Jana Milić i Miša Ilić: Stvoreni smo jedno za drugo

11
Glumica Jana Milić i njen suprug Miša Ilić samo za Story otkrivaju kako su se zavoleli posle samo nekoliko susreta i odličili da 12. avgusta izgovore sudbonosno da
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, privatna arhiva
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, privatna arhiva

Petak 12. avgust lepa glumica Jana Milić (30) pamtiće do kraja života pošto je na taj dan izgovorila sudbonosno da svom izabraniku, producentu TV serijala Ja imam talenat, Miodragu-Miši Iliću (32). Ceremoniju venčanja zaljubljeni supružnici organizovali su u najužem krugu prijatelja i porodice, a veliku proslavu planiraju da prirede nakon crkvenog venčanja u oktobru. Atraktivna umetnica i njen izabranik jedino za Story otkrivaju detalje svoje četvoroomesečne fatalne romanse koja je počela upoznavanjem u liftu i sumiraju utiske sa intimnog venčanja.

Story: Kako je izgledalo vaše upoznavanje?

Jana: Miša i ja smo zapravo komšije, živimo u istoj zgradi, on na petom, a ja na četvrtom spratu. Godinu dana bilo je potrebno da se prvi put sretnemo, a početak naše romanse odigrao se u liftu. Vraćala sam se s puta i u liftu sam srela simpatičnog mladića koji me je nasmejao. Nakon prvog susreta, počeli smo skoro svakodnevno da se viđamo, a tokom sledeće vožnje liftom razmenili smo i brojeve telefona. Potom me je Miša pozvao da se vidimo i od tada se ne razdvajamo. Imam osećaj da živimo zajedno od kada smo se upoznali.

Miša: Prvo veče koje smo proveli zajedno pamtićemo po višesatnom razgovoru. U vezu smo ušli bez ikakvih maski i pretvaranja. Tokom prvog susreta ispričali smo jedno drugom sve loše i dobre stvari koje su nam se desile i spoznali da smo kao stvoreni jedno za drugo. Nisam želeo da Jana bude moja devojka, već žena. Iako početak veza karakterišu česti izlasci, mi smo u svemu pa i u tome išli van pravila, pa smo prvi put izašli dva meseca kasnije.

Story: Da li ste pre upoznavanja znali jedno za drugo?

Miša: Ne, ja nisam znao čime se Jana bavi.

Jana: Miša nije znao za mene i kod nas ne postoji nikakva pretpriča. Upoznali smo se kao komšije Miša i Jana, neokrnjeno i tačno onakvi kakvi jesmo. U tome se, između ostalog, ogleda i lepota našeg odnosa.

Story: Kako je izgledala vaša veridba?

Miša: Nismo imali veridbu jer smo venčanje planirali od trenutka kada smo se sreli. Bukvalno smo čekali prve slobodna dane da zakažemo odlazak kod matičara. Radio sam serijal Ja imam talenat, Jana je učestvovala u jednom velikom projektu u Hrvatskoj i prvi slobodan trenutak iskoristili smo za venčanje. Pošto nismo imali mnogo vremena za organizaciju, odlučili smo da celu ceremoniju priredimo za najuži krug porodice i prijatelja.

Story: Kakve impresije nosite sa večanja?

Jana: Tog dana osećala sam se čarobno i uzbuđeno. Nije suludo kada neko kaže da je to najlepši dan u životu. Atmosfera je bila divna, svi su bili veseli i opušteni.

Miša: Znao sam da će ona biti moja žena i želeo sam što pre da se oženim s njom, a sve ostalo išlo je svojim tokom i samo od sebe. Na kraju se sve odigralo i bolje nego što smo planirali.

Story: Ko je bio zadužen za organizaciju ceremonije?

Jana: Miša je tome bio najviše posvećen, a mnoge stvari spontano su se odigrale. Od početka sam želela da mi kum bude moj veliki prijatelj Željko Popović iz Bara i želela sam da ga posetim i obavestim o svadbi, a dogodilo se da mi je ubrzo saopšteno kako imam zakazano gostovanje sa pozorištem u njegovom gradu i bila sam u prilici da ga iznenadim.

Story: Mišo, šta ste prvo pomislili kada ste ugledali Janu u venčanici?

Miša: To je to. Ona je žena mog života!

Story: Jano, jeste li kao devojčica zamišljali kako će izgledati vaše venčanje?

