Nina Badrić: Vole me u čitavoj regiji

0
Nakon četiri godine pauze, zagrebačka pevačica Nina Badrić objaviće svoj novi studijski album Nebo i tim povodom je za hrvatski magazin Gloria ispričala koliko joj znači to što je jedan od retkih muzičara koji imaju privilegiju da njihove pesme dugo traju

Četiri godine od svog poslednjeg studijskog izdanja 07, tridesetdevetogodišnja Nina Badrić u novembru će publici predstaviti album Nebo. Pored toga što je vredno radila u studiju, hrvatska diva pridružila se i humanitarnoj akciji Moj život je moja pjesma namenjenoj ženama obolelim od raka dojke i grlića materice, koju je pokrenula sarajevska kompozitorka Maya Sar. Tim povodom Nina, Maya i još dve koleginice iz regiona Aleksandra Radović iz Srbije i Karolina Gočeva iz Makedonije održaće sedmog novembra nastup u zagrebačkom KD Vatroslav Lisinski. Imajući ovako dva velika povodoa, slavna umetnica dala je intervju za hrvatski portal Gloria.

Na humanitarnom koncertu u Zagrebu nastupićete s koleginicama iz regiona. Kako napreduje vaša međunarodna karijera?

- Sjajno, vole me u celoj regiji.

Gde imate najvernije obožavaoce?

- Svuda podjednako. Lepo je što imam svoju vojskicu ljudi ili, kako to Džiboni kaže, četu anđela koji me prate kroz dvadeset godina moje karijere. Neki su sa mnom stasali u ozbiljne ženske i frajere, ali ono što je najljepše od svega - dolaze nove generacije koje se priključuju preko mame i tate mojoj muzici i rastu s njom.

Šta vas je najviše radovalo u radu na novom albumu?

- Sve, a pogotovo nove pesme za koje se nadam da će se svideti ljudima kada ih čuju. Nakon četiri godine ovo će sigurno biti moje muzičko nebo. Ovo mi je apsolutno najdraži album u dosadašnjoj karijeri.

Zašto ste imali toliku dugu pauzu između dva albuma, čak četiri godine?

Jedna sam retkih muzičara koji imaju sreću ili privilegiju da njihovi albumi traju dugo. Smatram da moje pesme nisu brzo potrošna roba i hvala bogu na tome. Nadam se da ću jednom, u zrelim godinama, kad postanem prava ženska od jedno 65 do 73 godine, moći pevati svoje Čarobno jutro, Moju ljubav, Dodir od stakla i da će sve te pesme otići puno dalje od mene.

Dosad ste imali već podosta dueta, ali s kime biste najviše voleli da sarađujete?

- Volela bih da snimim duet s Oliverom Dragojevićem, Džibonijem i Tedijem Spalatom. Ja sam jedina koja još nije imala duet s Oliverom! A kad smo već kod dueta, na Nebu ćete moći čuti i onaj s Massimom gde sam zapravo gošća na njegovom albumu u jednoj divnoj pesmi koja se zove Prospi riječi, koja će se naći i na mom.

S obzirom na to da ste nastupili kao podrška ženama obolelim od raka, ko je vama podrška u teškim životnim situacijama?

- Nema teških situacija dok god je zdravlje dobro! Životni problemi su tu da čovjek s njima pokuša da se suoči, a život uvek bajka o Pepeljugi. Već smo odrasli ljudi, pa znamo da postoje i dobri i loši dani tako da se čovek nekako na to u životu spremi.

Kako vi vodite zdrav život?

- Negativnu energiju i stres koji nakupim tokom dana rešavam odlascima na masažu ili trening, a i okružujem se pozitivnim ljudima koje danas mogu nabrojati na prste jedne ruke. Imam svoje prijatelje, svoju ekipu i svoj svet u kom mogu da se izolujem i smejem.

Šta vas je navelo da se pridružite humanitarnoj akciji Moj život moja pesma?

- Lično, mene kao osobu dotiču priče drugih, svačije pobede i porazi. Kroz svih svojih dvadeset godina karijere, odazovem se gde god mogu, ako je to jedna prava i celovita priča kojoj znam i početak i kraj. Dakle, da će ta sredstva zaista otići tamo gde je pomoć potrebna.

makonda-tracker