Anabela bukva i Gagi Đogani: Ponovo smo porodica

4
Skoro dve godine nakon razvoda bivši supružnici Anabela Bukva i Gagi Đogani otkrivaju kako su zarad sreće naslednica Lune i Nine oprostili jedno drugom sve grehe i ponovo izgradili blizak odnos
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Skoro dve godine nakon razvoda bivši supružnici Anabela Bukva (36) i Gagi Đogani (40) stavili su tačku na višemesečne nesuglasice uzrokovane mučnim i iznenadnim okončanjem osamnaestogodišnje ljubavne priče. Rastali su se leta 2009, a uprkos tome što je pevačica posle bračnog kraha ispričala kako ju je nekadašnji suprug i fizički i psihički zlostavljao i varao, dok je on tvrdio da mu je ona upropastila život i uzela mu sve što je imao, sada je problemima napokon došao kraj. Prošlog petka  na proslavi šestog rođendana njihove mlađe ćerke Nine njih dvoje su i javno pokazali da su zakopali ratne sekire i jedno drugom oprostili sve grehe. Iako je Anabela sama, a Gagi srećno zaljubljen i veren, bivši partneri u iskrenom intervjuu za Story ne kriju da se i dalje jedno pored drugog osećaju dobro, otkrivaju kako su posle brojnih nesporazuma uspostavili blizak odnos, ali objašnjavaju i da li postoji šansa da jednog dana obnove zajednicu koju su negovali gotovo dve decenije i u kojoj su rođene njihove naslednice Luna (15) i Nina (6).

Story: Na proslavi rođendana ćerkice Nine delovali ste zaista skladno. Kako ste se proveli?

Gagi: Bilo mi je odlično. Nina je brojala dane do žurke i sve je proteklo u najbolje redu. Dobila je dosta poklona i presrećna je, a ja sam joj kupio tortu i igračku.

Anabela: Ninin rođendan bio joj je ujedno i oproštajna žurka od vrtića u koji više ne ide. Bilo je veoma emotivno u prisustvu tridesetak mališana na žurki u jednoj igraonici na Vidikovcu. Došli su joj i drugari iz francuske škole i prezadovoljna je kako je sve proteklo.

Story: Da li je Luna brižna starija sestra?

Gagi: Luna brine o Nini i obožavaju se. Vole zajedničke šetnje i đuskanje.

Story: Na fotografijama za Story i dalje delujete kao lep par. Slažete li se?

Gagi: Fotogenični smo. Anabela je i dalje lepa, a i ja se sa svojih četrdeset godina dobro držim. Slažem se, i dalje smo lep par.

Story: Kako ste uspostavili normalan odnos nakon razvoda?

Gagi: Uskoro će dve godine od razvoda. Bilo je konfuzno na početku i prve godine nakon razvoda bili smo u veoma lošim odnosima. To je bio težak period za oboje, a i za decu. Bitno je da smo mentalno ostali zdravi i da smo u poslednjih osam meseci uspostavili normalnu komunikaciju, shvativši da su nam deca najbitnija. Ninin rođendan je naša prva zajednička proslava nakon razvoda.

Story: Oko čega ste se sporili posle razvoda?

Anabela: Bili smo u lošim odnosima, ali to je zato što su rane bile sveže. Hvala Bogu, sve je to iza nas. Već dve godine nismo u braku i shvatili smo da je zbog dece najvažnije da budemo u dobrim odnosima. Deca su dovoljan razlog da prevaziđemo sve nesuglasice i trudićemo se da tako ostane do kraja života.

Gagi: Srušila se iluzija o braku kakav sam zamišljao i imao. Bilo nam je veoma teško da prebrodimo razvod jer smo trpeli medijsku presiju.

Story: Anabela, kako ste regulisali obaveze oko dece sa Gagijem? Plaća li on redovno alimentaciju i koliko često viđa decu?

Anabela: Gagi i ja smo se sporazumno razveli. Dogovor je takav da sa decom provodi onoliko vremena koliko želi i kad god želi. Nekad je to dva sata nedeljno, nekad dva sata dnevno. Sve se u našem raspoređivanju obaveza oko dece dešava spontano. Kada je reč o alimentaciji, stvari ne postavljam na formalan način. Nebitno je ko deci daje više, a ko manje. Bitno je da im ništa ne nedostaje, da radosno idu u škole koje vole i da su im roditelji konačno u harmoničnom odnosu.

Story: Postoji li šansa da obnovite vezu?

Anabela: Gagi i ja se već duže vreme odlično slažemo i učestvujemo u svemu što se dešava našim naslednicama. Moj bivši suprug nije bio gost na proslavi rođendana, već roditelj, ali nije istina da smo obnovili romansu, kao što se spekuliše.

Gagi: Prema Anabeli ne gajim nikakve emocije, osim kao prema majci naše dece. Poštujem je i kao prijatelja ću je voleti do kraja života. Poznajem je od sedamnaeste godine i proveli smo pola života zajedno. Ne mogu o njoj da mislim ništa loše. Kada se posvađamo, odmah sutradan me prođu loši osećaji i odljutim se.

Story: Gagi, zaplačete li i danas kada gledate fotografije iz perioda kada ste bili u braku?

Gagi: Da, ima povremeno takvih momenata. Često se setim kako nam je bilo lepo, gde smo sve putovali, kako smo se voleli i smejali. Nekoliko puta sam čak i plakao nad zajedničkim fotografijama i lepim sećanjima.

Story: Na koga deca liče?

Gagi: Svi kažu da Nina liči na mene, a  Luna na Anabelu. Srećan sam što su nam deca ostala normalna, uz sav medijski pritisak koji su trpela. Anabela i ja smo konačno shvatili da moramo da živimo za naše ćerke. Deca nas jesu pomirila, ali ne mogu tek tako da odu u zaborav ni gotovo dve decenije provedene sa Anabelom.

Anabela: Kada je reč o genetskim karakteristikama, lepo smo se podelili, Nina je tamnoputa na Gagija, dok Luna ima plave oči na mog dedu.

Story: Nedavno ste se uključili u emisiju šoumena Bokija 13 u kojoj ste priznali da ste tukli Anabelu u braku.

Gagi: Loše sam se izrazio, a loša je bila i telefonska veza prilikom uključenja. Rekao sam da je među nama bilo koškanja. Tući nekoga je strašno. U braku postoje svađe i koškanja. Batine su jedno, a koškanje drugo. Anabela ne bi bila sa mnom osamnaest godina da sam je tukao i zlostavljao. Ulaskom u rijaliti šou-program Farma prošle godine pokazao sam svima da nisam narkoman i nasilnik.

Story: Šta je podrazumevalo to koškanje sa Anabelom?

Gagi: Vikali smo jedno na drugo kad deca nisu bila tu. Revolt sam iskazivao bacanjem čaša na stranu, hvatao je za ruku i sklanjao sa strane. Smirivao je, pa je i ona meni uzvraćala guranjem.

Story: Da li ste je vukli za kosu?

Gagi: To je bezveze. Kada udaram, a žensko nikada nisam udario, ja udaram drugačije.

Story: Jeste li narkoman?

Gagi: To je izlizana priča i više o tome ne govorim. Ne želim nikome da se pravdam. Vodim svoj život i ne želim da objašnjavam jesam li narkoman ili nisam.

Story: Tražite novu pevačicu za svoju grupe Funky G. Zbog čega?

Gagi: Ugovor aktuelne pevačice Marine ističe u junu. Želim pevačicu koja podiže gledanost pošto se ponekad prilikom javnih nastupa zbunim, ali me publika voli. Želim pevačicu koja privlači pogled mase.

Story: U srećnoj ste vezi sa češkom manekenkom. Da li je istina da ste se verili sa njom?

Gagi: Da. Reč je o Heleni Varovoj sa kojom se zabavljam sedam meseci. Lepo mi je u vezi na daljinu i često je obilazim u Češkoj.

Story: Anabela, jeste li vi ponovo zaljubljeni nakon raskida veridbe sa manekenom Mladenom Radulovićem?

Anabela: I dalje sam sama i ništa ne planiram. Ništa ne očekujem i pošto sam se suočavala sa emotivnim razočaranjima, sada sam opreznija. Najbitnije je da sam zdrava, raspoložena, puna pozitivne energije, snage i entuzijazma. Imam više vremena za drugarice i kafenisanje, odvoženje i dovoženje dece u školu i iz škole. A uz to i za poneki flert sa muškarcima, a to mi je uvek veoma zabavno.

Story: Sa Gagijem ste ponovo u bliskom odnosu, dok vam je Mladen i posle kraha veze ostao menadžer. Kako uspevate da negujete korektne odnose sa bivšim partnerima?

Anabela: Pristupila sam problemu na pravi način u oba slučaja. Nema razloga da ne ostanem u prijateljskim odnosima sa nekim sa kim sam delila intimu. Dete sam razvedenih roditelja i svesna sam koliko mi znači normalan odnos kakav su oni posle svega imali. Trudim se da neke njihove postupke primenim i u svom ljubavnom životu.

Nikola Rumenić

makonda-tracker