Mirka Vasiljević: Venčaću se u crkvi

4
Glumica Mirka Vasiljević koja u trudnoći blista još više nego ikada ranije, otkriva da joj sklapanje braka sa Vujadinom Savićem trenutno nije prioritet, ali da o tome razmišlja dok čeka porođaj najavljen za kraj godine
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Mlada glumica Mirka Vasiljević (20) koja je već nekoliko meseci verena za fudbalera Bordoa Vujadina Savića (21) uveliko priprema teren za dolazak na svet njihovog prvog deteta. Jedna od najlepših dama srpskog glumišta mlađe generacije već je u poodmakloj trudnoći, a pred sam smiraj tekuće godine na svet će doneti sina. Iako će uskoro postati roditelji, popularni partneri koji nikada ne govore o svom emotivnom odnosu, u prilog čemu govori činjenica da do sada nisu potvrdili ni  svoju vezu, planiraju da se venčaju tek sledeće godine. U ekskluzivnom razgovoru za magazin Story, Mirka otvoreno govori o svom blagoslovenom stanju, kao i o planovima za budućnost, pri čemu se osvrnula i na venčanje brata svog budućeg supruga Uroša Savića (24) koji se nedavno u Sabornoj crkvi zakleo na večnu ljubav svojoj dugogodišnjoj izabranici Tijani Starčević (24).

Story: Da li vas je emotivno dirnula ceremonija venčanja vašeg budućeg devera Uroša Savića?

- Venčanje je divna stvar, bez obzira na to kome se i gde dešava. Čak i kada sam u inostranstvu, mnogo mi je drago kada prolazim pored neke crkve u kojoj se neko venčava.

Story: Iako se čini da vam to trenutno nije prioritet, razmišljate li o sopstvenom venčanju?

- Naravno da razmišljam o tome da se jednog dana venčam u crkvi. Pre svega zato što verujem u Boga, a i moja porodica je religiozna i sigurno ću se jednom odlučiti na takvo venčanje.

Story: Da li biste više voleli da dobijete dečaka ili devojčicu?

- To bih zadržala za sebe, ne ljutite se što na to nemam komentar. Svim ženama koje su u drugom stanju, želim da dobiju ono što žele. Bitno je samo da dete bude živo i zdravo.

Story: Jeste li u dobroj formi za povratak u pozorište?

- Osećam se dobro i igraću u svim starim predstavama koje ostaju na repertoaru nakon letnje pauze.

Story: Ipak ste odlučili da radite i u novoj pozorišnoj sezoni, mada su mnogi pomisli da je zbog trudnoće prethodna sezona za vas bila poslednja do porođaja?

- Ne želim da stanem sa karijerom, mlada sam i ceo život je preda mnom. Moram da radim na sebi i trudim se da što više uspem u poslu. Kada krene nova sezona, nastaviću da igram u pozorišnim komadima u kojima sam igrala do sada. Nažalost, nemam bogat pozorišni repertoar, ali ostaću u svim predstavama iz prošle sezone.

Nikola Rumenić

makonda-tracker