Jelena Tomašević: Nikad nisam bila smirenija i spokojnija

4
U osmom mesecu trudnoće pevačica Jelena Tomašević-Bosiljčić opisuje osećaj spokoja s kojim iščekuje januar kada će se poroditi i kaže kako bi volela da tom činu prisustvuje i njen suprug
foto: Miloš Nadaždin za P...S...Fashion, Luka Šarac
foto: Miloš Nadaždin za P...S...Fashion, Luka Šarac

Nepisano pravilo da su buduće mame koje nose dečake lepše u trudnoći demantuje pop pevačica Jelena Tomašević-Bosiljčić (28) koja u osmom mesecu blagoslovenog stanja zrači posebnom smirenošću, zadovoljstvom i šarmom. Iako joj je godina na izmaku donela najlepše stvari u životu: udaju za glumca Ivana Bosiljčića (32) kojeg neizmerno voli i spoznaju da će postati majka, Jelena ima razloga da se raduje predstojećoj godini jer će već u njenom prvom mesecu prvi put postati mama.

Story: Plašite li se porođaja? Kad tačno očekujete prinovu?

- Ne plašim se jer je to potpuno prirodna stvar. Doskora nisam ni razmišljala o tome, ali otkad sam ušla u osmi mesec i porođaj se blizi, sve više mislim na taj čin koji će se desiti u drugoj polovini januara. Imam potpuno poverenje u dr Dejana Dimitrijevića, tako da mesta za strah nema.

Story: Hoće li Ivan prisustvovati i da li biste vi to voleli?

- Oboje bismo to voleli.

Story: Koliko se kao trudnica drugačije ophodite prema sebi, a koliko prema drugima i životu?

- Drugo stanje je zaista blaženo stanje. Osećam se smireno i spokojno,  pa tako delujem i na svoje najbliže. Velikih promena raspoloženja nisam imala, iako su mi mnoge trudnice skretale pažnju na tu mogućnost. Kako se porođaj bliži, osećam sve veću odgovornost prema tom malom životu koji raste i čini mi se da tek sada počinje ona najlepša životna uloga.

Story: Jeste li primetili da su se kod vas pojavile neke nove osobine: da li ste nežniji, osetljiviji, možda oštriji i odlučniji?

- Nežnosti i osetljivosti mi nikad nije manjkalo (smeh), ali čini mi se da sam ovom trudnoćom dobila neku novu odlučnost. Mislim da svaka žena koja se porodi dobije snagu da se bori za svoje dete i da mu bude dobar uzor u životu, a u skladu sa tim polako menja sebe i koriguje svoje mane, recimo nestrpljivost, netoleranciju...

Story: Da li vam suprug dok ste u blagoslovenom stanju u svemu povlađuje?

- Naravno. Mada ne izvoljevam mnogo i normalno se ponašam. Sta više, moji prijatelji kažu da nikad normalnija i smirenija nisam bila. Pa hajde da im verujem.

Story: Jeste li smislili ime za bebicu?

- Izbor imena je vrlo teška odluka, pogotovo kada je više od pet imena u užem izboru. Zajedno ćemo odabrati ime onog trenutka kada je ugledamo.

Story: Kažu da su devojčice više vezane za očeve. Hoćete li biti ljubomorni na svog supruga u tom slučaju?

- Ne verujem u predrasude. Najbitnije je da beba odrasta u zdravoj sredini i da ima ljubavi od prvog dana, a to koga će više da voli, neka bude njen izbor. Što bi rekao Duško Radović: Budite ljubomorni na svoju ljubav, a ne jedno na drugo.

Story: Koliko ste se ugojili i da li se, kako to neke trudnice kažu, hranite za dvoje?

- Nisam jela za dvoje, a to su mi savetovale i drugarice koje su se nedavno porodile. Pošto mi apetit nije bio znatno povećan, vrlo malo sam se ugojila.

Story: Da li ste i kako promenili svoj stil odevanja. Šta pomislite kada u ogledalu vidite sebe sa trudničkim stomakom?

- Doskora sam mogla da uđem u gotovo svu svoju garderobu, ali od pre dve, tri nedelje nosim modele za trudnice i najlepše mi stoje modeli kuće P...S...Fashion. Neobično mi je kada sebe vidim sa stomakom, ali dopada mi se kako mi stoji.

Story: Savetuje li vas mama kako treba da se ponašate u trudnoći i šta vam najčešće govori?

- Savetuju me i mama i sve drugarice, ali ipak to je potpuno individualna stvar. Svaka ima nešto svoje i neki svoj ritam. Ja se ponašam onako kako se osećam. Aktivna sam, imala sam često koncerte, gostovanja, ali sada mirujem i željno išćekujem dan kada će na svet doći moja beba.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker