Džulija Roberts: Zakleti sam romantik

1
Posle mnogobrojnih neuspelih veza glumica Džulija Roberts pronašla je svoju sreću kraj kamermana Danijela Modera, s kojim ima troje dece za koje tvrdi da su je promenila
foto: Red Dot
foto: Red Dot

Glumica Džulija Roberts rođena je u Atlanti 28. oktobra 1967. godine kao treće dete Beti Lu i Voltera Grejdija koji su se takođe bavili glumom u lokalnom pozorištu. Kada je imala pet godina njih dvoje su se razveli, a ona se sa majkom, bratom Erikom i sestrom Lisom preselila u Smiren, u Džordžiji, gde se njena majka preudala za Majkla Motesa. Iako je rođena u glumačkoj prodici, Džulija u najranijem detinjstvu nije pokazivala ljubav prema sceni već je želela da bude veterinar, a kada je sa deset godina saznala da joj je otac umro od raka pluća, svoju tugu pretočila je u muziku i sama naučila da svira klarinet. Prvo pojavljivanje na velikom platnu dogodilo se 1986. godine u filmu Blood Red, gde je glumila sa svojim bratom Erikom. Dve godine kasnije na audiciji na kojoj se pojavila sasvim slučajno dobila je ulogu za film Pretty Woman i odmah postala omiljena glumica čitave planete, a ovo ostvarenje zaradilo je oko pet stotina miliona dolara.

Uporedo sa karijerom događale su joj se i brojne ljubavi od kojih su ostale zapamćene romanse sa Lijamom Nisonom, Dilanom Mekdermotom, Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem, Bendžamenom Bratom i drugima. Ipak svoje srce poklonila je kamermanu Danijelu Moderu s kojim ima troje dece, blizance Hejzel Patriciju (6) i Fina Voltera (6) i Henrija Danijela (4). Glumica koja je za glumački doprinos dobila i Oskara za film Erin Brokovič, trenutno promoviše svoj novi film Larry Crown u kome glumi zajedno sa prijateljem i kolegom Tomom Henksom, a ovo ostvarenje 1. septembra stiže i u domaće bioskope.

Kako je bilo sarađivati sa Tomom Henksom, pošto je poznato da ste dugogodišnji prijatelji?

- Predivno. On je jedna od najduhovitijih osoba koje poznajem i divan je glumac. Uvek je zadovoljstvo biti s njim u društvu, nevažno da li pijete kafu ili radite.

Kakav je on kao reditelj?

- Zahtevan, precizan i perfekcionista, kao i u ostalim segmentima njegovog života.

Da li ste imali nekih nesuglasica?

- Ma mi se stalno prepiremo, mislim da je to zato što smo veoma slični. Ali razmirice čine zdrav odnos.

Koliko vam nedostaje porodica kada ste na snimanju?

- Neopisivo mnogo. Čujemo se stalno telefonom. Moj suprug se takođe bavi filmovima i zna koliko je posao glumca stresan i zahtevan, pa mi stalno pomaže oko dece.

Možete li reći za sebe da ste sada potpuno ispunjena osoba, s obzirom na to da vam je porodičan život sređen?

- Naravno. Deca su me potpuno promenila, pored njih sam naučila da nije važno voleti sebe, već da postoje bića koja se vole još više. Naučila sam i da životne stvari posmatram iz njihove perspektive i radoznalosti, što je vrlo dobro jer me određene stvari više uopšte ne pogađaju.

Pre udaje, imali ste mnogo neuspelih veza, zašto mislite da je vaš odnos sa sadašnjim suprugom drugačiji od prethodnih romansi u kojima ste bili?

- U svim svojim vezama mnogo sam volela. U svakoj sam bila jer sam se nadala da je ta osoba prava. Ipak, nekako se uvek događalo da je to pogrešno, da je u pitanju strast, a ne ljubav. Bilo mi je teško da prihvatim čoveka onakvim kakav jeste. A onda sam upoznala osobu kod koje nisam morala ništa da menjam i s kojom sam se osećala kao da se poznajem čitav život. To je ljubav...

Da li ste se plašili da ćete ostati sami?

- Često sam bila usamljena i nisam volela taj osećaj. Zato sam uletala iz veze u vezu, iako je to najgluplja stvar koju sam mogla da uradim. Ali nisam se plašila da ću ostariti sama jer sam verovala da me moja ljubav čeka iza ugla. Zakleti sam romantik! (Smeh)

Šta ste naučili kroz vaša ljubavna iskustva?

- Naučila sam da kažem ne i da ne verujem svim ljudima koje upoznam. Naučila sam dosta toga, trebalo bi mi nekoliko sati da vam sve nabrojim.

Osmeh je postao vaš zaštitni znak. Iz čega crpite pozitivnu energiju kojom odišete?

- Danas je crpim iz svoje dece, a ranijih godina isključivo iz zdravog razmišljanja i načina života.

Priredila: Moni Marković

makonda-tracker