Goca Tržan: Ivan pretvara moj život u paranoju

0
Pevačica Goca Tržan kaže kako na nju deluje zastrašujuće da je bivši muž Ivan Marinković prati u stopu, ističe da sve češće do nje dolaze priče o njegovim preljubama, ali i otkriva kako se zbližila sa Markom Lakićevićem
Foto: Andreja Damnjanović
Foto: Andreja Damnjanović

Mada je prošlo skoro mesec dana od trenutka kada je pevačica Goca Tržan (37) obelodanila da se razvodi od svog uskoro bivšeg supruga Ivana Marinkovića (32), njihov odnos se svakim novim danom čini sve komplikovaniji. Preokret u naizgled mirnom dogovoru oko sporazumnog razvoda napravila je priča o novoj vezi popularne pevačice sa menadžerom u firmi Pernod Rikard Markom Lakićevićem koja, kako se spekuliše, datira od aprila ove godine, ali i spekulacije o tome kako Gocu bivši partner uhodi već mesecima i na sve načine pokušava da je predstavi kao preljubnicu. I dok se njen nekadašnji izabranik u više navrata javno oglašavao ističući kako smatra da ima pravo da zna s kim je njegova bivša draga, pevačica se uzdržavala od izjava trudeći se, kako kaže, da zaustavi medijski cirkus povodom njihovog razvoda. Ipak, za Story Goca otkriva kako se zbližila sa Markom Lakićevićem, ali i priznaje da je uplašena otkako je saznala da je Ivan prati u stopu.

Story: Jeste li očekivali da će se vaš rastanak od Ivana pretvoriti u pravu agoniju?

- Razvod je sam po sebi agonija i kao što mi nije bilo lako da donesem odluku da je među nama definitivno sve gotovo, tako sam znala da mi nimalo neće biti lako kada se rastanemo. Mada mi je bilo poznato i to da će se mediji interesovati za ono što se desilo s nama, kao i ono što je usledilo nakon što smo se rastali, nisam pretpostavljala da će se sve pretvoriti u cirkus.

Story: Čini se da ste tom medijskom cirkusu oboje doprineli, vaš bivši partner svojim izjavama, a vi navodnom novom vezom zbog koje je i pukao vaš brak.

- O Ivanovim izjavama ne mogu da govorim jer ne znam šta s njima želi da postigne, a o svojoj navodnoj novoj vezi sve i da želim, nemam šta da kažem jer ona ne postoji.

Story: Tvrdite da Marko Lakićević nije vaš novi dečko?

- Nemam dečka, Marko je samo moj blizak prijatelj.

Story: Kako onda objašnjavate fotografije koje su nedavno osvanule u medijima gde ste uslikani dok napuštate zgradu u kojoj Marko stanuje?

- Jasno mi je da bi pojedincima bilo mnogo lakše da svi veruju kako sam donela odluku da okončam brak zbog nove ljubavi, ali to naprosto nije tačno. Kao što sam i rekla neposredno nakon rastanka od Ivana, prava istina o razlozima razvoda trebalo bi da ostane između nas dvoje, ali ne zato što se ja bojim da je otkrijem, nego zbog toga što bi ona najmanje povredila mene. Dakle, ćutim jer je to najbezbolnije za drugu stranu.

Story: Od kada poznajete Marka?

- Naše poznanstvo datira neposredno pre nego što sam u društvu Jelene Tomašević i Ivana Ivanovića na poziv firme Pernod Rikard, koja zastupa čivas regal za Srbiju u kojoj Marko radi, početkom aprila otišla u Škotsku. Na tom putovanju svi smo se sjajno zabavljali, ali nikakva ljubav na prvi pogled među nama nije planula.

Story: Ali, činjenica je da ste se vas dvoje zbližili?

- Marko je sjajan mladić i nema potrebe da krijem kako sam se s njim videla još nekoliko puta, ali uglavnom je s nama bilo šire društvo. Ništa se među nama nije dogodilo što bi postalo senzacija. I, naravno, zbog takvih priča neću prestati da se viđam sa Markom.

Story: Postoje li među vama simpatije?

- Ja o njemu imam izuzetno lepo mišljenje, a mislim da bi i on o meni rekao sve najlepše.

Story: A sve to se čini kao veoma lep početak ljubavne priče?

- I sama priča o tome kako sam ponovo srećna u ljubavi, podseća me na one odvratne srceparajuće naslove španskih serija. Pa praktično se juče srušio moj brak za koji sam do pre nekoliko meseci mislila da će trajati ceo život i još pokušavam da pronađem najbolji način da krenem dalje, a već sam se našla u situaciji da objašnjavam jesam li ponovo zaljubljena. To je u isto vreme i strašno i smešno, a zaista bi bilo najbolje i najbezbolnije za mene da je to istina.

Story: Zašto bi to bilo najbezbolnije za vas?

- Zato što je jedino što sam oduvek želela bilo da nekog ludo volim i da neko isto toliko voli mene. Nikada me nisu zanimale kule i gradovi, a to pokazuje i moj prethodni brak. Bilo bi najbezbolnije jer bih imala čoveka koji bi mi olakšao ovaj odveć težak period i skrenuo pažnju sa svih ružnih priča koje se o meni ispredaju. Sve je uvek lakše kada ima ljubavi. Ali, svesna sam da je rano za novu ljubav, ali isto tako znam da će mi se ona pre ili kasnije desiti.

Story: Rekli ste kako postoji šansa da se u budućnosti između Marka i vas desi i nešto više od prijateljstva.

- Nisam vidovita da znam šta će se desiti, ali sve je moguće.

Story: Šta u ovom trenutku osećate prema bivšem izabraniku Ivanu?

- Osećam i znam da je vreme da se nas dvoje i zakonski pozdravimo, ali nažalost, zbog čitave pravne procedure, ali i zato što još želim da se sporazumno razvedemo, znam da je to nemoguće okončati u ovom trenutku. Osećam razočaranje jer je uradio mnogo stvari nakon razvoda koje od njega nisam očekivala.

Story: Mislite na to što vas prati ili što je on, kako pretpostavljate, osoba koja širi informacije o vašoj navodno novoj vezi?

- Mislim i na to i na još sijaset stvari. Znam da je njemu najlakše da misli kako sam ga ostavila zbog drugog muškarca jer tako sam sebi stvara privid da ni za šta nije kriv, ali na njegovu žalost to je daleko od istine o kojoj upravo zbog njega ćutim.

Story: Želite da poštedite Ivana obelodanjivanja istine o razvodu?

- Može i tako da se kaže jer zaista mislim da nije na mestu da bilo kada nešto ružno kažem o ocu svog deteta.

Story: Ali, Ivan se ne ustručava da bude veoma sarkastičan kada govori o vama?
- Neka sve ono što on govori ide na njegov obraz jer je moj čist. Imala sam i imam razloga da budem krajnje nemilosrdna i da prestanem da pakujem u foliju sve svoje rečenice, ali kakva god osećanja da me vode, a ona se stalno smenjuju, ne mogu nikako da zaboravim da je Ivan otac moje Lene i prosto ne želim da ona jednog dana pročita da sam bilo šta ružno rekla o njenom tati.

Story: Smeta li vam to što vas on prati?

- Naravno da mi smeta, ali ne zato što činim Bog zna kakve grehe, nego zbog toga što nikome nije prijatno da bude praćen. I ne znam šta time pokušava da postigne i šta mu to znači kada je naš brak, što se mene tiče, gotov i bez potpisanih brakorazvodnih papira.

Story: Jeste li uopšte znali da vas prati dok to niste pročitali u medijima?

- Da, videla sam ga nekoliko puta, ali nisam znala da to čini svakodnevno. Uostalom, mislila sam da je sve to rezultat njegove povređene sujete i teškog razdoblja kroz koje prolazi, ali sada mi jasno da on to radi jer smatra da će me raskrinkati, nesvestan da tu nema šta da se raskrinka.

