Sister Blis: Uvek treba imati plan B

0
Članica sastava Faithless Sister Blis priznaje da je centar njenog sveta sinčić Nejtan koga često vodi sa sobom na turneje
foto: Guliver Rex Features, Guliver Getty Images, promo
foto: Guliver Rex Features, Guliver Getty Images, promo

Članica svetski popularnog sastava Faithless, britanska klavijaturiskinja, producent i DJ Ajala Debora Bentovim, poznatija kao Sister Blis, rođena je 30. decembra 1970. godine u Londonu. U muzičke vode otisnula se sa svega pet godina kada je naučila da svira klavir, a pošto su njeni učitelji uvideli da je veoma nadarena, usmerili su je na violinu i saksofon koje je takođe lako savladala. Slavu je stekla saradnjom sa Rolom Armstrongom, a svoju ekspanziju doživela je kao deo najpopularnijeg dens sastava današnjice, Faithless. U grupi je još od njenog osnivanja 1995, a tokom godina sarađivala je sa najznačajnijim svetskim imenima današnjice. Za razliku od većine drugih zvezda, vodeći dvojac grupe Faithless nikada u javnosti nije bio eksponiran na osnovu privatnog života, a o Sister Blis poznato je samo da je pre pet godina rodila sina Nejtana. Inače, beogradska publika je bila u prilici da 22. marta u Beogradskoj areni sluša ovu najveću svetsku dens atrakciju i to svega godinu dana od njihovog prošlog, krajnje upečatljivog nastupa.

Uvek ste bili grupa koja nastoji da direktno komunicira sa fanovima širom planete. Koja je vaša poruka za čitaoce u Srbiji?

- Mi zaista volimo svoje fanove. Bili su tako lojalni i predani, uvek smo im zahvalni za podršku tokom svih ovih godina. U Beogradu imamo vatrenu publiku, koja nas inspiriše da zajedno napravimo jednu fantastičnu noć.

Vaš poslednji album remiksovali su Erik Pric, Tiesto, Crookers i mnogi drugi najtraženiji producenti. Kako ste se odlučili za baš takvu all star listu?

- Lista obično nije prevelika jer sam prilično određena i znam šta želim. Takođe, kao neko ko je DJ, znam i ko u tom trenutku ima zvuk koji definiše svetsku scenu. Nastojimo da radimo sa pravim ljudima za koje mislimo da će našoj muzici dati tretman koji joj zaista odgovara. Uglavnom biram producente za svaki od stilova klupske muzike koje želim da uključim u naša remiks izdanja. Naravno, potrebno je imati i plan B.

Maksi je jednom rekao da ćete dosaditi sami sebi ako sa bine budete slali stihove koji ne znače ništa. Slažete li se s njim?

- Maksi je snažan liričar i izvođač. Sjajno je kada možete da snimite šest albuma koji obuhvataju sve aspekte ljudskih stanja, i da to posle prenesemo i uživo na koncertima. Imamo privilegiju da se bavimo muzikom, da sviramo pred publikom i osetimo sve te ljude, koji nam kao odjek vraćaju naše poruke. Želimo da ih dirnemo onako kako to samo može stvarno dobra muzika.

Družite li se privatno s ljudima iz grupe?

- Naša interesovanja su donekle ista, ali se s druge strane veoma se razlikuju. Svoje slobodno vreme uglavnom posvećujem svom sinu Nejtanu.

Na vašoj rajder listi nalazi se i kompletna dečija soba?

- Uvek kada sam u prilici vodim svog sina sa sobom, jer se trudim da propustim što je moguće manje od njegovog odrastanja. Oni su tako divni kada su mali. Rastopim se kada ga pogledam.

Šta vam je najinteresantnije kod njega?

- On je veseo dečak, voli da se igra, mazi. Kao i sva druga deca.

Priredila: Moni Marković

 

makonda-tracker