Kalina Kovačević i Rade Ćaldović: Svi detalji venčanja za pamćenje

U nedelju, 27. februara, lepa glumica Kalina Kovačević izgovorila je sudbonosno da fudbalskom agentu Radetu Ćaldoviću, a samo za Story otkrili su sve detalje njihove tradicionalne svadbe
4
1 / 41 Foto: Ivan Dobričić

Srce talentovane glumice Kaline Kovačević (27) konačno je zarobljeno kada je 27. februara izgovorila sudbonosno da svom vereniku, fudbalskom agentu Radetu Ćaldoviću, s kojim je u vezi skoro dve godine. Njihovo romantično venčanje u Zemunu pravi je dokaz da su jedno u drugom prepoznali svoju srodnu dušu i svakim svojim pokretom pokazivali su da se neizmerno vole. Rasterećeni svih formalnih stega i obuzeti dozom najlepših tradicionalnih manira u svojim postupcima, obećali su se jedno drugom na večnu ljubav u zemunskoj Crkvi roždestva presvete Bogorodice, u koju su stigli nešto pre četrnaest sati. Zubato sunce nad Beogradom obasjalo je svatove koji su sa mladencima ušetali u sveti hram i zagrejalo atmosferu, pa su mnogobrojne zvanice odmah po sklapanju crkvenog braka u porti zaigrale sa trubačima. Među svatovima bile su i brojne poznate ličnosti, uglavnom Kalinine kolege, glumci Borka Tomović, Milena Vasić, Nada Macanković, Danica Todorović, Vuk Kostić, Viktor Savić, Nikola Rakočević, Ružica Sokić, Lidija Vukićević, potom muzičar Bora Dugić, predsednik DSS-a i bivši premijer Vojislav Koštunica... Inače, sve popularniji Nikola Rakočević kome je, inače, Kalina kumovala na venčanju, zajedno sa kolegom Vukom Kostićem prekinuo je snimanje filma Krugovi u Trebinju kako bi prisustvovao venčanju svoje kume. Ovaj gest je, uz razdraganost njenih ostalih kolega na venčanju, posebno ganuo Kalinu.

 - Mi se svi znamo još iz detinjstva i kao deca išli smo zajedno kod Mike Aleksića u studio Stvar srca, tako da je sasvim normalno što su bili veseli. Kada se Nada Macanković udavala, nismo prestajali da igramo. Sigurna sam da će isto biti jednog dana na svadbenim veseljima kod Viktora, Vuka ili Borke. Sledeći bi trebalo da bude Vuk, ipak je on najstariji – s osmehom priča lepa Kalina.

Osim mladenaca, čestitke su primali i najbliži članovi obe slavljeničke porodice. Neizmernu radost zbog ćerkinog najsrećnijeg dana u životu nisu krili ni Kalinini roditelji, slavna glumica Ljiljana Blagojević i dramaturg Siniša Kovačević. Mlada, koja je u petom mesecu trudnoće, na crkveno venčanje stigla je u belom BMW-u, obučena u jednostavnu belu haljinu ukrašenu čipkom.

- Venčanicu sam uzela u studiju Bella. Želela sam da bude jednostavnog kroja, ali bogata čipkom, romantična i elegantna. Uz to, htela sam da na neki način bude i tradicionalna. Konsultovala sam se sa kostimografkinjom Marinom Medenicom koja je osmislila i iskreirala kaputić od belog kašmira i čipke koji sam nosila preko venčanice. Na sve to došao je predivan dugački čipkasti veo. Frizuru je osmislila frizerka Sofija Janković iz hair studija Prostor. Dugo sarađujemo i prezadovoljna sam njenim idejama. Posavetovala me je i rekla da uz ovakvu venčanicu lepše pristaje podignuta kosa, pa sam prihvatila da tako izgleda moja frizuraističe poznata umetnica koja je do oltara, gde su je čekali budući suprug i kumovi, nosila crveni buket, a u hramu su nakon ljubavnih zaveta ona i njen suprug razmenili burme od belog zlata.

Kalina i Rade sklopili su bračne zavete pred sveštenikom Radovanom Bigovićem. Nakon venčanja usledilo je i slikanje sa mladencima i bacanje bidermajera koji je uhvatila Kalinina sestra od ujaka, a zatim su se novopečeni supružnici i svatovi uputili u hotel Jugoslavija, gde je u 16 časova održano i građansko venčanje.

- Odlučila sam da dodam Radetovo prezime, tako da sam sada Kalina Kovačević-Ćaldović. Želela sam da imam i muževljevo prezime, a nisam želela da izbrišem devojačko, tako da mi je ova varijanta  s oba prezimena najviše odgovarala. U šali sam svojoj sestri od ujaka, koja je uhvatila bidermajer, rekla da prvo završi fakultet, pa tek onda da razmišlja o udaji – kaže Kalina, čija je kuma na svadbi bila Biljana Ljubojević, njena drugarica iz detinjstva.

- Sa Biljanom se družim već petnaest godina. Radetov kum je njegov drug iz detinjstva, fudbaler Nenad Milijaš, kojeg je Rade krstio pre deset godina, a zatim i bio kum na njegovom venčanju. Inače, Nenad je došao u Beograd na jedan dan kako bi kumovao i odmah se vratio u Englesku zbog obaveza – opisuje Kalina.

Simpatična scena desila se usred veselja kada su Viktor Savić i Jug Radivojević prišli Nenadu i zamolili ga da se slikaju s njim jer su obojica vatreni zvezdaši, što je dodatno razveselilo kuma.

Nakon svih neophodnih formalnosti oko sklapanja braka, mladenci su otvorili prvi ples uz pesmu Miroslava Ilića Božanstvena ženo.

- To je, inače, bilo Radetovo iznenađenje za mene, a kad smo ulazili u salu, dočekani smo divnom pesmom Svilen konac – opisuje mlada.

Na svadbenom veselju goste su zabavljali folk zvezda Saša Matić i pevač Aleksandar Grbić, a slavlje je potrajalo do duboko u noć.
- Aleksandar Grbić je Radetov dobar prijatelj koji nam je pomagao oko izbora muzike, a iako je bio gost, otpevao je nekoliko pesama. Kasnije se bendu pridružio Saša Matić, za čije pevanje imamo samo reči hvale – kaže gospođa Kovačević-Ćaldović koja ne krije kako ju je iznenadilo prisustvo mnogobrojnih novinarskih ekipa na venčanju.

-  Svesna sam da se bavim javnim poslom i šta sve on podrazumeva, a iako sam htela intimnu ceremoniju, nisam mogla da zabranim novinarima i fotoreporterima da slikaju. Ne znam ko im je javio gde će se svadba održati i iskrena da budem, bila sam iznenađena njihovim tolikim interesovanjem. Kada je reč o slikanju za Story, Rade se prvobitno tome protivio jer ne voli da se eksponira na taj način, ali zahvalna sam mu što mi je na kraju izašao u susret i ispunio želju – s osmehom kaže buduća mama.

 

MINI INTERVJU: Ima vremena za medeni mesec

 

U svom prvom bračnom intervjuu, glumica Kalina Kovačević- Ćaldović (27) i fudbalski agent Rade Ćaldović (27), otkrivaju kako su se proveli na svojoj svadbi i pričaju koliko se raduju roditeljstvu koje ih očekuje kroz četiri meseca. Do tada, talentovana umetnica će regularno igrati u svim pozorišnim predstavama koje trenutno ima na repertoaru.

Story: Jesu li vam se slegli utisci sa venčanja?

Kalina: Zaista sam prezadovoljna, svadba je bila izuzetno vesela, gosti su sve vreme igrali i lepo se provodili, a to nam je bilo najvažnije. Želeli smo da ispoštujemo sve običaje i tradiciju, ali isto tako trudili smo se da se naše zvanice osete što prijatnije i da uživaju na svadbi.

