Metju Broderik: Srećni smo s naša tri anđela

0
Glumac Metju Broderik otkriva tajnu svoje skladne porodične zajednice sa Sarom Džesikom Parker i priča o saradnji sa Edijem Marfijem i Benom Stilerom na projektu Pljačka s vrha
foto: Guliver, Profimedia, UPI Media
foto: Guliver, Profimedia, UPI Media

Glumac i režiser Metju Broderik rođen je 21. marta 1962. godine u glumačkoj porodici Patricije i Džejmsa Broderika, a karijeru je započeo u pozorištu. Osvojio je dve nagrade Toni, a njegove najpoznatije uloge su one u filmovima You Can Count On Me i u političkoj satiri Election, kao i role u ostvarenjima Godzila, Crevna napast, Inspektor Gadžet, Slobodan dan Ferisa Bjulera i Ratne igre. Iako je igrao u velikom broju filmova, serija i pozajmljivoa glas popularnim crtanim junacima, najveće interesovanje medija budi zbog braka sa Sarom Džesikom Parker (45). Par ima sina Džejmsa (9) i bliznakinje Marion (2) i Tabitu (2), koje je rodila surogat majka. Njihov brak, sklopljen 1997, pre tri godine zapao je u krizu jer je Metju navodno u nekoliko navrata varao Saru s anonimnom dvadesetpetogodišnjom lepoticom. Prema pisanju američkog magazina Star, Metju je tu devojku upoznao u jednom baru u Njujorku, gde ga je crvenokosa socijalna radnica zavela gotovo iste sekunde. Nakon tog susreta neprestano joj je slao ljubavne poruke, a par se navodno viđao i u stanu Metjuovog prijatelja. Pošto je videla da im veza ne vodi nikuda, ljubavnica je pokušavala da raskine, ali Metju je bio uporan i ponovo je razbuktao njihovu ljubav dok je Sara bila odsutna zbog višemesečnog snimanja filma u Los Anđelesu. Broderik, koga je mlada dama iz milošte zvala Kolačić Meti, svaku noć je odlazio u njen stan noseći cveće i vino, ali je ipak shvatio kako je bolje da sačuva brak. Tako su zvezda serije i filmova Sex i grad i njen dragi prošle godine izgladili razmirice i nastavili skladan bračni život.

Planirate li da proširite porodicu?

- Kao što je i Sara nedavno rekla, u našoj porodici to trenutno nije tema za razgovor. Srećni smo što za sada imamo njih troje. Ne znam da li je pohlepno želeti više od toga.

U kojoj meri su bliznakinje Marion i Tabita, koje ste dobili uz pomoć surogat majke, oplemenile vašu svakodnevicu?

- Bebe su zaiste divne i uživamo u njihovom, kao i u odrastanju svog sina.

U filmu Pljačka s vrha igrate gospodina Fičhjua, kako vam se dopada glumačka ekipa?

- Znao sam da će uloga gospodina Fičhjua biti zanimljiva. Radio sam i ranije sa Benom Stilerom, kada je režirao film The Cable Guy, u kom sam glumio. Takođe sam i fan Edija Marfija, tako da sam imao mnogo razloga da se nađem u ovom filmu.

Da li volite filmove o pljačkama?

- Oduvek sam ih voleo, a ovaj me je podsetio na neka ostvarenja iz sedamdesetih. Zamiljivo je i što su moj i otac Bena Stilera radili zajedno sedamdesetih na filmu The Taking of Pelham One Two Three. Uživam u gledanju pljački na ekranu.

Ima li život vašeg lika iz ovog filma veze s vašim životom?

- On živi u stanu bez nameštaja, žena ga je napustila i jednostavno nema šta da izgubi u životu. To baš i nema mnogo sličnosti sa mnom privatno. (Smeh)

Šta volite kod njega?

- I kad pomislim da je potpuno jadan, on i dalje pokušava da ide dalje i pronađe novu šansu. Ja se možda ne bih snašao na isti način u privatnom životu.

Edi Marfi glumi i producira taj film, kakvo je iskustvo raditi s njim?

- Od mojih kasnih tinejdžerskih godina, Edi Marfi je velika glumačka zvezda, ali ga nikada ranije nisam sreo. On je ujedno i ekspert za filmske klasike, a i ja sam veliki filmofil, pa smo imali brojne teme za razgovor.

Kakav je Ben Stiler bio na setu?

- Koncentrisan i pripremljen. Veoma je ozbiljan kada je o poslu reč, ali je takođe i vrlo zabavan.

Improvizujete li dok glumite?

- Uglavnom izgovaram ono što je u scenariju, ali dodam tu i tamo koji red više.

Kako biste ukratko opisali svoju u karijeru?

- Slavu sam stekao igrajući Ferisa Bjulera, najgotivnijeg klinca na svetu, da bih kasnije stalno dobijao uloge sumornih, nesigurnih muškaraca. Uprkos tome, svaka mi je bila zanimljiva.

Priredio: Nikola Rumenić

makonda-tracker