi je da će postati igračica. Baletski je građena, lagana je i odlično se snašla na časovima, pa je već velika i ozbiljna  igračica koja nosi plavu, a ne više belu haljinu. (Smeh). Sledeće godine kreće u predškolsko i to jedva čeka jer su joj sve trenutne aktivnosti dosadile.

Story: Da li je Sara nemirna devojčica?

- Divna je, ali kao i svakom detetu, dođe joj žuta minuta. Nekad i brinem što je previše ozbiljna jer smatram kako treba da bude nestašnija. Pre nedelju dana bila sam bolesna, a ona me je pokrivala, dodavala mi telefon i imala sam osećaj, iako ima samo pet i po godina, kao da pričam sa drugaricom. Obično mi tepa mamice, a kada hoće da me gnjavi, onda mi viče majkaro.

Story: Plašite li se perioda kada će Sara početi da vam odbija poslušnost?

- Znam sebe i kakva sam ja bila pa sam sigurna da će do te faze i ona doći. Mislim da je to normalno i ne plašim se toga.

Story: Pita li vas hoćete li joj podariti brata ili sestru?

- Pita me povremeno, ali uvek joj kažem: Ako se desi, desiće se. Ne možemo to tek tako da planiramo. Objašnjavam joj da sam drugačija od ostalih žena i ona me za sada razume.

Story: Još ne razmišljate o majčinstvu?

- Ne razmišljam aktivno o tome. Ja sam se ostvarila kao majka i volela bih da opet rodim samo da bih Sari podarila društvo, ako to i dalje bude njena želja. Meni je Sara sasvim dovoljna i veoma sam srećna. Samo zarad njene sreće kroz sve bih ponovo prošla, ali to nije garancija da ću zatrudneti, a vreme polako prolazi.

Story: Ali, vi još niste ušli u četrdesete?

- Nisam, ali nisam ni tako daleko od toga.

Story: Na forumima muzičkog šou-programa Prvi glas Srbije obožavaoci jednog od učesnika Igora Terzije tvrde da ste s njim u vezi. Ima li istine u tome?

- Možda smo u parapsihološkoj vezi, pošto dečka još ne poznajem. On super peva i šarmantan je, ali zaista ga ne poznajem. Ne znam odakle je nekome palo na pamet da smo nas dvoje zajedno.

Story: Dešava li vam se neki neobavezni flert koji prekidate rečenicom: Ja sam mama, žurim kući da budem sa ćerkom?

- Dešava se, ali izbegavam takve situacije. Obično ih u korenu sasečem jer se trenutno tako osećam.

Story: Vežbate li zarad dobre linije?

- Ne, ali od Sarinog rođendana ne pušim. Ostavila sam cigarete i smršala šest kilograma, ali sada stagniram, mada sam sebi dokazala kako mogu da oslabim kad to želim. Kod kuće često preskačem vijaču i često otkazujem treninge zbog brojnih mojih i Sarinih zanimacija. Jedini hobi za koji imam vremena jeste gledanje serije Vampirski dnevnici i imam leptiriće u stomaku kada vidim glumca Jana Somerheldera koji glumi zlog vampira sa prelepim velikim plavim očima.

Story: Budući da vam se dopada veoma mlad glumac, znači li to da i inače primećujete muškarce koji su mlađi od vas?

- Nemam ništa protiv toga i godine ne određuju ljubav. Jedino sam protiv veza sa decom mlađom od osamnaest godina. Mlađi muškarci umeju ponekad da budu zreliji od starijih i to pokazuju svi oni koji su u mojoj okolini.

Story: Shvatate li ozbiljno udvaranja mlađih muškaraca?

- Oni su mnogo slobodniji od starijih i kod mene uvek dobiju više poena jer ne razmišljaju o nekim ozbiljnim stvarima kao stariji.

Story: Kako usklađujete svoje pozitivne i negativne osobine?

- Svi mi imamo i svetlu i tamnu stranu. Ne odbacujem svoju tamnu stranu, već je koristim u kreativne svrhe, u mom slučaju za muziku. Ne puštam je da mi se meša u ostale životne sfere i mislim da to uspešno kanališem.

Story: Verujete li u parapsihološke pojave?

- Mislim da postoji nešto iznad i bolje, ali pitanje je šta je to. Imam dovoljno snova iza sebe koji su se ostvarili. Nešto postoji tu za nas, ali moramo da ga iskoristimo kako treba. Ipak, uvek sam na strani vere, a ne sujeverja.

Story: Nedavno ste snimili spot za numeru Spusti me na zemlju.

- Želeli smo da zaokružimo priču sa starim albumom i mislim da je ekranizovanje ove balade lep način da to uradimo jer već pripremamo nove pesme. Kada sam pisala tekst te numere, kroz glavu su mi prolazile i situacije kada sam želela da mene neko spusti na zemlju. Zadovoljna sam kako je proteklo snimanje, osim što sam se na kraju mnogo iznervirala zbog toga što mi je mama javila da mi se ćerka razbolela. Sve ostalo je bilo u redu jer je snimanje bilo perfektno organizovano. U spotu se pojavljuje prelepa Daria, sestra našeg bubnjara, čiji se lik odlično uklopio sa radnjom u videu.

Story: Šta je sa pesmama koje za TAP 011 pišete vi i Milan Bojanić?

- Milan i ja smo jednostavno takvi. Imamo neke preliminarne ideje i u svakom slučaju svi u TAP-u se trenutno odlično družimo u nadi da će se nešto lepo desiti od januara na temu novih pesama.

Story: Ima li istine u pričama da ćete 1. aprila sledeće godine ponovo imati koncert u Areni?

- Što da ne, samo se nadam da ćemo se ove godine manje cimati oko koncerta. Volela bih da to postane tradicija i još nakon prošlog koncerta pričali smo o tome da bismo svakog 1. aprila mogli da pevamo u Areni.

Story: Da li vam momci iz Negativa zameraju povratak u TAP 011? i kako gledate na to što su neki od njih svirali na tezgama folk pevačice Tanje Savić?

- To nije bila faza u njihovim karijerama, već je Zmo samo na jedan dan svirao sa Tanjom. Mi u Negativu smo, pre svega, drugari i prijatelji, a tek onda članovi benda. Svakoga od momaka podržala bih kada bi nešto jako želeo da uradi, a tako je bilo i u ovom slučaju. I oni su shvatili da je moj jedini motiv povratka u TAP 011 bila iskrena želja da ponovo stanem na binu sa Gocom, Milanom, Perom i Đoletom. Želeli smo da se vratimo u period mladosti i da ponovo budemo razdragani kao deca na bini.

Nikola Rumenić

makonda-tracker