Dženifer Lopez: Razvod je moj najveći neuspeh

1
Latino diva Dženifer Lopez tokom leta se razvela od supruga Marka Entonija s kojim ima blizance Ejmi i Maksa i priznaje da ponovni singl status doživljava kao lični poraz
foto: Profimedia, Red Dot, Guliver
foto: Profimedia, Red Dot, Guliver

Glumica Dženifer Lopez koja je rođena 24. jula 1969. godine u Njujorku u skromnoj porodici imigranata iz Portorika, kao srednja od tri ćerke. Od malena se bavila plesom, pevanjem i glumom, tako da je već sa osamnaest godina napustila školu i preselila se u Los Anđeles da bi ušla u svet šou biznisa. Radila je prvo kao igračica, a potom su usledile i prve filmske uloge, zahvaljujući kojima se brzo vinula među najsjajnije holivudske zvezde.

Na privatnom polju joj i nisu mnogo cvetale ruže. Prvo je godinu dana bila je u braku sa kubanskim konobarom Ođani Nojem, devet meseci sa igračem Krisom Džadom, a dva puta je raskidala veridbe: sa muzičarem Šon Didi Kombsom i oskarovcem Benom Aflekom. Serija ljubavnih promašaja okončana je kad se 2004. godine udala za godinu dana starijeg pevača Marka Antonija, ali su se njih dvoje pre nekoliko meseci razvela. Ipak, kao svoj najveći uspeh ona navodi rođenje njene i Markove dece, dvojajčanih blizanaca Maksa i Ejmi.

U kakvom ste odnosu sa bivšim suprugom?

- Mark će uvek imati posebno mesto u mom srcu, kao otac naše dece.

Verujete li u bolje sutra?

- Brak je moj najveći san i zaista sam se dosta trudila da uspem kao supruga. Oboje smo dosta uložili. Nama iz nekog razloga nije uspelo, i to je to. Sada smo oboje tužni.

Znači li to da verujete u ljubav za čitav život?

- Ja sam nepopravljiv romantik i veoma sam strasna u ljubavi. Pravila sam dosta kompromisa, sada mislim da radim pravu stvar za sebe. Volim i uvažavam sebe i spremna sam da tako nastavim život.

S obzirom na tri propala braka i dve duge veze, da li sebe krivite za raspad svojih prethodnih veza?

- Jesam, u neku ruku. Dugo mi je trebalo da vratim veru u sebe. Samopouzdanje koje sada imam nije došlo odjednom i to me je ojačalo. U vezi je najvažnija odgovornost, a ne ide sve lako kako zamisliš. Uvek zamišljaš da tvoj partner može više i bolje, baš kao i ti.

Šta je to što vi možete bolje i više?

- Sad mi je jasno da je strpljenje veoma bitan faktor za uspeh jednog ljubavnog odnosa. Kada sam započela romansu sa Markom, rešila sam da se više dajem. Mnogo sam razmišljala o ranijim vezama kako bih uvidela šta je u njima bilo pogrešno. Dala sam što sam mogla i više nisam imala šta.

U poslednje vreme nema vas na brojnim glamuroznim holivudskim zabavama, kao i luksuznim noćnim klubovima koje ste ranije često posećivali...

- Kada sam se udala za Marka, odlučila sam da stavim tačku na ludi život kakav sam ranije vodila. Smučili su mi se izlasci do zore i đuskanje na plesnom podijumu i sada najradije večeri provodim kući. Neki novinari su me čak pitali zašto se u poslednje vreme oblačim konzervativnije i što ne pokazujem malo više mesa kao pre, ali to me je prošlo. 

Svojevremeno ste izjavljivali da se plašite da nećete postati majka...

- Bila sam na pregledima i znala sam da sam fizički zdrava i da mogu da imam decu. Ipak, nisam uspevala da ostanem u drugom stanju i počela sam da se bojim da mi majčinstvo nije suđeno.

Priča se da ste zatrudneli vantelesnom oplodnjom...

- Svi su pretpostavili da su Maks i Ejmi začeti uz pomoć vantelesne oplodnje zbog toga što su blizanci. Zatrudnela sam prirodnim putem i bez pomoći doktora. Mark i ja nismo pokušavali da postanemo roditelji drugačije nego prirodno. 

Kako ste reagovali kad ste saznali da čekate bliznace?

- Uradila sam test za proveru trudnoće i on je bio pozitivan. Nisam mogla da verujem da ću konačno postati majka sve dok mi doktor to nije potvrdio. A onda je usledio još veći šok, jer nam jer doktor rekao da vidi dva srca koja kucaju. Znala sam da u mojoj porodici ima blizanca, ali nisam mislila da će mene zadesiti takva sreća!

Kako se ponašaju Ejmi i Maks? Koliko su slični?

- Maks je izuzetno smiren i takav je od prvog dana. Malo plače i ima snažne ruke i ramena. Za razliku od njega, Ejmi je prava devojčica, ima divnu kosicu i ženstvene ručice. Ona češće teže zaspi i čim je skinemo, traži nešto čime bi se pokrila, kao da se stidi.

Šta se promenilo od kad su se Ejmi i Maks rodili?

- Ovo je apsolutno najsrećniji period u mom životu. Osećam kao da postolji nevidljiva nit koja spaja moje srce sa srcima moje dece. Znam da zvuči kao kliše, ali nijedan Oskar, Zlatni Globus ili bilo šta slično ne mogu da se mere sa rođenjem deteta.

Priredila: Moni Marković

makonda-tracker