Olivera Kovačević: Moja veza nije senzacija

1
Voditeljka Olivera Kovačević otkriva koliko su je povredile glasine kako je u vezi sa bivšim funkcionerom Miloradom Vučelićem i priznaje da svoju romansu čuva daleko od medija
foto: Milena Rakočević, Story press
foto: Milena Rakočević, Story press

Oduvek britka na jeziku, čuvena novinarka i autorka emisije Da, možda ne na RTS-u, Olivera Kovačević (41) i sama je protekle nedelje ostala nema na iznenadne glasine o tome kako je u romansi sa devetnaest godina starijim nekadašnjim funkcionerom SPS-a Miloradom Vučelićem (60). Glasine o Oliverinom emotivnom životu za samo nekoliko dana preplavile su sve domaće medije, a plavokosa voditeljka ne krije da su je potresle insinuacije da je zaljubljena u svog poznanika, budući da već godinama uživa u skladnoj vezi koju čuva daleko od medija. Uprkos tome što javno nikada nije govorila o svojoj intimi, lepa Olja za Story kaže da oseća kako je zloupotrebljena i ističe da je srećna u ljubavi, ali ne sa Miloradom Vučelićem.

Story: Kako ste reagovali na spekulacije da ste u romansi sa Miloradom Vučelićem?

- Nisam u vezi sa Miloradom Vučelićem i ne razumem tu vrstu medijske zloupotrebe ljudi. Svojim ponašanjem ne dajem povoda za takve priče i nisam član nikakvog srpskog džet-seta da bih na taj način manipulisala svojim privatnim životom.

Story: Koliko ima istine u pričama da ste ipak u ozbiljnoj romansi?

- Imam vezu, ali od toga ne pravim medijsku senzaciju.

Story: Da li vam je teško da sačuvate intimu?

- U srpskoj javnosti, u najvećem broju slučajeva, govori se o intimnim vezama zato što sami akteri tih veza plasiraju priče iz svog privatnog života. Izvinite, ja u tome ne učestvujem i izvinjavam se ljudima s kojima me dovode u vezu. Nije teško sačuvati intimu koliko sprečiti insinuacije i nečiju zlu nameru.

Story: Tokom samo nekoliko dana pričalo se da ste sa starijim, a potom i mlađim partnerom. Kako to komentarišete?

- Selo gori, a baba se češlja.

Story: Protekle nedelje pisalo se i da ste se podvrgli plastičnim operacijama?

- Nisam protivnik nege i operacija, samo ja se nekako plašim tih poduhvata. Vidite koliko je žena unakaženo tim preteranim intervencijama. Misliću o tome sutra, prvo da otplatim kredit.

Story: Da li vam je, kao savremenoj ženi, uvredljivo kada neko kaže da ste išli na remont?

- Najlakše je diskreditovati ženu. Čim pređe pedesetu, odmah je baba, ukoliko vodi računa o svom izgledu, tada se remontuje, ako radi valjano svoj posao, ona je karijerista. Postane li uspešna, to je navodno zbog toga što je neko gura ili je u intimnim odnosima sa šefom. Obuče li se dobro, eto sponzoruše... Mada, deo krivice nosimo i mi žene. Kada sam počela da se bavim ovim poslom, pristala sam na to da budem izložena javnosti, ali granica mora da postoji. Bez te granice pristojnosti, sa zavišću, slabostima i pakostima sami ćemo se razoriti.

Nikola Rumenić

makonda-tracker