Story: Da li vam je to bio najlepši dan u životu?

Kalina: Sigurno da jeste. Tačno je da smo bili umorni od svih priprema i organizacije, a bila je prisutna i mala trema. Ipak, reč je o trenucima kojih ću se zauvek sećati.

Story: Šta ste pomislili kada ste ugledali Kalinu u venčanici?

Rade: U tom momentu nisam mnogo mislio, bio sam mnogo ponosan i uzbuđen.

Story: Da li je bila veselija vaša ili svadba vašeg kuma Nenada Milijaša?

Rade: Obe svadbe bile su podjednako vesele, samo su nam uloge bile zamenjene. Ja sam bio kum na njegovoj, a on na mojoj svadbi.

Story: Kalina, da li vaš izbor venčanice govori da ste i dalje nepopravljivi romantik?

Kalina: Naravno, ali treba znati razliku između romantike i patetike. Ne vidim ništa loše ako je neko romantična duša, naročito u današnje vreme kada je sve postalo materijalno, dok su duhovne stvari potpuno zanemarene. Grozim se vulgarnosti i kiča, ali svako ima pravo na svoj ukus. Volim kad vidim jednostavne, romantične i elegantne stvari na ženi. Elegancija i nežnost su upravo ono što, po mom mišljenju, nedostaje današnjim pripadnicama lepšeg pola.

Story: Jeste li se dobro proveli na sopstvenoj svadbi ili ste više bili usredsređeni na to da sve protekne kako treba?

Kalina: Bilo nam je najvažnije da gosti budu veseli i zadovoljni, pa smo se trudili da sve bude kako treba. Naravno, i mi smo se veselili i provodili jer kakvi su mladenci, takva je i svadba.

Story: Koji trenutak pamtite kao najdirljiviji?

Kalina: Svakako da je to venčanje u crkvi.

Story: Jeste li saznali pol bebe?

Kalina: Iako sam u petom mesecu, još nismo, ali trebalo bi da saznamo za nekoliko dana.

Story: Radujete li se očinstvu?

Rade: Naravno, jedva čekam.

Story: Da li priželjkujete sina ili ćerku?

Rade: Nadam se da ćemo imati prilike da dobijemo i sina i ćerku.

Story: Da li je Kalina razmažena trudnica?

Rade: Nije. S obzirom na to da sam često odsutan zbog posla kojim se bavim, mogu da kažem da uopšte nije razmažena.

Story: Kalina, kako odbrojavate slatke trenutke do avgusta, kada ćete prvi put postati majka?

Kalina: Nestrpljivo iščekujem taj momenat, čitam dosta knjiga o trudnoći i pripremam se za najvažniju ulogu u svom životu.

Story: Jeste li u potpunosti spremni za ulogu majke?

Kalina: Nadam se da jesam.

Story: Čije savete o trudnoći uvažavate?

Kalina: Najviše slušam svog doktora kome beskrajno verujem.

Story: Prija li vam umerena fizička aktivnost koju imate na sceni beogradskih pozorišta?

Kalina: Naravno, tako na neki način održavam kondiciju i lepše se osećam. Igraću dokle god budem osećala da to mogu.

Story: Stižu li vam i nove poslovne ponude otkako ste trudni ili se reditelji polako navikavaju na činjenicu da ćete na neko vreme odsustvovati sa glumačke scene?

Kalina: Ne plašim se odsustvovanja. To je sasvim normalna stvar koja je kad-tad morala da se desi. Ima vremena za posao i karijeru.

Story: Gde putujete na medeni mesec?

Kalina: Rade i ja često putujemo i biće vremena za takve stvari. Sada zbog trudnoće želimo malo da se primirimo.

Story: Rade, u kojoj meri će se sklopljeni bračni zavet odraziti na vaš posao?

Rade: Brak i deca mogu samo još više da me podstaknu da budem što bolji u svom poslu. Od Kaline uvek imam podršku, kao i ona od mene.

Nikola Rumenić

makonda-tracker