Story: Kako tumačite njegovu izjavu u kojoj je rekao da smatra kako ima pravo da vas prati jer ste i dalje njegova zakonita žena i da ne želi da dozvoli da pred vašom ćerkom vaš novi partner šeta u vešu?

- Na bazenu nijedan muškarac ne šeta u pantalonama, pa je Lena odrasle čike, kao i svog tatu, mnogo puta videla u kupaćim gaćama, što je najnormalnija stvar. Ali, zaista, niko nema pravo da ugrožava druge, pa ni on da moj život pretvara u paranoju trudeći se da me uplaši.

Story: Jeste li uplašeni za svoju bezbednost?

- Radila ja ili ne radila nešto što se njemu ne dopada, ne znam kako treba da se osećam kada znam da mi je neko u svakom trenutku za petama. Ne samo da nije prijatno kada znate da vas neko progoni, nego je na momente i zastrašujuće, a još se zove i zlostavljanje.

Story: Da li vam je poznato da je to radio i dok ste bili u braku?
- Dok smo još bili zajedno, nekoliko puta sam izjavila da je postao ljubomorniji nego pre, a ja to ama baš ničim nisam izazivala. Ne znam da li me je pratio dok smo bili zajedno, ali sve i da jeste, sigurno mu je bilo dosadno jer nije imao šta da vidi, kao što nema ni sada. Jedino što može jeste da pusti mašti na volju i pokuša da mi spakuje etiketu preljubnice. I eto, ako je to poenta čitave ove gungule, ok, ja ću se nekako nositi s tim.

Story: Jeste li pokušali da porazgovarate s njim i zamolite ga da vas više ne prati?

- Nas dvoje u poslednje vreme nismo u odnosu u kom bi mogao da nastane bilo kakav normalan razgovor. Pričamo samo o Leni. Ne mislim da bi on u ovom trenutku učinio bilo šta što bih ga ja zamolila.

Story: Je li istina da vam šalje SMS poruke uvredljive sadržine?

- Neću i ne mogu da kažem bilo šta ružno o ocu svog deteta jer to dugujem Leni. U više navrata bila sam isprovocirana, ali nikada nisam uzvratila na isti način.

Story: Rekli ste kako vam je prebacivao da ćete biti sa Markom. Zbog čega je mislio da je on osoba koja bi mogla da vam se dopadne?

- Nije Marko bio jedina osoba koja je po Ivanovom mišljenju bila sumnjiva, a pretpostavljam da je to zbog toga što su u mom životu Marko i još nekolicina prijatelja potpuno novi. Ali, šta to znači? Da li sam ja svaku njegovu prijateljicu gledala kao potencijalnu ljubavnicu?

Story: Mislite li da vas je varao u braku?

- U poslednje vreme sve češće čujem da me je varao u vreme moje najveće ljubavi prema njemu, kao i to da i sada ima neku, ali to nisam obnarodovala na sav glas i ne planiram da ga pratim. Naprotiv, želim mu svaku sreću, čak i onu u ljubavnom životu.

Story: Da li bi vas ipak povredilo saznanje da je imao ljubavnicu?

- U ovom trenutku ne jer fizička prevara nije najgora, uvek je gora ljudska izdaja.

Story: Je li vam prebacivao da ste suviše bliski sa Ivanom Ivanovićem?

- Ta priča je bila neprijatna i za Ivana i za mene, pogotovo zato što je gnusna izmišljotina.

Story: Kako Lena reaguje na vaš i Ivanov trenutni odnos?

- Stalno se savetujem sa dečjim psihologom koji mi sugeriše kako da Lena kroz čitavu ovu priču izađe što manje okrnjena i za sada mi to polazi za rukom. Shvatila je da njen tata i ja više nismo zajedno, ali nikakve dalje posledice ne oseća.

Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker