Rade Šerbedžija: Anđelina je isuviše jednostavna

1
Glumac Rade Šerbedžija priča o svom prijateljstvu sa slavnom Anđelinom Džoli, otkriva detalje posete Brionima i naglašava da trenutno pregovaraju o njenom dolasku u Beograd
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac Rade Šerbedžija ( 65 ) bio je nedavno u Hrvatskoj  domaćin svojoj slavnoj holivudskoj koleginici Anđelini Džoli (36) koja ga je jedan dan posetila na Brionima. Saradnja između glumaca koja je počela prilikom snimanja Anđelininog rediteljskog debija U zemlji krvi i meda tokom jeseni prošle godine, u međuvremenu se pretvorila u prijateljstvo, pa je lepa umetnica i 2010. planirala da poseti svog kolegu, ali je to ipak učinila sada. U intervjuu za Story, Šerbedžija govori o detaljima posete svoje prijateljice i najavljuje njen dolazak u Srbiju.

Story: Kakvi su Anđelinini utisci nakon posete Hrvatskoj?

- Kada smo snimali film, pričao sam joj o Jadranskom moru koje je najlepše na svetu. Lepo smo se družili još tada, redovno se dopisujemo i ona je želela da pre svega dođe na Brione i vidi predstavu Kralj Lir o kojoj joj je pričala glumica Vanesa Redgrejv. Htela je da dođe još prošle godine, ali nije to uradila zbog medijske pompe. Anđelina je planetarno popularna i paparaci bi je slikali i sa drveta, pa je zbog toga njen šef obezbeđenja otkazao dolazak.

Story: Kako ste ovoga puta uspeli da sakrijete informaciju o njenom dolasku?

- Tako što je za to znalo samo troje ljudi. Kada je ove godine rekla kako želi da dođe, nikome nisam dozvolio da to sazna i organizovao sam njen dolazak u apsolutnoj tajnosti.

Story: Da li je publika bila šokirana kada je posle predstave videla Anđelinu na sceni?

- Naravno, jer to niko nije znao. Novinare smo obavestili u šest po podne, kada se ona već smestila u vili Brijunka, u kojoj su nekada boravile Sofija Loren i Đina Lolobriđida. Pozvali smo ih na konferenciju za medije nakon izvođenja Kralja Lira, pola sata pre ponoći. Anđelina je rekla sve najlepše o Hrvatskoj, ispričala je svoje lične utiske i pronašla se u razgovoru sa predsednikom Ivom Josipovićem, s kojim je dogovorila zajednički rad na projektu čišćenja miniranih područja u Hrvatskoj.

Story: Da li je imala posebne zahteve?

- Ne, isuviše je jednostavna, a za ishranu sam se lično pobrinuo. Nabavio sam joj sveže školjke tog jutra izvađene iz mora. Jela je oradu i drugu kvalitetnu belu ribu, takođe ulovljenu tog jutra. Pila je crno vino iz jedne konobe smeštene u mestašcu pokraj Pule. Došla je sa dvoje starije dece, Medoksom i Paksom, koji imaju sedam i devet godina.

Story: Zašto nije došao i njen partner Bred Pit?

- Bred je za to vreme bio u Edinburgu gde je snimao film, ali je obećao da će sledeći put doći sa celom porodicom.

Story: Postoji li šansa da Anđelina uskoro poseti i Srbiju?

- Trenutno razgovaram sa jednim gospodinom iz Beograda koji me je molio da Anđelina podrži jednu njegovu akciju i dođe u Beograd. Ja ću ovih dana kontaktirati s njom na tu temu i bilo bi super da dođe i u Srbiju.

Story: Da li će to biti privatna poseta?

- Akcija u sklopu koji bi trebalo da se desi i njen dolazak, u vezi je s univerzitetima.

Story: Anđelina je izjavila kako bi volela da glumi sa vama u istom projektu. Koja joj se vaša uloga najviše dopada?

- Neskromno je da pričam o tome šta mi je pričala o mojim ulogama, ali rekla je kako želi da glumimo zajedno i traži povoljnu varijantu u vezi s tim šta bismo mogli da zajedno igramo.

Story: O čemu je Anđelina pričala sa vašom suprugom Lenkom?

- Imale su one svoje ženske teme. Lenka je predložila Anđelini da napravi jednu interesantnu priču, ali o tome ne mogu da govorim.

Story: Da li je vaša cela porodica dočekala slavnu glumicu?

- Bila je tu i moja ćerka Lucija, unuci, zapravo svi osim sina Danila koji je bio daleko.

Story: Prošle nedelje imali ste koncert u Zadru. Ostajete li do kraja leta na Hrvatskom primorju?

- Ne, putujem u Veneciju gde 5. septembra imam premijeru filma Ja sam Li. Reč je o divnoj i neverovatnoj priči između starog ribara i mlade Kineskinje. Potom odlazim u Makedoniju gde snimam još jedan novi film.

Nikola Rumenić

makonda-tracker