Mirna Medaković: Izazov je ostati dosledan sebi

0
Glumica Mirna Medaković govori kakav utisak su na nju ostavile kolege iz Srbije, ko su joj najveći uzori u poslu kojim se bavi, ali i koje osobine treba da poseduju mladi glumci da bi uspeli
foto: Story press
foto: Story press

Hrvatska glumica Mirna Medaković (26) pažnju gledalaca u svojoj rodnoj državi osvojila je ulogama u gledanim sapunicama kao što su Ponos Ratkajevih, Sve će biti dobro, Dolina sunca i Pod sretnom zvijezdom. Mlada umetnica u intervjuu za Story otkriva na kakave izazove nailaze mladi glumci u regionu, da priželjkuje karijeru u Srbiji, a i kako gleda na TV sapunice kao popularni žanr namenjen masama.

Story: Popularnost ste stekli ulogama u gledanim sapunicama, da li ste tokom studija imali predrasude prema ovoj vrsti angažmana?

- Osam godina sam provela u školi ZKM-a, al tek kad sam počela da snimam svoju prvu sapunicu, ujedno i prvu u Hrvatskoj, počela sam da razmišljam ozbiljno o glumi. Ispisala sam se sa Fakulteta političkih nauka i upisala glumu. Nisam zažalila, ni zbog sapunice, ni zbog glume.

Story: Kakvu saradnju ste ostvarili sa kolegama iz Srbije koji sve češće igraju u hrvatskim serijama?

- Pre četiri godine upoznala sam Aleksandra Srećkovića Kuburu na premijeri jednog filma u Zagrebu, dve nedelje nakon toga snimali smo  Ponos Ratkajevih gde je moj junakinja bila zaljubljen u lik koji je on igrao. Snimali smo scenu ljubljenja u krevetu, a meni je najmanju ruku bilo čudno. Sreli smo se opet pre nekoliko meseci na snimanju serije Pod sretnom zvijezdom, tada smo igrali prijatelje, pa je bilo mnogo jednostavnije. (Smeh) Kubura je jedan od onih kolega s kojim ti je prijatno u kadru, a to je bitno.

Story: Priželjkujete li angažman u Srbiji?

- Uvek priželjkujem nove angažmane, a još kad je u to uključen i nepoznati, neisprobani teren, ceo proces postaje zanimljiviji.

Story: Da li su vam do sada više dodeljivali uloge fatalnih žena? Kako vi sebe doživljavate?

- Čini mi se da sam do sada odigrala zaista različite uloge od buntovne srednjoškolke, zločeste sobarice, časne sestre do nepismene devojčice i vile… Sebe doživljavam, između ostalog, i kao sve ove tipove žena  koje sam nabrojala.

Story: Koliko vam je ispunjenost na emotivnom polju bitna za napredovanje u karijeri?

- Bitno mi je da sam srećna jer jedino tako mogu pokrenuti stvari u životu, ali mi nije bitno iz kojeg je to izvora roditeljskog, prijateljskog, partnerskog...

Story: Koji su najveći izazovi u karijeri na koje ste nailazili do sada?

- Kako ostati dovoljno dosledna sebi i svojim principima, a istovremeno biti dovoljno fleksibilna i prihvatiti svetove koji nisu u skladu s mojim.

Story: Koje osobine treba da poseduju mladi glumci da bi opstali u borbi sa velikom konkurencijom?

- Iskreno, ne znam, možda samo srce i mozak, a možda i malo sreće i dobar želudac.

Story: Imate li uzore u poslu kojim se bavite?

- Svi koji izdrže u ovom poslu dugi niz godina s glavom gore i osmehom na licu.

Danilo Mašojević

makonda-tracker