Jana: Nikada nisam maštala o svom venčanju, čak ni onda kada se ono približilo. Veliku pomoć pružila mi je stilistkinja i modna urednica Storyja Ivana Rabrenović koja je za mene odabrala prelepu Valentino haljinu. Nisam karijerista i uvek sam maštala o svojoj porodici, a najbitnije mi je da kraj sebe imam čoveka za koga mogu da kažem da je moj partner za ceo život. Iako sam bila u toaleti o kojoj sam sanjala, najlepše sam se osećala zbog toga što sam znala da kraj sebe imam onog pravog.

Story: Zbog čega ste odlučili da tajno razmenite bračne zavete?

Miša: S obzirom na to da Jana i ja dolazimo iz porodica koje poštuju tradiciju, u oktobru ćemo organizovati crkveno venčanje na koje ćemo pozvati veći broj ljudi, a sada smo zbog kratkog perioda za organizaciju odlučili sa priredimo ručak samo za najužu porodicu. Drago mi je što je sve ovako ispalo jer bismo u suprotnom bili uskraćeni za uživanje sa najmilijima i vremenu koje smo posvetili jedni drugima.

Jana: Uživali smo u okrilju jedne velike porodice gde svi odišu pozitivnom energijom, što je dodatno uticalo na to da budem opuštena i spontana. Mislim da smo nakon svadbenog ručka postali još prisniji, što me posebno raduje jer sam upravo to i priželjkivala.

Story: Koju anegdotu pamtite sa venčanja?

Miša: Bilo je simpatično kada sam u pratnji kumove devojke došao ispred Opštine, a moja porodica koja nas je čekala pomislila je da je to mlada i krenuli su nam u susret da se upoznamo. Ali, s obzirom na to da sam shvatio o čemu se radi, na vreme sam ih obavestio da mlada tek treba da stigne.

Jana: Odlučili smo da se naši roditelji upoznaju tek na venčanju, a i moj tata je Mišu upoznao na dan svadbe, kao i ja njegove roditelje. Konstantno smo se dogovarali da se svi međusobno upoznamo, a pošto nisam bila tu, ideju nikako nismo mogli da sprovedemo u delo. Kada se već približilo venčanje, rešili smo da se veliko upoznavanje dogodi tog 12. avgusta i ispostavilo se da je ideja bila odlična.

Story: Kako ćete provesti medeni mesec?

Jana: Odabrali smo da odemo u Egipat jer tamo nikada nismo bili. Mislim da će biti čarobno da zajedno otkrivamo lepote ove zemlje i sigurna sam da ćemo ovo putovanje pamtiti do kraja života.

Story: Maštate li o proširenju porodice?

Miša: Živimo za porodicu i zbog toga smo se i uzeli.

Jana: Takve stvari se ne planiraju, a jedva čekamo da nam se to dogodi.

Story: Da li će vam biti teško da organizujete svoje vreme s obzirom na to da vaše profesije zahtevaju česta odsustva? Koliko savetujete jedno drugo kada je reč o poslu?

Jana: Naša veza je zbog poslova kojima se bavimo od samog starta bila na velikom ispitu koji smo uspešno položili. Znače nam saveti koje dajemo jedno drugom, ponajviše zbog toga što smo odlični prijatelji koji su na istim talasnim dužinama. Mi smo se uklopili od prvog dana i sigurna sam da smo mnogo prisniji od ljudi koji zajedno provedu veliki deo života. U tome je i draž naše ljubavi.

Najlepše pesme za voljenog 

Glumica Jana Milić svoj svadbeni dan pamtiće do kraja života, a započela ga je u Studiju Prostor koji se pobrinuo za njen savršen izgled. Odatle se u elegantnoj Valentino haljini u društvu oca Tomislav Mlića uputila ka Opštini Stari grad, gde ju je sačekao njen izabranik Miša Ilić sa svojim roditeljima Oliverom i Đorđem.

Zaljubljeni par je u prisustvu porodice, prijatelja i kumova Željka Popovića i Aleksandra Delića izgovorio sudbonosno da, a glumica se ovom prilikom izjasnila da će u budućnosti nositi prezime Ilić. Posle opštinskog venčanja, mladenci su za svoju porodicu i prijatelje organizovali svečani ručak u restoranu Franš, a pred sam početak druženja, Jana je tradicionalno bacala bidermajer koji je završio u rukama njene najbolje drugarice Ivane Đurović.

Nakon svečanog ručka, u večernjim satima vesela družina nastavila je provod u klubu Frida, a Jana je tom prilikom blistala u kreaciji Bcbg Max Azria. Ponesena najlepšim emocijama, mlada je u jednom trenutku izašla na binu i zapevala za svog dragog, pa je ludi provod potrajao do kasno u noć.

Danilo Mašojević

makonda-tracker