Ed Vestvik: Romantičan sam i dobar dečko

3
Britanski glumac Ed Vestvik, koji je opčinio žensku populaciju ulogom Čaka u seriji Tračara, otkriva šta ga nervira, uzbuđuje i oduvek opseda
foto: Guliver, Red Dot, TV Prva, Story press
foto: Guliver, Red Dot, TV Prva, Story press

Britanski glumac i muzičar Ed Vestvik koji je svetsku slavu stekao nakon role u američkoj tinejdž seriji Tračara, rođen je 27. juna 1987. godine u Londonu. Njegovi roditelji, majka psiholog i otac profesor, podržavali su i ohrabrivali sinovljevu želju da postane glumac i muzičar. Sa šesnaest godina postao je član Nacionalnog pozorišta mladih u Londonu, a ubrzo su usledile i prve uloge. Glumio je u brojnim serijama kao što su Doctors, Casualty, Afterlife i Californication, dok su mu najpoznatije filmske uloge u ostvarenjima Breaking and Entering, Children of Men, Son of Pombow, 100 Feet, Chalet Girl... Paralelno sa uspehom na polju glume Ed je započeo i muzičku karijeru i sa prijateljima osnovao bend The Filthy Youth čiji je frontmen i glavni vokal. O njegovom ljubavnom životu veoma se malo zna, ali su mediji uspeli da obelodane dvogodišnju aferu sa Džesikom Šor, njegovom koleginicom iz serije Tračara koja se trenutno prikazuje na televiziji Prva. Međutim, oni su na ovu romansu stavili tačku 2010. godine, a prema sopstvenim tvrdnjama, Ed trenutno nema devojku.

Koliko se privatno razlikujete od lika Čaka kog igrate u seriji Tračara?

- Veoma sam romantičan i nimalo mu nisam sličan kada je odnos prema devojkama u pitanju. Postoji mnogo više razlika nego sličnosti između Čaka i mene. Kao sedamnaestogodišnjak imao sam neke njegove karakteristike, ali je kontekst bio drugačiji. Nisam potekao iz buržujske porodice, niti sam imao iste želje kao on, a nisam imao ni mnoštvo ljubavnica. Ja sam dobar dečko i u tom periodu učio sam da vozim.

Čak ima dosta smisla za modu. Da li je to slučaj i s vama privatno?

- Kao što kažu, lepo je izgledati lepo. Moda je u današnje vreme veoma važan deo naših života. Danas smo kao vitezovi koji idu u bitku: oblačimo ono što želimo, u čemu se osećamo sigurno i dobro.

Kako vam se dopada kampanja koju ste uradili za modni brend Penshoppe čije ste zaštitno lice?

- Penshoppe je jak brend. Oni slave 25 godina postojanja i imaju jasnu viziju šta žele da rade. Kreiraju stvarno lepe komade kojima visoku modu čine dostupnom.

Postoji li stvar koja vas izluđuje na snimanjima?

- Da. Svakodnevno brijanje.

Šta mislite koji je razlog zbog koga privlačite gomilu žena?

- Oni žele Čaka, ne mene, jer je on loš dečak.

Da li je tačno da ste veliki ženskaroš?

- Uopšte nisam neki igrač na tom polju poput mog lika iz serije.

Kako se slažete sa dvojicom starije braće?

- Moj srednji brat Vil je više od đavola i ako ga pratite, lako vas može odvesti na stranputicu. Jednom prilikom izmakao mi je sitolicu, pao sam i polomio ruku. Voleo je da me vodi u svoje avanture koje je doživljavao u šumi iza naše kuće. Tu je imao sagrađenu kućicu na drvetu iz koje me je jednom gurnuo zbog čega i sada ponekad osetim bolove u leđima. Danas se svemu tome smejemo i govorimo kako je bio impulsivan i nije znao šta radi.

S kim ste najbliži u porodici?

- Svi smo veoma bliski. Imamo odličnu komunikaciju i super funkcionišemo. Pošto sam najmlađi, ja sam beba u porodici i prema meni se tako i ophode.

Koji je vaš posao iz snova?

- Pejzažna arhitektura. Bašte su fantastične, a voleo bih da ih dizajniram i uređujem. Obožavam da sadim cveće tokom leta. Ima nešto vrlo skromno u tome, prirodno i lepo. Kada mi je potrebno da se smirim pre snimanja scene, zamislim kako na leđima ležim u vrtu. Kad god čujem kosilice u komšiluku, uvek osetim spokoj.

Šta je vaša najgora navika?

- Grickanje noktiju. Godinama ih grizem sve do mesa i nije mi potreban manikir.

Zbog čega ste odlučili da se bavite i muzikom?

- Muzika je za mene sinonim za slobodu. Ja sam zabavljač, da ne kažem rok zvezda, ali u mom svetu snova to sigurno jesam. (Smeh)

Priredila: Moni Marković

makonda-tracker