Vladimir Mandić: Bežim čim osetim pritisak

3
Rukometaš Vladimir Mandić otkriva zašto se pre godinu dana udaljio od supruge Jelene sa kojom ima ćerku Sašu, ali i da se još nisu razveli i priča o odnosu sa bivšom devojkom Kristinom Bekvalac
foto: Vladimir Šporčić, Story press
foto: Vladimir Šporčić, Story press

Rukometaš Partizana Vladimir Mandić (31) proteklih meseci ponovo se našao u žiži interesovanja zbog pojavljivanja u javnosti sa nekadašnjom devojkom, stilistkinjom Kristinom Bekvalac (26). Iako se pre pet godina oženio devojkom Jelenom Višekrunom (31) sa kojom ima ćerku Sašu (4), markantni sportista koji će u novoj sezoni biti kapiten Partizana otkriva zbog čega njih dvoje već godinu dana ne žive zajedno, ali i zašto se zvanično nisu razveli. U intervjuu za Story Vlada govori o svom odnosu sa Kristinom i priznaje zbog čega ne može da se smiri kraj jedne žene.

Story: Da li ste sada stacionirani u Beogradu ili u Novom Sadu?

- Beograd mi je sada baza, pre svega zbog treninga u Partizanu, ali idem često i u Novi Sad, kao i u Bosnu zbog poslovnih obaveza. Nisam se još zvanično preselio jer će majstori narednih mesec dana sređivati moj novi stan.

Story: Znači li to da ćete mnogo više biti razdvojeni od ćerkice?

- Da, bićemo razdvojeni zbog većih obaveza prema klubu. Moja Saša je još mala i više je vezana za majku, ali svestan sam da joj treba i očevo prisustvo. Daću svoj maksimum da ne oseti moju odsutnost, ne zato što to tako treba, već zato što i meni fali moje dete. Ona je u maju napunila četiri godine, a ja ne mogu da verujem kako je to vreme brzo proletelo. Bila je beba, a sada je odjednom ozbiljna devojčica sa kojom mogu da pričam i koja zna da šalje SMS poruke, što me je prijatno iznenadilo, tako da se po čitav dan dopisujemo. (Smeh)

Story: U kakvom ste odnosu sa suprugom?

- Ne živim sa Jelenom oko godinu dana. Fizički nismo više zajedno, ali nismo još zvanično razvedeni. Iako smo se razišli, naš odnos je korektan i civilizovan jer nema razloga da se svađamo pošto imamo zajedničko dete.

Story: Zbog čega se niste razveli?

- Mislim da se mnogi parovi danas, kada dođu do te tačke, ne razvode odmah nakon razdvajanja. Ima u tome malo lenjosti, a možda i toga što puštamo da vidimo šta će se događati. Verovatno sam i ja iz tih razloga sve to tako pustio i zbog toga se nismo još razveli. Videćemo da li ćemo to uraditi ili ne, ali to ne zavisi samo od mene. Ja jesam Hercegovac i Balkanac, ali naravno da uvažavam i žensko mišljenje.

Story: Da li biste voleli da se pomirite?

- Jelena je i dalje moja žena i ne želim da lažem kad me već pitate i da pričam nešto drugačije. Ali ona je i bivša žena jer već dugo ne živimo zajedno. Da li ću se pomiriti sa njom ili ne, još ne znam. Nikada ništa ne mogu da kažem sa sigurnošću jer verujem u izreku: Nikad ne reci nikad. Ni za sport, ni za posao, a pogotovo ne za ljubav i osobu sa kojom sam toliko godina bio u braku i sa kojom imam dete. Za sada mislim da od pomirenja nema ništa, ali opet, ne može čovek da bude siguran. Inače, veliki sam protivnik braka, ne zato što sam razočaran, već što smatram da se neko snalazi u braku, a neko ne. Ja se očito nisam snašao jer imam tu naglašenu želju za slobodom i čim osetim mali pritisak, bežim od toga. Ipak, to je moje trenutno mišljenje jer možda za pet godina budem željan braka i zajedničkog života, ali za sada nije tako.

Story: Mislite li da je to zbog toga što ste se mladi oženili?

- Oženio sam se sa dvadeset i šest godina, a u to vreme imao sam neke privatne probleme i bio sam dosta zauzet poslom, pa samim tim i često odsutan od kuće. Mislim da su moja odsustva dosta uticala, možda i to što sam ušao mlad u brak, ali sigurno da udela ima i moja narav koja nije baš normalna. (Smeh) Nije stvar u tome da volim burno da živim, već imam izraženu potrebu za slobodom i ne volim vezivanje ili obavezu da nešto da radim. Možda je to zbog toga što se godinama bavim sportom i dugo sam živeo sam, selio se i bio prepušten sam sebi. A možda sam jednostavno takav rođen. Ne volim obaveze ili da nešto moram jer čim nešto treba da uradim, ja baš to neću. Jelena je stvarno divna devojka iz fine familije, porodičan tip žene, dobra majka i supruga, ali jednostavno nije se sve poklopilo među nama.

Story: Kao Hercegovac sigurno ste patrijarhalno vaspitani. Da li vam je teško palo što niste uspeli da održite svoj brak?

- Naravno da jeste i to je za svakog normalnog čoveka poraz. Ipak, prema statistici danas je svaki četvrti brak neuspešan. Žao mi je što je sve tako ispalo, prvenstveno zbog deteta.

Story: Rekli ste da pomirenje ne zavisi samo od vas. Da li mislite da bi Jelena mogla da vam oprosti i pređe preko nekih vaših izleta poslednjih meseci?

- Nisam imao nikakve izlete jer mi nismo zajedno već godinu dana, a ja nisam ništa nedostojno uradio dok sam bio sa njom. Odvojio sam se i ako je nešto i urađeno, ona nema u suštini šta da mi oprosti.

Story: Da li vam laska to što sve ove godine nosite etiketu plejboja?

- Ne laska mi, možda mi je to prijalo kada sam bio mlad, ali sada ne. Imam trideset godina i dete, bavim se ozbiljnim poslom, tako da mi takva reklama ne treba. Stvarno ne želim da budem plejboj i to nisam. Napisi u novinama da sam se vratio na staze stare slave ili da se viđam sa ovom ili onom čista su glupost. Znam da je to svima najzanimljivije, ali ja želim da se izvučem iz te priče.

Story: Pokušavate li da zaštitite ćerku od takvih napisa?

- Ona je još mala, tako da do nje, na sreću, to ne dopire.

Story: Poslednjih meseci mnogo se pisalo o vašem pomirenju, a potom i raskidu sa nekadašnjom devojkom Kristinom Bekvalac. Šta se među vama zapravo desilo?

- Ne znam koga više to interesuje da li smo se pomirili i bili zajedno jer i meni samom to je postalo dosadno, pošto se ta priča sa kraćim pauzama vuče već deceniju. Kristina i ja se poznajemo deset godina i imamo neki poseban odnos jer su nam se putevi mnogo puta ukrštali. Sada je bilo dovoljno da se vidimo nekoliko puta, da to stigne do medija i da se napravi priča kako smo opet zajedno, a onda i da smo se posvađali. Ono što je bilo među nama, bilo je zaista prelepo i to ne treba kaljati ni dirati.

Story: Da li to znači da ste bili u vezi prethodnih šest meseci?

- Ne mogu da poreknem da smo se viđali, ali i mediji su napumpali priču. U nekoliko lokala smo sedeli jedno do drugog i pričali, ali ništa više od toga. Naravno da mi je uvek drago da vidim Kristinu jer imamo poseban odnos i veže nas nešto lepo. Dosta toga je izašlo u medijima što nije baš tačno.

Story: Kakav je onda vaš komentar na fotografiju na kojoj se strasno ljubite?

- Nije to bio nikakav poljubac sa Kristinom, niti je među nama bilo intimnih scena. Samo smo sedeli jedno pored drugog, pa ako su to intimne scene, onda sam ja sa svakim intiman. Fotografija na kojoj se vidi naš poljubac je stara i to je sve.

Story: Pisalo se i to da je Kristina posle šest meseci prekinula vezu sa vama u telefonskom razgovoru?

- To su sve gluposti. Prvo je objavljeno u novinama da smo se pomirili, pa onda da smo opet raskinuli. Dakle, nismo se ni mirili, ni raskidali, niti je ona mene ostavila u telefonskom razgovoru. Kako se možeš miriti sa nekim ako se niste ni svađali? U pitanju je bilo samo druženje, iako je po novinama objavljivano da smo zajedno.

Story: Da li je ona za vas fatalna žena?

- Ona je nešto posebno, super devojka. Ja sam Kristinu upoznao kada je imala šesnaest godina, a sam sam tada imao dvadeset i jednu. Bili smo tri godine zajedno, pa smo raskinuli. Ona je ostavila trag u mom životu, ali da je fatalna po mene, mislim da nije.

Story: U kakvom ste sada odnosu?

- Veoma normalnom i korektnom i uvek ćemo biti prijatelji. Poznajem njenu porodicu, uvek bih joj se našao kao prijatelj, a mislim da bi tako i ona postupila.

Story: Da li je ona uzrok tome što ste se odvojili od supruge Jelene?

- Ne, jer za razlaz sa Jelenom nije kriva nijedna druga žena. Nikad zbog druge žene ne bih ostavio svoju suprugu. Rastali smo se zbog nekih drugih stvari koje sam već pomenuo, a ne zbog Kristine ili bilo koje druge devojke.

Story: Da li ste sada emotivno ispunjeni i ko je devojka sa kojom ste nedavno fotografisani u Budvi?

- Videćemo šta će se dešavati u narednom periodu, za sada ne mogu ništa više da kažem sa sigurnošću, ali nigde ne žurim. Ako bude nešto vredelo, umeću to da prepoznam pa će se onda sve i saznati. Uvek sam emotivno ispunjen jer najveću ljubav gajim prema ćerki, sportu i sebi, pa ne razmišljam puno o emotivnom životu.

Story: Šta je potrebno da biste se smirili pored jedne žene?

- Ne znam, stvarno, ali u svakom slučaju mora da postoji veliko razumevanje i odnos bez ljubomore jer je to nešto najgore i za vezu i za brak.

Story: Da li vam prija što ste se vratili u Partizan?

- Naravno da mi prija jer sam u Partizanu stasao kao igrač. Tamo sam došao kao klinac, napravio prve rukometne korake i tokom osam godina afirmisao se kao igrač, ali i kao čovek. Oduvek sam i navijač Partizana, tako da mi je drago što sam se vratio pošto je to moja druga kuća. Vratio sam se i zbog sportskih ambicija jer Partizan igra i Ligu šampiona i regionalnu ligu. Kad već igram, želim da igram u najboljem klubu.

Jelena Kulović

makonda-tracker