Mina Zimonjić: Volela bih da imam još dece

0
Nekadašnja manekenka i vlasnica agencije Model Tattoo Mina Zimonjić priča o svom odnosu sa suprugom Nenadom Zimonjićem, ali i kako njih dvoje žele da prošire porodicu
foto: Guliver, Vladimir Šporčić, Story press
foto: Guliver, Vladimir Šporčić, Story press

Kroz godine uspešnog poslovanja vlasnica modne agencije Model Tattoo Mina Zimonjić (35) uspela je da izgradi kredibilitet u modnom svetu. Dok u komunikaciji sa modelima postupa autoritativno, Mina je privatno potpuno smirena i srećna žena, obasuta ljubavlju i pažnjom svog supruga, slavnog tenisera Nenada Zimonjića (34) i njihovih blizanaca Lune (2) i Leona (2). U intervjuu za Story Mina ističe kako je sasvim zadovoljna svojim životom, ali da i ona i njen muž žele još naslednika.

Story: Da li je teško  istovremeno biti majka blizanaca i uspešna poslovna žena?

- Teško je uskladiti jedno sa drugim pogotovo ako ste posvećeni poslu, a pri tom su vam porodica i dom najbitniji na svetu, kao što su meni. Međutim, uvek ponavljam da je uz dobru organizaciju sve moguće.

Story: Pratite li pasionirano tenis i da li Nenad nekada dolazi na kastinge vaše agencije i daje sugestije u vezi sa izborom modela?

- Pasionirano pratim samo Nenadove mečeve, ali trudim se da ispratim plasmane svih naših tenisera i teniserki. Nenad retko dođe do agencije. Ponekad pogleda agencijski sajt i fotografije modela i eventualno tada nešto prokomentariše. On se ne meša u poslovanje moje agencije, ali me podržava i poštuje moj rad.

Story: Bili ste afirmisani kao model i pre udaje za Nenada Zimonjića. Da li vam smeta kada vas neko stavlja isključivo u kontekst supruge slavnog sportiste?

- Teško je biti supruga sportiste. Često se šalim pa kažem da bi trebalo da nam se prizna beneficirani radni staž, ali nažalost supruga slavnog sportiste nije zvanje već etiketa kojom vas neko određuje. Ja jesam supruga slavnog sportiste i ponosna sam na svoga muža, ali sam već šesnaest godina direktor modne agencije Model Tattoo.

Story: Na koga vaši mališani liče?

- Leon je isti otac, kako likom, tako i karakterom, a Luna je moj mali klon, ali unapređena verzija.

Story: Šta ćete reći deci ako požele da se bave modelingom?

- Podržavaćemo ih u svemu. Njihova je sreća što imaju roditelje koji će moći da im pomognu ukoliko se opredele za jedan od poslova koji mi obavljamo.

Story: Kako im u Nenadovim odsustvima nadomešćujete prisustvo oca?

- Niko njima ne može da zameni tatu. Kada je Nenad odsutan svakodnevno sa njim pričaju preko skajpa koji im omogućava video komunikaciju. Privrženi su nam oboje, Leon možda više Nenadu, a Luna meni. Verujem da nisu razmaženi, ali su im život koji mi vodimo i česta putovanja doneli mnogo više mogućnosti.

Story: Priželjkujete li da proširite porodicu?

- Voleli bismo da imamo još dece.

Story: Možete li za sebe da kažete da ste potpuno ostvarena i srećna žena ili vam nešto nedostaje?

- Apsolutno sam ostvarena i srećna. Međutim, to ne pada sa neba već mora dosta da se želi, radi i voli.

Story: Koliko vam je bilo teško kad ste počinjali da pravite ime svojoj agenciji?

- Nije to bilo tako teško pošto polovinom devedesetih, kada sam preuzela Model Tattoo i postala njen vlasnik i direktor, nije bilo mnogo modnih agencija u zemlji, a ljudi iz sveta mode su me već poznavali i mnogi su imali priliku da sa mnom sarađuju jer sam tada još radila kao model. Mnogo je bilo teže svih ovih godina održati kredibilitet s obzirom na to da su se pojavile nove agencija i veća konkurencija. Uverena sam da je uspeh zagarantovan ukoliko radite najbolje što možete i gledate svoja posla.

Nikola Rumenić

makonda-tracker