Dragan Marinković Maca: I mi očevi imamo dušu

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca objašnjava zašto je svom šestomesečnom sinu dao dva imena, objašnjava zbog čega supruzi Tijani savetuje da stalno izlazi i priznaje da priželjkuje proširenje porodice
3
1 / 2 Foto: Ivan Dobričić

 Bajkovita veza s apsolventkinjom prava Tijanom Golubović (29) zauvek je promenila život glumca i voditelja Dragana Marinkovića Mace (42), naročito otkako je sa svojom voljenom u julu prošle godine sklopio brak i 1. septembra dobio sina kome su dali ime Fjodor Simeon. Uprkos porodičnim obavezama, Maca radi punom parom, a uoči premijere filma Neprijatelj reditelja Dejana Zečevića u kojem ima važnu rolu, ovaj šoumen koji je nedavno postao i suvlasnik novosadskog Buda bara, otkriva kako odgaja dete, ali i da priželjkuje proširenje porodice.

Story: Da li vam je dom pun plača i smeha?

- Ima smeha i plača. Super je mali Fjodor Simeon Marinković, a ove nedelje napunio je šest meseci. Tijana i ja nismo mogli da se dogovorimo oko imena pa smo na kraju prijavili oba. Želeo sam da se zove Fjodor, Tijana je htela da bude Simeon, a sada nam se oboma sviđa to što ima dva imena. Priznajte da deluje knjiški i grofovski! (Smeh)

Story: Vaš stariji sin Lav ima šest godina. Jeste li u međuvremenu zaboravili da brinete o bebi?

- Nisam zaboravio da menjam pelene i sve one prateće stvari. Nedavno sam imao konflikt sa doktorkom kada sam dete odveo na vakcinu. Odbrusila mi je: A gde mu je majka, na šta sam joj uzvratio da sam samohrani otac. Zalažem se za ravnopravnost polova i u kući, valjda i mi očevi imamo dušu i srce.

Story: Da li samo vi i Tijana brinete o sinu ili vam neko pomaže?

- Imamo i dadilju, što ne smatram snobizmom. Žena nije krava da doji dete po pola godine ili godinu i voleo bih da svaki muškarac koji se protivi mom stavu proba da toliko dugo doji dete. Mom starijem Lavu, a i Fjodoru, ništa ne fali zbog toga. Poštujem ženu i ljudi su odavno otkrili šta je to u majčinom mleku. Prvih šest meseci su problematični koliko za bebu, toliko i za majku, zato Tijani savetujem da izlazi i vodi normalan društveni život. Najgore je kada se zatvorite u kuću.

Story: Kako Lav reaguje na Fjodora Simeona?

- Nedavno je kod nas proveo raspust. Nije ljubomoran na Fjodora i odlično se s njim slaže. Lav je nedavno kupio sebi prelepu kariranu košulju, a identičnu je uzeo i svom braci. Lepo se obukao da ga brat vidi (Smeh).

Story: Planirate li proširenje porodice?

- Naravno, deca su najveće bogatstvo i volim da uđem u njihov svet. Prija mi porodični život u Novom Sadu, iako me pomalo nervira tamošnja usporenost u vožnji. Ali, imamo svoj mir.

Story: Ima li istine u priči da li je na kapiji vašeg doma izgraviran natpis: Nismo kod kuće?

- Istina je, a nemamo ni interfon, tako da nas niko nenajavljen ne može pronaći.

Story: Da li su vam slađe premijere kada ih duže čekate, kao što je slučaj sa filmom Neprijatelj koji će biti prikazan 6. marta?

- Ovu nisam čekao dugo, kao što je bio slučaj sa filmom Ostavljeni u kome igram sa Mirom Furlan. Neprijatelj je srpsko-hrvatsko-bosanska koprodukcija, a ja volim regionalne projekte. Nisam jugonostalgičar, titoista, a ni komunjara i vole me na celokupnom tržištu bivše Jugoslavije.

Story: Da li vam je nuđena uloga u filmu Untitled Love Story rediteljke Anđeline Džoli?

- Zvali su me i za taj film, ali i za Nemoguću misiju 4. To su uloge od nekoliko dana koje rezultiraju prolaskom kroz kadar. Nema velikih i malih uloga, ali za takvima zaista nema potrebe.

Story: Snimali ste film na Kozari i najčešće se družili sa kolegama Vukom Kostićem, Slavkom Štimcem i Ljubomirom Bandovićem. Po čemu pamtite te dane?

- Vuk Kostić me je tokom snimanja vodio u lov. Rekao sam mu da ne mogu ni da šetam po šumi, a kamoli da lovim. Na kraju su svi uzeli puške, motorole i usput gledali u neke tragove, samo ja nisam primećivao ništa. Za mene je to bio horor, zamalo nisam ubio cuku. Jedan od lovaca bio je pijan pa me je zamolio da nagonim divljač prema njemu. Pošto je po toj logici trebalo da budem iza njega, zamolio sam ostatak da nastave tu igru lova, ali bez mene (smeh).

Story: Da li ste bili zaduženi za zabavljanje ekipe?

- Ekipa je bila sjajna i puna duhovitih ljudi. Osim Vuka Kostića bili su tu i Ljuba Bandović, kao i Slavko Štimac koji nas je povremeno bockao zanimljivim šalama. Lepo je kada na setu nema budala, prdonja, egotripova i onih koji umišljaju da prave velika umetnička ostvarenja.

Story: Jeste li zadovoljni prvim epizodama kviza Distrakšn koji se emituje na TV Pink?

- Prezadovoljan sam jer je drugačiji i originalan, a i gledanost je izuzetna. U kvizu sam statičan i nalazim se u ulozi otkačenog profesora kroz čiji amfiteatar prolazi sijaset studenata.

Story: Zbog čega se više ne emituje Mjau šou?

- Došlo je do prezasićenja, jer sam prošle godine bio izuzetno medijski aktivan, a pošto su Željko Mitrović i Dragan Marinković drugari i stari poslovni partneri, odlučio sam da na neko vreme utonem u zimski san. U međuvremenu sam dobio drugo dete i poželeo da što više vremena provodim kod kuće.

Story: Uskoro kreće i Veliki brat koji ćete takođe voditi?

- Vodiću igre bez granica sa učesnicima u sklopu Velikog brata. Moram malo da ispiram mozak učesnicima, a sve to u formi kvalitetne igre u duhu pravog rijalitija.

Story: Šuška se da ćete voditi šou s Antonijom Blaće i Nikolinom Pišek. Koja vam je draža?

- Antoniju sam upoznao u Zagrebu, ali do sada nismo sarađivali, a Nikolinu Pišek obožavam. Najviše volim kada me okrene telefonom i kaže: Ćuj, idem na krstarenje hrvatskim otocima sa drugaricama, što radiš ti? Moj odgovor je: Čuj, šta radim. Biću jedro na vašem brodu. Ona mi na to uvek odgovori: Ne, bićeš sidro. (Smeh)

Nikola Rumenić

makonda-tracker