Tanja Vojtehovski: Mene nije lako voleti

0
Voditeljka i potpredsednica Pink medija grupe Tanja Vojtehovski kaže da ni posle dva razvoda nije protivnik braka i otkriva da se u njenoj vezi sa biznismenom Nenadom N. Čankom ne oseća razlika u godinama
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Voditeljka, potpredsednica i PR menadžer Pink medija grupe, Tatjana- Tanja Vojtehovski (40), poput većine jakih žena prošla je kroz brojne borbe i odricanja kako bi samouvereno zavladala svojim životom. Poslovni trijumfi odavno joj ne greju dušu kao trenuci koje provodi sa svojom ćerkom Tijanom (20) koju je dobila u prvom braku i s ponosom ističe da je sa naslednicom izgradila prijateljski odnos prepun poverenja. Dama koja u poslednje vreme istrajno radi sa čelnicima TV Pink na novoj programskoj šemi, ne krije da je srećna u vezi sa biznismenom Nenadom N. Čankom s kojim je više od godinu dana u vezi. Naglašava da ni posle dva razvoda nije protivnik braka i žena kojoj je prevashodno važna uloga supruge. U intervjuu za Story, Tanja govori o tome kako se njena romansa razvija i priznaje kako nema osećaj da je Nenad mlađi od nje.

Story: Skladan odnos sa svojim emotivnim partnerom i dalje držite daleko od medija. Razmišljate li o braku?

- Dosledna sam svom stavu da intimni život krijem od javnosti. Skladnost veze svakako dobija na težini u slučaju bilo koje javne ličnosti,  kada je ona krajnje privatna, intimna i postavljena na način da dvoje ljudi svoje emocije razmenjuju isključivo među sobom. Uostalom, emotivna veza koja nije površna predstavlja neku vrstu neformalnog braka i često je srećnija od formalnog.

Story: Verujete li i dalje u brak ili vam papir ništa ne znači?

- Ljubav nije toster da ima garanciju na dve godine. Svako ko gleda papir kao bezuslovnu garanciju u velikoj je zabludi jer taj isti papir može da vas ograniči u nekoj odluci. Kada se ovo čita, stiče se utisak da sam zakleti protivnik braka, ali to nije tačno i ko zna, jednog dana negde, bosa na plaži... Uostalom, nisam od onih žena koje govore: Ja se više nikada neću udati. Spadam u onu ređu grupu koja će se sigurno razvesti ne pristajući na polovična rešenja zarad forme koja je često uzrok nezadovoljstva. Ne želim da budem nezadovoljna.

Story: Osećate li vas dvoje razliku u godinama?

- Godine, odnosno krštenica, nisu garancija zrelosti. Nekom na dokumentu piše jedno, a celi život se ponaša kao pubertetlija zarobljen u telu klimakteričnog čoveka. Ponekad godine mogu biti obrnuto proporcionalne sa emocionalnom inteligencijom.

Story: Početkom godine spekulisalo se da ste raskinuli, što se ispostavilo kao neistina. Smetaju li vam priče o tome da je vašoj vezi došao kraj?

- Malo se naježim od spekulacija bilo koje vrste i saznanja da neko ko me ne poznaje sedi negde u nekom kafiću ili salonu i priča o mojoj intimi. I ne samo da priča, već donosi i sud. Ponekad se šaljiva izjava shvati veoma ozbiljno, ali uzmite u obzir činjenicu da svakako ne spadam u grupu lica s naslovnice. Iz tih razloga, moja izjava svakako nije imala za cilj da se upišem u listu gore pomenutih svojim raskidom. Ipak, svesna obaveza koje jedna javna ličnost ima, ja sam profesionalac i uvek odgovaram na pitanja koja mi se postavljaju. Na ovo mogu samo da vam odgovorim: Javiću vam, ukoliko to ne urade dušebrižnici pre mene.

Story: Kada zaljubljenost prelazi u ljubav?

- Ako uopšte pređe u ljubav jer to nije nužno. Ljubav je po meni metafizika i samim tim jako je teško objasniti one takozvane prelomne trenutke između zaljubljenosti i ljubavi. To osetite u nekom trenutku i samo shvatite da je ljubav počela. Ali, isto tako mora se voditi računa da postoji i momenat kada shvatite da je ljubav prestala. Možda je taj momenat zbog svih klišea i navika teži za prepoznavanje. Mene nije lako voleti, jer ne pristajem na to da se podrazumevam, ali za muškarca koji je spreman da me bezuslovno voli, spremna sam da učinim i neočekivano. I to neke muškarce plaši...

Story: Da li kao i većina žena osećate potrebu da u svom partneru imate oslonac ili mislite da sve u životu možete da postignete sami?

- Do sada sam sve postizala sama, a to je možda zato što mi ništa drugo nije preostajalo. Sve što posedujem stekla sam svojim radom. Nikada nisam imala muškarca, muža ili ljubavnika koji mi je kupio stan, kola, krzna ili bilo šta slično. I da budemo načisto, svako želi da ima oslonac i pomoć u nekim periodima života. Ja je nalazim u svojoj porodici i nalaziću je uvek. Jednostavno sam navikla da odluke donosim sama i ne znam ni kako bih se snašla u drugoj situaciji. Ali, ne kažem da ne bih volela da se prepustim, mada bi i prepuštanje bilo moja odluka. Moj muškarac bi morao da se pomiri s tim da mi ponekad bude samo pratnja, ali isto tako ću njemu biti najbolja pratnja kada to bude potrebno. Neki muškarci to mogu, ali većina ne.

Story: Da li biste oprostili prevaru?

- To je večno pitanje. Kada se misli na prevaru u prijateljstvu, to se izjednačava sa izdajom i ne prašta. Ja ne praštam. Kada se misli na prevaru u partnerskim odnosima, ona može biti dvojaka ako se partner zaljubi u drugu osobu, nema tu šta da se prašta ili ne, to se jednostavno dogodi. Ako je prevara, pa hajde da kažemo muška, u smislu da je seksualni čin odvojen od emocija, zavisi kako se to dogodilo i da li se ponavlja. Ako se stalno  ponavlja, onda taj muškarac na takav način pokušava da bilduje svoj ego i sebe emocionalno sakati, a meni kao takav nije potreban.

Story: Delite li sa ćerkom i lepe i ružne stvari u životu?

- Sa ćerkom delim sve kvalitetne i konstruktivne trenutke jer njeno sazrevanje i odrastanje našem kontaktu daje emotivnu težinu i novu dimenziju odnosa majke i ćerke. Srećna sam što Tijana u svakoj prilici ima stav koji je autentičan i tek malo obojen onim što bi bilo moje mišljenje, a meni daje za pravo da verujem kako sam uspela u roditeljstvu.

Story: Vaša ćerka je upisala produkciju na Akademiji lepih umetnosti. Jeste li se mešali u izbor njenog budućeg životnog poziva?

- Tvrdim da nisam, čak sam malo imala kamenje u stomaku kada je počela sve intenzivnije da priča o tome da bi studirala produkciju, ali lakše sam to progutala jer je odustala od glume. Tijana je imala čvrst stav šta želi, a to je produkciju bez alternative.

Story: Smatrate li da su joj svuda otvorena ili zatvorena vrata zbog toga što ste joj vi majka?

- Nekada to može da olakša, a drugi put da oteža, što se i meni dešava. Kada je bila u srednjoj školi, imala je problem s jednom profesorkom samo zato što se preziva Vojtehovski i žena je svoje antipatije prema meni i mom poslu projektovala na nju. Ali, Tijana mi nije dozvolila da idem u školu i sama je to rešavala. Započela je svoj profesionalni put s mojom bezrezervnom podrškom, ali ne i ključem za svaka vrata na koja naiđe.

Story: Radite na veoma odgovornoj i uticajnoj funkciji. Koliko vam je teško da zbog toga oko sebe imate iskren krug prijatelja?

- Prijatelje nisam stvarala kada sam došla na uticajne funkcije, imala sam ih i pre toga. Moj intimni krug prijatelja je nepromenjen, a oni koji su u međuvremenu u malom broju postali deo tog kružoka, nisu bili, niti će biti inficirani mojim pozicijama.

Story: Kome poveravate svoje tajne i s kim se savetujete kada imate probleme?

- Poveravam se svojoj porodici i intimnim prijateljima. Tu vrstu ekskluzive ipak držim daleko od javnosti.

Story: Za koji novi format tipujete da će biti najuspešniji?

- Tri puta da je jedan vrlo interesantan format koji ima svoj potencijal. Tri mlade koje se ne poznaju posećuju svadbeno veselje i ocenjuju neke stvari kao što su hrana, atmosfera, dekoracija, venčanica... Onaj par koji osvoji najviše bodova dobija svadbeno putovanje.

Story: Da li se vaša saradnja sa Željkom Mitrovićem razlikuje otkako se on vratio iz Nemačke gde je tri meseca boravio zbog lečenja?

- U suštini, sve je ostalo isto: maksimalno ulaganje energije i veliki rad.

Story: Zajedno ste radili i na novoj programskoj šemi. Jeste li zadovoljni postignutim rezultatima?

- Tek treba da bude vidljiva nova šema. Televizija je osvežena za nove programske segmente, serije, ali i drugačije formate, ne samo licencne, već i sveže domaće ideje. Bitno je da se to publici dopada.

Ksenija Konić

makonda-tracker