Dalibor Andonov Gru: Prija mi kad prilaze devojke

1
Reper Dalibor Andonov Gru odgovara na spekulacije da je neveran supruzi Danici, objašnjava zašto se uprkos porodičnom životu nije odrekao ludog provoda i otkriva da li je nekada koketirao sa porocima
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Popularni reper Dalibor Andonov Gru (36) iza maske večitog šarmera skriva lice čoveka koji je u potpunosti posvećen svojoj porodici. Ovaj muzičar je svoju suprugu, uspešnu manekenku Danicu Andonov (28), upoznao pre dvanaest godina, a na večnu vernost jedno drugom su se zakleli 2007. godine nakon što su saznali da će prvi put postati roditelji. Za malog Vuka (4) koji će krajem godine dobiti mlađeg brata, kaže da je pravi zvrk i da karakterno podseća na svoga tatu. I mada su njegovi česti noćni provodi neretko u medijima izazivali spekulacije na temu da je preljubnik, Gru u intervjuu za Story objašnjava da mu voljena žena ne zamera izlaske i kako mu bezuslovno veruje, ali i otkriva da li je ikada koketirao sa porocima.

Story: Uskoro ćete dobiti drugo dete. Kako ste reagovali kada ste saznali da ćete ponovo dobiti sina?

- Danica je želela ćerku, ali ja sam se nadao sinu. Kada nam je lekar saopštio da iščekujemo dečaka, Danica me je pogledala i pitala: Srećan si, a? Ipak,  jednog dana voleo bih da imam i ćerku. Mada, kada razmišljam o devojčicama, zamišljam sebe kao oca iz drugog nastavka filma Mi nismo anđeli, ali pretpostavljam da se čovek na sve navikne. Inače, kažu da su devojčice predivne i umiljate kada su male, a onda porastu. (Smeh)

Story: Za vas kruže glasine da ste švaler, a za njih je karakteristično da imaju žensku decu. Kako da to i kod vas nije slučaj?

- Za medijsku sliku koju o sebi šaljete u javnost nije dobro reći kako ste se smirili, ali ja sam privržen svojoj ženi, ne pravim gluposti i volim je, tako da je logično što pravim mušku decu.

Story: Kako Danica izlazi na kraj sa Vukom i vama?

- Divim se Danici zato što sam ja po prirodi dosta težak, a Vuk je hiperaktivno dete.

Story: Koliko inače pomažete supruzi?

- Najviše joj pomažem kada se sklonim i ukoliko se manje mešam u stvari koje dobro ne razumem. Međutim, uvek sam spreman da obavim ono što je potrebno, pa sam kupao i presvlačio Vuka dok je bio beba.

Story: Prepoznajete li kod naslednika neke svoje osobine i da li vas one plaše?

- Meni je deda pričao da sam i ja bio đavo kao Vuk. Sudeći po onom što ga interesuje, a to su muzika i sport, sigurno je povukao na mene. Mada, kažu i da je Danica bila veliki vrag.

Story: Šta to ona poseduje pa joj je pošlo za rukom da vas bar delimično smiri?

- Ne umem to da objasnim, jednostavno mi odgovara. Zajedno smo dvanaest godina i u braku smo od 2007, a posle dva meseca počeli smo da živimo zajedno. To je kao dva života neke normalne veze.

Story: Zašto ste tako dugo čekali da se venčate?

- Venčali smo se kada je Danica zatrudnela jer smo i jedno u drugo bili mišljenja da papir ništa ne znači. Međutim, pošto je beba bila na putu, odlučili smo da se venčamo jer to olakšava mnoge administrativne poteškoće do kojih može da dođe kada dete i majka imaju različito prezima. Bilo je mnogo manje zlo napraviti svadbu sa sve narodnjacima, nego se baviti papirologijom.

Story: Kako je izgledala vaša svadba? 

- Slabo se sećam svog venčanja. (Smeh) Bio sam toliko sluđen da ništa nisam video. Sećam se da mi je na putu do crkve stigla poruka od Marka Jankovića: Znao sam da ćeš zakasniti i na sopstveno venčanje, pošto sam stigao sa deset minuta zakašnjenja. Imali smo klasičnu svadbu, na kojoj je bilo mnogo naše rodbine i prijatelja. Svirao je Hua-Hua bend najpre zabavnu muziku, a onda je u nekom trenutku sve otišlo dođavola, ali je taj deo odavno izbrisan iz mog sećanja.

Story: Može li na vaš način života da se primeni izreka: Oženjen sam, ali kao momak živim?

- Delimično, ali ne potpuno. Pošto sam čitav život izlazio, ne bih ni mogao u potpunosti da promenim svoje navike brakom jer verujem da drugačije ne bih mogao da funkcionišem. Često mi prijatelji govore: Kad ćemo i mi neku Danicu da nađemo da nas toleriše, ali ja mislim da brak ne može da funkcioniše ukoliko se jedan od partnera ograničava i onda mora da pukne.

Story: Kako nakon ludog noćnog izlaska sutradan uspešno odgovarate roditeljskim obavezama?

- To je jedina razlika, a iako sada malo manje spavam, uspevam da sve  postignem. Snalazim se, ali da je Danica drugačija, verovatno ne bih mogao tako da funkcionišem.

Story: Jeste li ikada bili u situaciji da koketirate s opijatima?

- Zaista nisam od onih kojim je potreban podstrek za dobar provod. Probao sam neke stvari, ali to me nikada nije privlačilo, jednostavno sport mi je oduvek bio zanimljiviji, a te dve stvari ne idu zajedno.

Story: Šta ste probali?

- Marihuanu i alkohol.

Story: Da li vam prilaze devojke i kako se borite s njima ako su navalentne?

- Uglavnom izlazim sa svojim društvom, a ako mi neka devojka priđe, naravno da mi prija, kao i svim drugim muškarcima. Međutim, ukoliko je pijana i navalentna, trudim se da ne budem grub, već joj na lep način objasnim da me ostavi na miru. U suprotnom, primoran sam da tu osobu zaobilazim u širokom luku.

Story: Kako Danica reaguje na medijske natpise da ste joj neverni?

- Nemam potrebe da joj bilo šta objašnjavam jer ona dobro zna ko sam i kakav sam.

Story: Da li ste romantični?

- Ja sam nepopravljivi romantik. (Smeh) Zaista nisam romantičan i na život gledam prilično realno, što uspevam da nadomestim svojom spontanošću i suludim idejama. Umem u pola noći da kažem i smislim kako ujutru idemo negde na put. Nisam u fazonu da kupujem cveće i kada vidim nekog ko nosi buket, pomislim da je taj nešto debelo zeznuo.

Story: Jeste li se ikada našli u situaciji da ipak kupite cveće?

- Jednom sam u klubu zaglavio baš do kasno, tačnije do rane zore i u povratku do kuće kupio san cveće s kojim sam se pojavio u spavaćoj sobi.

Story: Delujete kao čovek koji ne može da se naljuti. Da li je to zaista tako?

- Ima kratak fitilj i brzo planem, pogotovo u saobraćaju. Uvek me isprovocira bezobrazluk i ljudska bahatost.

Story: Zašto ste prihvatili da učestvujete u rijaliti šou-programu Veliki brat VIP?

- Jedan od razloga bio je finansijske prirode, a drugi zato što sam želeo da javnost vidi kakav sam privatno. Neke ljude za koje sam mislio da su dobri, ispostavilo se da nisu i kako ih treba terati što dalje od sebe da bi mi život bio lepši. Jako sam zadovoljan kako je sve ispalo.

Story: Kada biste ponovo počinjali, da li bi muzika bila vaš izbor?

- Da sada imam osamnaest godina, ne bih ispuštao loptu iz ruku, već bih trenirao kao lud. Danas ko odluči da se bavi muzikom,  skidam mu kapu.

Story: Nedavno ste se ponovo vratili na muzičku scenu?

- Posle šest godina pauze, konačno sam naterao sebe da ponovo radim. Prvi singl I dalje me žele uradio sam s Ajs Nigrutinom i on je prošao odlično, a onda smo Bane Lalić iz benda MVP i ja snimili pesmu Ti to zoveš ljubav koju je publika odlično prihvatila.

Story: Da li ste u kontaktu sa bivšim članicama grupe Models koje su se devedesetih godina pojavljivale u vašim spotovima?

- Sandra Meljničenko se nije pojavljivala ni u jednom mom spotu, ali tih godina intenzivno smo se družili, mada više nismo u kontaktu. Sa Ivanom Stamenković Sindi ostao sam u dobrim odnosima, a sa Ivanom Berendikom se ne viđam niti čujem telefonom. Jednostavno, prošlo je dosta vremena od tada i svako je krenuo svojim putem.

Story: Planirate li uskoro da objavite novi singl?

- Da, ali na jesen. Imam mnogo pesama koje su urađene do pola i nadam se da ću uskoro neku kompletirati, a namera mi je da završim jednu koju sam počeo da radim 2005. godine. Ali, ništa nije sigurno, ko zna šta sve može da se desi do tada. Inače, sve što uradim novo, može da se nađe i skine sa mog sajta www.gru.rs.

Moni Marković

makonda-tracker