Rada Radenović: Daljina moju ljubav čini jačom

6
Voditeljka Rada Radenović objašnjava kako se nakon četiri godine veze ponovo zaljubila u Dejana Milića, oca svog sina, otkriva zašto žive u različitim državama i kako uprkos razdvojenosti vaspitavaju svoje dete
foto: Petar Đorđević, Vladimir Šporčić, Alo
foto: Petar Đorđević, Vladimir Šporčić, Alo

Iako se otac njenog sina Petra, crnogorski biznismen Dejan Milić (36), razveo pre četiri godine, pojedini tabloidi ne ostavljaju na miru lepu voditeljku Radu Radenović (31) i njenu skladnu romansu na daljinu konstantno joj pripisujući nove intrigantne detalje. Tako je nedavno u medijima osvanula vest da Milić ima novu devojku, što lepa domaćica takmičarskog šou-programa Plejboj devojka godine zagonetno komenatiše u intervjuu za Story. Pored toga priča još i o jednoipogodišnjem sinu Petru, ali i o svojim obnovljenim osećanjima prema Dejanu koji je pre četiri godine osvojio njeno srce, a s kojim je osetila čari roditeljstva.

Story: Kako to da ste se ponovo zaljubili u Dejana kada tvrdite da niste prekidali vezu?

- Ne znam, ali jesam i volim ga kao luda. Možda zato što je Petar porastao, pa fokus mojih interesovanja nije samo dete. Otkud znam, Dejan i ja smo posle rođenja sina osvežili vezu na pravi način. Čudno je, ali sam se ponovo zaljubila u njega kao na početku veze pre četiri godine.

Story: Da li to što ste ponovo zaljubljeni znači da ste imali probleme?

- Jednostavno, ponovo sam se zaljubila.

Story: Jesu li vam smetale insinuacije o tome da Dejan ima drugu devojku?

- Baš nedavno sam doživela takvu situaciju koja je inicirala moje nezadovoljstvo povodom mešanja medija u moju intimu, iznošenja neproverenih pretpostavki u javnost i pravljenja magarca od muve.

Story: Ranije se u medijima pominjala i Dejanova žena, a sada se naglašava kako je on posle nje i vas otpočeo novu romansu.

- Da, da, pa ja volim plejboja. To je čovek koji ne zna šta će od žena. Po mom mišljenju krivi su mediji koji daju prostor svakome da se oglasi, a sličan slučaj je intervju bivše žene dečka Vesne Zmijanac. Moj Dejan je demantovao tu priču, ali to nije objavljeno, a meni ne pada na pamet da se tužim sa bilo kim. Ja zapravo uživam u takvim napisima. Zabavljaju me priče o tome da sam dobila stan kod Arene za rođenje deteta, da se potom Dejan razveo, pa da sada ima devojku, pored toga navodno i četvoro dece a da su to sve ćerke, uz sve to i da sam osiromašila i preselila se kod rodbine u Batajnicu, da sam prešla na TV Prva, da nisam prešla nigde i da me niko neće. To su informacije koje se o meni pojavljuju, a sa kojima nemam nikakve veze. Dva i po meseca sam bila u Crnoj Gori na moru i vratila se tri dana pre nego što je sve to objavljeno. Ne kažem da nije moguće da je Dejan bio sa nekom devojkom na plaži, ali mi je previše da demantujem i objašnjavam kako smo nas dvoje u srećnoj vezi.

Story: Kako vas dvoje održavate vezu na daljinu?

- Razdvojenost doprinosi tome da ga više želim i da svaki put jedva čekam da se vidimo. Koliko god da kažu: Daleko od očiju daleko od srca, u toj ostavljenoj praznini, u kojoj ima mesta za flert, kod mene se sve zapravo bazira na čežnji. Daljina učvršćuje naš odnos i ne znam kakav bi bio naš zajednički život. Ovako nam je zaista prelepo.

Story: Zašto se niste preselili u Podgoricu gde Dejan živi kako bi uz njega lakše delili i roditeljske i finansijske obaveze?

- Zato što nisam takva žena.

Story: Da li je Dejan blizak sa vašom porodicom i odlazite li kod njegovih u Podgoricu?

- Naravno. Bliski smo i posećujemo se. Trudimo se da oboje što više vremena provedemo sa njim. 

Story: Imate li utisak da detetu fali očevo prisusutvo?

- Nemam.

Story: Da li vas je majčinstvo zateklo nespremnu?

- Bila sam spremna, jer i da nisam, imala sam devet meseci da se pripremim. Ne sećam se svog osećaja koji sam imala u trenutku kad sam saznala da sam trudna.

Story: Mislite li da ste svojim primerom ohrabrili mnoge majke da same podižu decu?

