Olivija Vajld: Neću više da budem princeza

0
Početkom godine američka glumica Olivija Vajld razvela se od Taoa Ruspolia, sina italijanskog princa, za koga se udala kada je imala samo devetnaest godina, ovim potezom odrekla se titule, ali je dobila slobodu
foto: Guliver
foto: Guliver

Američka glumica Olivija Vajld rođena je 10. marta 1984. u Njujorku. Njen deda Klod Kokburn bio je poznati novinar, kao i roditelji Endrju i Lesli, dok joj je rođaka spisateljica Evelin Vog. Poseduje dvojno državljanstvo SAD i Irske, a umetničko ime Vajld pozajmila je dok je u srednjoj školi po uzoru na slavnog autora Oskara Vajlda. Karijeru je počela 2001. sporednom ulogom u tinejdžerskoj seriji O. C. a pažnju javnosti privukla je kao doktorka u popularnoj seriji Dr. Haus, čija je zvezda Hju Lori.



Brzo je osvojila Holivud i postala jedna od najtraženijih, najzanimljivijih i najlepših glumica, koju u poslednje vreme redovno vrstavaju na liste najbolje odevenih žena. U filmsku industriju ušla je na mala vrata, a trenutno se u svetskim bioskopima vrte dva njena filma: Kauboji i vanzemaljci, u kome joj je partner Denijel Krejg i Budi malo ja, s Rajanom Rejnoldsom koji kod nas stiže 13. oktobra. Do 8. februara ove godine bila je u braku sa italijansko-američki filmskom rediteljem, flamenko gitaristom, ali i sinom italijanskog princa, Taom Ruspolijem. Oni su se venčali 7. juna 2003. u Vašingtonu u školskom autobusu, kada je Olivija imala samo devetnaest godina, a razišli su se, kao i većina slavnih parova, zbog nepomirljivih razlika.

Zašto ste se razveli?

- Zbog nepomirljivih razlika. Venčali smo se kao deca, a kasnije su nam se nekada zajednička interesovanja razdvojila.

Zbog čega ste se vaš suprug i vi venčali u školskom autobusu?

- To je jedino mesto gde smo mogli biti potpuno sami, kao što je i naš brak bio tajna u to vreme.

Pričalo se da ste nakon razvoda bili u vezi sa Džastinom Timberlejkom?

- Veoma volim Džastina i godinama smo prijatelji.

Koji je najneprijatniji trenutak u vašem životu?

- Volontirala sam tokom predsedničke kampanje Baraka Obame i s njim putovala u Ajovu. Po povratku sam želela da mu se zahvalim. Razgovor je tekao veoma profesionalno, a onda sam zalupila slušalicu telefona, ili sam bar tako mislila. Kasnije sam od prijatelja saznala da se veza nije prekinula i da je on slušao kreštavi smeh mene i mojih prijatelja.

Serija Dr. Haus stekla je ogromnu popularnost i izbacila vas u prvi plan. Kako se slažete s ostatkom tima?

- Stvarno obožavam Hjua. On je jedna od najzabavnijih i najdivnijih osoba koje poznajem. Nedavno sam prošla kroz teško razdoblje zbog ravoda. On mi je davao veliku podršku i bio mi je pravi oslonac.

Da li postoje trenuci u vašem životu kada ste poželeli da budete neko drugi?

- Da, naravno. Svi smo imali to iskustvo da želimo budemo tamo gde je trava zelenija i živimo život druge osobe. Stvarno je neverovatna stvar u vezi s mojim poslom to da imam mogućnost da osetim iskustva više različitih vrsta života. Međutim, mogu da kažem da sam neverovatno srećan žena.

Kada ste shvatili da je gluma pravi izbor za vas?

- Kada sam imala 13. godina, reditelj Stiven Spilberg dao mi je autogram i ispod dodao: Olivija, ako želiš da budeš doktorka, razmisli pre nego što se odvažiš, a ako želiš da budeš u šoubiznisu, odvaži se pre nego što počneš da razmišljaš. To mi i dalje stoji uramljeno na zidu.

Kako vam je pošlo za rukom da upoznate Stivena Spilberga?

- On je bio prijatelj mojih roditelja. Inače, oni su se upoznali nakon što su moji roditelji napisali članak za Vanity Fair koji je posle pretvoren u prvo ostvarenje Spilbergove kompanije Dream Works. Reč je o filmu Mirotvorac iz 1997. u kojem su igrali Džordž Kluni i Nikol Kidman. Od tada sam bila bukvalno opsednuta filmovima.

Priredila: Moni Marković

makonda-tracker