Violeta Viki Miljković: Moji bračni sukobi traju pet minuta

1
Pevačica Violeta-Viki Miljković kaže da je srećna jer njen sin Andrej ima divan odnos sa svojom polusestrom, ćerkom njenog supruga Dragana Taškovića, i otkriva da bez njega ne bi mogla da zamisli život
foto: Ivan Dobričić, Miša Obradović, Story press
foto: Ivan Dobričić, Miša Obradović, Story press

Uspeh folk pevačice Violete-Viki Miljković (36) traje već dve decenije na domaćem muzičkom nebu, a sve dosadašnje hitove uvrstiće na duploj kompilaciji koju će uskoro objaviti za Grand produkciju. Na njoj će se naći i duet sa Halidom Bešlićem, koji je odmah postao veoma slušan. Ovog proleća Viki je proslavila sedamnaestu godinu ljubavi  sa kolegom, kompozitorom, producentom i harmonikašem Draganom Taškovićem Tašketom (39) s kojim se venčala pre četiri godine i dobila naslednika Andreja (3,5). Sve vreme supružnici uživaju u mirnom i harmoničnom odnosu protkanom najlepšim notama koje stvaraju zajedničkim snagama. Pevačica u muzičkim krugovima važi za dobru i iskrenu osobu koja ima veliki krug prijatelja, a u intervjuu za Story, između ostalog, otkriva koliko je srećna što pruža moralnu podršku svojoj kumi i koleginici Svetlani-Ceci Ražnatović u teškim trenucima kroz koje prolazi.

Story: Da li ste se odmah čuli sa Cecom Ražnatović nakon što joj je prihvaćen predlog za kućni pritvor?

- Nas dve se stalno čujemo telefonom. Uvek sam joj bila velika podrška i to ću biti i ubuduće. Drago mi je da je njenim neprijatnostima došao kraj. Nikada nisam želela da na osnovu našeg kumstva ili dugogodišnjeg prijateljstva sebi pravim medijsku kampanju i zbog toga naš odnos ne ističem u javnosti. Ona zna da sam uz nju, kao i cela moja porodica i to je najvažnije. Šta god da joj bude trebalo, moći će da računa na nas.

Story: Važite za jednu od retkih osoba koja više od dve decenije uspešno održava estradna prijateljstva. Kako u tome uspevate?

- To je zato što sam iskrena, predana i ponekad malo više posesivna. Uprkos svim svojim obavezama, ne zapostavljam svoja prijateljstva. Uvek sam tu za svoje prijatelje ako im treba pomoć, kao i oni za mene.

Story: Kako reagujete kada uvidite da se neko s vama druži iz koristi?

- Toga je uvek bilo i biće kod javnih ličnosti, navikla sam na takve stvari. Na estradi sam od svoje šesnaeste godine, saživela sam se s tim i već pomalo oguglala. Brzo prepoznam da se neko družim sa mnom iz koristi, ali posle mi bude krivo.

Story: Da li je prednost to što vi i Dragan Tašković Taške radite i sve važne odluke u životu donosite zajedno?

- To je velika prednost. U ovom poslu potrebno je da imaš nekoga uz sebe za koga si siguran da je iskren, a ja nemam dilemu da li je ono što mi on kaže najbolje za mene. Na estradi su saveti preko potrebni, a ako je neko iz struke, kao što je Taške, to mi još više znači. Nas dvoje smo sedamnaest godina zajedno, maltene smo odrastali jedno uz drugo, i ne bih mogla da zamislim drugačiji život.

Story: Da li uvek prihvatate njegovo mišljenje?

- Sve zavisi od situacije. Inače, kao osoba nisam prevrtljiva i ne okrećem se kako vetar duva. Uvek imam svoje mišljenje i znam šta hoću. Iskrene savete rado prihvatam, ali u većini slučajeva moram da promislim i postavim mnogo potpitanja. Ukoliko me uvere, prihvatam tuđe mišljenje, u suprotnom radim po svom. Ispostavi se da ponekad i pogrešim.

Story: Da li lako kažete izvini?

- Teško mi je da to kažem, ali dobro je što to mogu da priznam.

Story: Smatrate li da odnos roditelja utiče na odrastanje deteta i da li se u skladu s tim ponašate pred Andrejom?

- Taške i ja nemamo mnogo rasprava, verovatno je i to razlog zbog kojeg opstajemo toliko dugo. Među nama ponekad postoji sukob mišljenja koji traje najviše pet minuta. Nikad nam se nije dogodilo da danima ne razgovaramo. Čak i kada raspravljamo o nekim stvarima, nismo preterano bučni. U većini slučajeva isto razmišljamo, a to je zato što smo zajedno odrastali i imamo slične navike.

Story: Da li je Andrej svestan da mu je mama poznata pevačica?

- Iako mu je sve lepo što dolazi vezano za mamin posao, još nije svestan čime se bavim.

Story: Kako voli da provodi vreme?

- Obožava kada smo zajedno. Voli da bude u društvu, ali i da je stalno uz mamu i da sam samo njegova. Kada su mi svojevremeno ljudi prilazili da se fotografišemo, on bi plakao, a sada se promenio pa i on dođe da se slika s nama.

Story: Primećujete li kod njega neki poseban talenat?

- Obdaren je za muziku i s jedne strane drago mi je zbog toga, dok s druge ne bih volela da se bavi mojim poslom. Ponekad nas prosto iznenadi kako reaguje na pojedine pesme i ako baš bude insistirao, udovoljiću njegovoj želji. Isto tako, voli i da se igra loptom i dobar je u tome.

Story: Nedavno ste izjavili kako ima još vremena da se po drugi put ostvarite u ulozi mame. Priželjkuje li Andrej brata ili sestru?

- Stalno to traži, naročito u poslednja dva, tri meseca. Želi i brata i sestru, čak je rekao kako bi voleo da se zovu Elena ili Andrija. Iako smo mu objašnjavali da on takođe ima slično ime, uveravao nas je da to ipak može (smeh).

Story: Da li vam u posetu dolazi Jelena, Draganova ćerka iz prvog braka? Kako se ona i Andrej slažu?

- Njihov odnos je fenomenalan. Jelena u Nemačkoj završava gimnaziju i sprema se za fakultet, pa zbog obaveza poslednjih nekoliko meseci nije bila u mogućnosti da dolazi u Srbiju. Najčešće komuniciraju preko Skajpa i ne prođe dan, a da se ne čuju i razgovaraju telefonom bar pola sata. On njoj nudi čokoladice, bombone, oblači nove pidžame ili garderobu da bi joj pokazao kako mu stoji. Drago mi je što se obožavaju.

Story: Stavljate li ponekad posao ispred porodice?

- Ne, porodica mi je na prvom mestu, ali ponekad imam previše obaveza i tada se trudim da sledećeg dana nadoknadim propušteno.

Story: Delujete kao blaga i mirna osoba. Kakvi ste kada se iznervirate?

- Veoma sam staložena i više ništa ne može da me iznenadi. Vrlo hrabro i smelo prilazim svim situacijama u životu. Ipak, kada se žestoko iznerviram i zablinka mi pred očima, bolje da mi niko ne staje na put. Ne diram nikoga i niko mi nije kriv, samo se ispraznim i posle pet minuta budem kao nova.

Story: Uskoro ćete uz duplu kompilaciju starih hitova objaviti novu pesmu Ko to zna, kao i duet sa Halidom Bešlićem Ne zna juče da je sad. Da li vas je iznerviralo što je on već objavljen na Internetu bez vašeg znanja?

- Mada sam naučila da svako neprijatno iznenađenje traje deset minuta i da se ni zbog čega ne treba nervirati, ovo iznenađenje je trajalo malo duže. Želela sam da pesmu promovišem kroz njen video-spot koji trenutno snimam. Sada nema nazad, pomislila sam: Ko zna zašto je to dobro? i nastavila dalje.

Story: Kakva su reagovanja na pesmu?

- Do mene dolaze fenomenalne reakcije. Srećna sam zbog toga i taj podatak mi uliva novu snagu. Ne žalim što sam danonoćno radila na pesmi poslednjih godinu i po dana. Pripreme su bile žestoke, kao i ekranizacija numere Ko to zna.

Story: Promenili ste i imidž za ovaj album. Šta vam je bila inspiracija?

- Saša Vidić je zadužen za moj stajling, pa sam se s njim konsultovala oko svega. Poslednjih šest meseci razmišljali smo o mom izgledu i pravili kreacije. Pratili smo svetske trendove, ali smo  ispoštovali i moju želju da nosim samo ono što mi lepo stoji.

Ksenija Konić

 

makonda-tracker