- Petrovog oca i mene deli 490 kilometara, ali i on i ja činimo sve da se tegoba zbog te udaljenosti ne oseća i oboje se trudimo da Petar ne bude željan ni mene ni njega. Ne podižem svoje dete sama, već mi je Dejan apsolutna podrška u svakom trenutku i u svakom smislu, a pre svega u emotivnom. Ja nisam samohrana majka i ne doživljavam sebe tako. Samohrana majka je ona koja nema podršku partnera i porodice, a moj Petar je veoma vezan za svog oca, a Dejan i za njega i za mene. Od početka naše veze mi živimo u dve države i to se nije pormenilo, ali ne mora da znači da će tako i ostati.

Story: Podseća li Petar fizički na svog tatu?

- Možda više liči na mene, ali ima stav na oca. Deca se menjaju i prolaze različite transformacije, pa u njemu vidim i svog oca i Dejana, Dejanovog brata...

Story: Puštate li Petra da radi šta hoće ili se trudite da ne postane razmažen?

- Na kratkom je lancu. Ne mislim da dete treba da dobije sve što poželi i da radi šta hoće. Smatram da bi trebalo uspostaviti pravila i granice, a ja to radim od početka. Po sinu vidim da mi dobro ide jer je poslušan. Mnogo toga zavisi i od karaktera deteta, a Petar je po prirodi razuman.

Story: Kada ste rekli da je pravi mali Crnogorac, na koje ste to stereotipe o Crnogorcima mislili?

- To su neke osobine koje sam prepoznavala u svom ocu koji je takođe Crnogorac, neke koje sam zavolela kod Dejana i koje danas prepoznajem u Petru, ali koje ne bih podelila sa vama. (Smeh)

Story: Na Petrovdan ste krstili dete u manastiru Ostrog. Po čemu ćete pamtiti taj svečani trenutak? 

- Krštenje je proteklo u divnoj atmosferi. Petar je tog dana bio zaista sjajan, pravi mali ozbiljan čovek.

Story: Razmišljate li o drugom detetu?

- Generalno ne pravim planove u životu, pa ni o tome.

Story: U kojoj meri vam je značila pomoć majke otkako ste rodili Petra?

- Mama mi je stvarno postala najbolja drugarica. (Smeh) Ona mi je od velike pomoći i beskrajno sam joj zahvalna. Moje dete je okruženo ljubavlju, a mene kao majku podržavaju svi oni koje volim.

Story: Kako usklađujete obaveze oko deteta sada kada ste ponovo počeli da radite?

- Trudim se da provodim što više vremena sa sinom, ali se ponašam kao i sve zaposlene majke kojima pomažu obdanište, baba, tata...

Story: Smatrate li da su vas za novu emisiju Plejboj devojka godine angažovali prevashodno zbog toga što ste se svojevremeno slikali za Playboy?

- Mislim da se nisu vodili time, već da su prateći moj rad shvatili da ću ja najšarmantnije i najbolje da iznesem zadatu ulogu, a to je da sam oficijelni voditelj pravog takmičarskog šou-programa u kome se insistira na visokoj estetici. To su postulati na kojima Playboy kao kompanija počiva jer kada izgovorite naziv tog brenda ne pomislite na vulgarnost, već na lepu ženu.

Story: Poznato je da svoje slobodoumlje manifestujete i odlascima na nudističke plaže. U kojoj meri je to doprinelo da producenti u vama prepoznaju domaćicu ovog šoua?

- Biti nudista je stanje uma i duha. Moj angažman u ovoj emisiji koja će početi da se emituje 26. novembra nema veze sa tim. Playboy je časopis u kome podjednako uživaju i muškarci i žene. Za njega se slikaju lepe žene koje se ne stide da ponesu svoju lepotu, a sam naziv časopisa kaže: Igraj se, dečko. Biramo najcicu sa naslovnice i u tom takmičarskom šouu sa elementima rijaliti programa učestvuje osam devojaka koje su u prethodnom periodu krasile stranice ovog magazina. Predstavićemo ih kroz oficijelne profile, snimanje kalendara, u prelepom kopaoničkom ambijentu i publika će krajem januara birati Playboyevu devojku godine.

Story: Hoćete li pomagati takmičarkama?

- Ja sam uvek na ženskoj strani, pa i po konceptu emisije. Žene nose breme predrasuda i teško im je, naročito ako su lepe i zgodne. Lepota je blagoslov, ali i teret za ceo život. Nameće se obaveza i moranje da se iznova potvrđuješ i dokazuješ nekim novim kvalitetima.

Story: Čini li vam se da ste na novom profesionalnom početku?

- Sudeći po nekim ljudima koji su u međuvremenu isplivali i stekli epitete televizijskih zvezdetina, čini mi se da se vraćam u pravom trenutku i ekskluzivnom emisijom. A to kako će se ona pozicionirati na televizijskom nebu pred probirljivom publikom ne zavisi od mene. Očekujem fenomenalnu zabavu, uživanje u ženskoj lepoti i nadam se da će pobednica šoua na pravi način pokazati prednosti lepote.

Story: U kakvom sećanju vam je ostalo vaše fotografisanje za Playboy pre skoro deset godina?

- U fantastičnom, jer sam radila sa ljudima koje izuzetno cenim, a bila sam i u nominaciji za naj naslovnu stranu te godine.

Nikola Rumenić

makonda-tracker