Filip Filipi: Sa Cecom snimam pesmu na engleskom jeziku

6
Reper Filip Filipi priča o detaljima saradnje sa folk divom Svetlanom Cecom Ražnatović i govori o svom životu u Americi.

Čim joj istekne kućni pritvor, folk diva Svetlana Ceca Ražnatović trebalo bi da snimi duet sa reperom srpkog porekla Filipom Filpijem koji u intervjuu za Story.rs iznosi detalje saradnje sa jednom od najpopularnijih pevačica na Balkanu. Filipi priča kako izgleda njegov život u Americi i da li mu njegovo poreklo pomaže dok pokušava da igradi svetsku karijeru. Poznati reper oktriva da se raduje promociji duetske pesme sa Cecom.

Story: U kojoj je fazi stvaranja vaša duetska numere sa Svetlanom Cecom Ražnatović?

- Još uvek je u fazi produkcije, a i ona očigledno sada ima druge stvari na pameti, tako da, kada se sve to okonča pesma će biti završena i predstavljena publici.

Story: Planirate li da numeru sa Cecom snimite i na engleskom jeziku?

- Pesma će biti na engleskom jeziku, ali biće delova i na srpskom.

Story: O kakvoj je pesmi reč?

- Prvobitno sam napravio rep verziju i demo snimak je nastao. Verovatno je to  najbolji rep beat koji  sam čuo u poslednjih pet godina, ali onda sam zaključio da mi treba nešto komercijalnije, budući da ću raditi sa takvom zvezdom. Radim na nečemu stvarno neverovatnom sa Big Gigantikom koji je Farelov omiljeni producent, a pošto poznajem rođaka Viklifa Džina, potrudiću se da Viklif ( ex The Fugees ) bude koproducent na pesmi. Čuo sam nedavno  remiks Cecine pesme  Beograd  i zaista mi se dopao, tako da gledam da se uradi nešto u tom pravcu.

Story: Kako ste došli na ideju da sarađujete sa Cecom?

- Naša muzička scena je toliko zasićena da je sada teško da se izdvojite, a da biste  to učinili  morate biti originalni. Rad sa Cecom bi samo bio nastavak  onoga što radim i ona je jednostavno najveća muzička zvezda na Balkanu, izvinjavam se Jeleni Karleuši i Severini Vučković. Cecin menadžment, Music Star, podstakao je našu  saradnju.

Story: Planirate li dolazak u Srbiju, radi promocije dueta sa Cecom?

- Moram, pošto je, kako sma čuo, njoj zabranjen ulazak u  Ameriku i Kanadu. A možda možemo da se nađemo na pola puta, recimo na Kajmanskim ostrvima koja bi bila idelana za snimanje spota. (Smeh) Šalu na stranu, voleo bih da deo spota snimamo u Beogradu, tako da sam u potrazi za brodskim kartama.

Story: Da li je istina da je vaš dolazak u Srbiju sporan, samo zato što se plašite vožnje avionom?

- Da, poslednji put kada sam bio u Srbiji  došao sam JAT-om i od tog leta imam fobiju. Pilot je prešao preko aerodroma, a zatim je morao da kruži  oko 45 minuta. Stjuardese su pušile u avionu, hrana je imala ukus kartona i to je bilo očajno iskustvo. Ne leteti je zaista užasno. Tri dana mi treba vozom do Njujorka, iz mesta u kom živim. Za mene su to uvek tri dana pakla!

Story: Kakav je utisak na vas ostavila Ana Ivanović?

- Ona je zaista divna devojka i kompletno iskustvo tokom rada sa njom na pesmi Hurricane Ana bilo je divno. Treba da ostavi igrača golfa Adama Skota i da sa mnom izađe. Ovim putem je pozivam da to učini što pre!

Story: Kako ste došli na ideju da napravite pesmu Kosovka?

- Dugo sam radio na pesmi Kosovka, koristili smo srpske narodne semplove, a beat je radio Deezle, koji je radio ultimativni hit Lolipop Lil Wayne-a i Džonatana Lija. Nedavni  nemiri  na Kosovu isprovocirali su me da, kroz ovu pesmu, skrenem pažnju na ono sto se tamo dešava Srbima. Zatim sam otvorio humanitarni fond sa SOYA fondacijom i bolnicom u Gračanici, kako bi prikupili novac za medicinska sredstva koja su svakako sada najpotrebnija Srbima na Kosovu. Sve detalje u vezi sa tim možete pronaći na web stranici www.28jun.org

Story: Da li vam je, zbog srpskog porekla, težak put do slave u Americi, iako ste izuzetno talentovani?

- Amerikanci vole američku muziku, možete da uradite malo latino zvuka, jer 100 miliona latinosa živi u SAD, ali ako pravite pesme pod uticajem našeg melosa to vam neće pomoći da se probijete. Muzika je mali deo onoga što radim, moj integritet je važniji od osvajanja  masovnog  tržišta. Imao sam ogroman uspeh sa pesmom Boom u Americi koju je i Fox koristio. Potpuno razumem posledice onoga što radim i srećan sam zbog svojih odluka. Nikada neću žaliti ako ne postanem  poznat u Americi, jer sam ponosan što sam Srbin.

Story: Sa kim ste sarađivali od svetskih zvezda?

- Sarađivao sam sa Lil Wayne-om, Cam’ron-om, T-Painom, Gucci Manom i  sa još mnogima.

Story: Brojni američki mediji tražili su od vas da prokomentarišete skandalozne izjave o Srbima, američke komičarke Čelzi Hendl. Da li vam je bila teška ta bitka u američkim medijima, koju ste vodili u interesu Srbije?

- Čelzi Hensl je veoma uticajna dama, mislim da ima više Twitter sledbenika nego što ima Srba u Severnoj Americi! Međutim, članovi organizacije 28.jun, koja u Americi, štiti interese Srbije i ja odrasli smo ovde i znamo kako medijski sistem funkcioniše. Bilo je potrebno mnogo truda, ali smo uputili jake kritike na njene izjave kroz mnoge medije . Ona je izgubila dosta  sponzora u svojoj emisiji zbog cele situacije. Iako se nije izvinila, kao njeni gosti u emisiji, mislim da smo u toj borbi odneli pobedu. Ljudi moraju da se sete da je David ubio Golijata.

Story: Da li je još neki Srbin, osim Novaka Đokovića istinski poznat u Americi i Kanadi?

- Naši sportisti su poznati i priznati. Ana Ivanović, Vlade Divac još iz njegovih NBA dana. Nemanja Vidić je takođe poznat, zbog toga što igra za Mančester Junajted.

 

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker