BEZ DLAKE NA JEZIKU

BILI SMO TOLIKO POPULARNI, DA JE TO BILO NESNOSNO: Đole Đogani prisetio se dana najveće slave grupe Đogani fantastiko i otkrio do sada NEPOZNATE detalje (FOTO)

0

Slavni denser može se smatrati rodonačelnikom zvuka koji je danas među mladima veoma popularan

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Najpopularniji denser devedesetih godina Đole Đogani napravio je veliki bum na muzičkoj sceni sa grupom Đogani fantastiko. Pesma "Idemo na Mars" ga je proslavila, a danas njegova karijera ide u drugom pravcu, koju je počeo da gradi sa suprugom Vesnom, nakon što se razveo od Slađe Delibašić 2000. godine.

 

- Bili smo toliko popularni, da je to bilo nesnosno. Samo se slušalo "Idemo na Mars", diskoteke su vrištale, a pesma se puštala za jedno veče po 15 puta. Danas su se pojavili Džala Brat i Buba Koreli, ali ta naša popularnost ne može da se uporedi, nije to taj intenzitet. Spot nam je za tu pesmu bio totalno otkačen. Dok su se furali dobri automobili u spotovima, ja sam u svom ljude stavio pored kontejnera - priznao je denser.

foto: Youtube Printscreen

 

Pričalo se da je Marija Mihajlović pozajmljivala glas svima devedesetih godina, pa i Slađi. Šta je tačno?

 

- Slađi nije, grupi Đogani nikada. To su tada zvali otvaračice usta, ali je Slađi samo pevala prateće vokale.

 

 

U kom periodu si najviše zarađivao?

 

- Nisam dobijao mnogo novca, jer sam išao na drugačiju priču i pokazalo se da sam opstao i danas. Imao sam drugačije koncipirane priče, išao sam na procente od kaseta. Radio sam sa Brenom, imao velike turneje sa Draganom Mirković koje su trajale po 26 dana dva koncerta dnevno. To je bio ozbiljan nivo. Sve ovo što se danas izvodi poput Cobija, to sam ja radio sa Draganom, tačnije moderne ritmove koji su se spajali sa narodnom muzikom.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

 

makonda-tracker