nekad i sad

BILI SU JEDNI OD NAJPOPULARNIJIH NA DOMAĆOJ SCENI: Devedesetih godina smo ih OBOŽAVALI, a evo čime se članovi grupe Twins danas BAVE i šta kažu o velikoj slavi koju su stekli

1

Otkako su se pojavili na domaćoj sceni, bili su vrlo originalni i prepoznatljivi

foto: privatna arhiva/kurir
foto: privatna arhiva/kurir

Poslednji put grupa Tvins objavila je nove pesme pre 12 godina, na albumu s kojeg se izdvojio hit "Stara bagra". Nebojša i Manuela Kostrešević, brat i sestra koji čine ovaj duo, bili su vrlo popularni od 1993. godine, kada su se pojavili na sceni, ali i vrlo originalni i prepoznatljivi.

 

Pored njihovih pesama "Plavi slon", "Bure", "30 dana robije", "Noć u Beogradu", "Motori" i drugih, pamtimo i njihove ekscentrične stajlinge, brojne pirsinge i tetovaže po telu, neobične frizure.

 

foto: privatna arhiva/kurir

Danas su oboje ozbiljni ljudi, roditelji. Nešin sin Manuel ima 20 godina, dok je Manuela rodila ćerku pre deset meseci. Uskoro će objaviti nove pesme, a za Kurir pričaju o minulom vremenu kada su bili veoma popularni.

 

Manuela, koliko je bavljenje muzikom uticalo na tvoj život?

 

- Koliko god da su devedesete bile teške, čovek će godine svoje mladosti uvek držati u najlepšem sećanju. Muzika je doživela veliku prekretnicu tih godina, sve je krenulo drugim pravcem. Bilo je kritika na te nove žanrove, mada, gledano iz današnje perspektive, i ta muzika je donela neki novi kvalitet. Često čujemo: "E to je bila muzika, a ne ovo danas". Kad je popularnost u pitanju, ona čoveku uvek godi, ali ga i opterećuje. Trebalo je vremena da naučimo s njom da živimo.


Nešo, zašto se uopšte nisi pojavljivao u javnosti poslednje decenije?

 

- Došlo je do zasićenja. Dok si mlad, možeš da zapneš, danas budeš ovde, a sutra ko zna gde. Možeš da imaš 106 letova godišnje. Ali na estradi nije moguće da kažeš: "Ja hoću da moje radno vreme bude šest sati danas, hoću da imam slobodan vikend sa svojom porodicom". Upadneš u mašineriju i nema ti izlaska. Ako bi i hteo, ne da ti menadžer, ne daju članovi benda, jer ako ti ne radiš, ni oni ne zarađuju. Krenuo sam da se bavim drugim poslom i postigao finansijsku sigurnost, te danas mogu ponovo da se bavim muzikom, ali u onoj meri koliko mi želimo i kada to nama odgovara.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker