Skaj Vikler: Očinstvo je najlepša promena

4
Reper i pisac Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, otkriva šta se u njegovom životu promenilo otkako je sa svojom izabranicom, glumicom Anđelom Stamenković, pre tri meseca dobio ćerku Strelu
foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva
foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva

Popularni muzičar i autor romana Nikad nije kasno za pravi debakl, Đorđe Miljenović (30), poznatiji pod nadimkom Skaj Vikler i njegova izabranica, glumica Anđela Stamenković (31), pre tri meseca postali su roditelji devojčice za koju je ponosna mama izabrala neobično ime Strela. Mada nikada nije bio poznat po javnom iskazivanju svojih emocija, talentovani muzičar sada ne može da prikrije kako ga je očinstvo izmenilo, a naslednica mu otkrila potpuno novi smisao života.

U intervjuu za Story, Skaj otkriva kako se oseća otkako je postao tata, ali i na koga njegova mezimica liči.

Story: Pre tri meseca postali ste tata. Kako ste se navikli na novu ulogu?

- To je definitivno jedna od najlepših i najvećih životnih promena koju odrastao čovek može da doživi, pogotovo ako još nije sasvim odrastao. To je iz trenutka u trenutak sudar najrazličitijih emocija i jedan poseban način da vam ego, bez tragičnog opraštanja, završi u zaboravu. Sviđa mi se što me je savladalo nešto tako premoćno, a malo, radoznalo i neverovatno bučno oko 6 i 30 časova sabajle.

Story: Ko je odabrao neobično ime Strela za vašu devojčicu?

- To je ime koje za Anđelu i mene predstavlja nešto što nije lako niti potrebno objašnjavati ljudima koji nisu iz familije. Svakako, ne bi ga trebalo konstatovati kao sredstvo nasilja, možda pre kao premisu za ljubav. Anđela je glavni kreativac čitave operacije, ali mnogo pre nego što je Strela bila u planu. Uzgred, prilično sam uveren da će ime naše ćerke predstavljati najmanji problem u njenoj budućnosti. Mislim da će to pre biti prezime.

Story: Planirate li venčanje?

- Jesi li siguran da se nismo venčali? Vi ste navikli da sve znate, ne bi bilo loše da u ponešto i ne budete upućeni.

Story: Na koga liči vaša ćerka?

- Za divne čitaoce vašeg cenjenog lista: liči najviše na uskomešani povetarac u žbunju magnolija i retku šarmantnu živuljku iz najdubljih dubina još ne tako istraženih okeana, na nestvarnu, a opet materijalizovanu sreću koju do mile volje mogu da držim u rukama, na najlepši san koji vas preplavljuje jačom silinom od bilo kog uragana i većom srećom od bilo kog ovozemaljskog zadovoljstva.  Za buduće nasrtljivce: izgleda kao mešavina mornara Popaja i Frenka Zape, ima brkove do poda i urođenu sklonost ka lomljenju nasrtljivih prstiju, svojim šakama kao u lučkog radnika.

Story: Da li je rođenje ćerke učvrstilo vaš odnos s Anđelom?

- Naš odnos nikada nije bio labav, mi smo skroz cool, čoveče.

Story: Kakvi su vam poslovni planovi za blisku budućnost?

- Za Anđelu sam siguran kako s nestrpljenjem čeka da se vrati na posao. Ja već započinjem novu seriju nastupa sa svojom ekipom i do sada smo uradili nekoliko neverovatnih koncerata širom regiona. Sve to u cilju sakupljanja love da kupimo kuću kod Fukušime jer su im cene pale, da uzgajamo dvoglave konje i piliće telepate. Niko još nema piliće telepate. Mi smo devedesetih imali kokoške telepate na svakom TV kanalu, ali ovo je skroz novi nivo. 

Story: Da li je rođenje ćerke u vama stvorilo novi nalet kreativnosti i jeste li tu inspiraciju pretočili u rime?

- Naravno, od toga je teško zapaliti u kreativnom smislu. Ali, da ne bude bojazni za fanove mog kretenizma, nisam omekšao! Još gore, sada mi je umesto slabašnog vetra - cunami u jedrima!

Nikola Rumenić

makonda-tracker